Таг: мајмун

ТИГРИТЕ ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА СЕ РАЗЛАДУВААТ СО СЛАДОЛЕД ОД ЗАМРЗНАТО МЕСО, НИЛСКИОТ КОЊ И МАЈМУНИТЕ СО ЛАДНА ЛУБЕНИЦА

ТИГРИТЕ ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА СЕ РАЗЛАДУВААТ СО СЛАДОЛЕД ОД ЗАМРЗНАТО МЕСО, НИЛСКИОТ КОЊ И МАЈМУНИТЕ СО ЛАДНА ЛУБЕНИЦА

Со сладоледи и прскање со вода се разладуваат животните во скопската Зоолошка градина. Изминативе две недели во Скопје имаше високи температури, а мин ...
ДВЕ СЛОНИЦИ ОД БЕЛГИЈА ЌЕ СТИГНАТ ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА ГРАДИНА СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ

ДВЕ СЛОНИЦИ ОД БЕЛГИЈА ЌЕ СТИГНАТ ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА ГРАДИНА СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ

Наредната недела ќе почне транспортот на двете слоници од Белгија во скопската Зоолошка градина. Слоновите од Белгија до Скопје ќе бидат донесени с ...
МАЈМУНОТ КОКО ИЗЛЕЧЕН ОД ДЕПРЕСИЈА ПО 9 ГОДИНИ СЕ ВРАЌА ОД ХОЛАНДИЈА ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

МАЈМУНОТ КОКО ИЗЛЕЧЕН ОД ДЕПРЕСИЈА ПО 9 ГОДИНИ СЕ ВРАЌА ОД ХОЛАНДИЈА ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

Шимпанзото Коко е излечен од депресија и во септември ќе се врати во скопската Зоолошка градина од Холандија, каде беше на ресоцијализација девет годи ...
МАЈМУН ДОБИ АВТОРСКИ ПРАВА НА СЕЛФИ

МАЈМУН ДОБИ АВТОРСКИ ПРАВА НА СЕЛФИ

Американскиот фотограф Дејвид Слејтер се нагоди со групата за заштита на животните ПЕТА, која пред две години покрена судска тужба, обидувајќи се да д ...
МАЈМУНОТ ДИНО УМРЕЛ ОД СКРШЕНА НОГА ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

МАЈМУНОТ ДИНО УМРЕЛ ОД СКРШЕНА НОГА ВО СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

Мајмунот Дино од скопската Зоолошка градина се степал со друг мајмун, па не ја преживеал операцијата која морале да му ја направат поради повредите шт ...
20 МРТВИ И 50 РАНЕТИ ВО СУДИР ПОРАДИ МАЈМУН ВО ЛИБИЈА

20 МРТВИ И 50 РАНЕТИ ВО СУДИР ПОРАДИ МАЈМУН ВО ЛИБИЈА

Активисти и болнички извори велат дека избиле меѓуплеменски судири во јужна Либија откако три младичи нас'скале припитомен мајмун на средношколка и то ...
6 / 6 НАПИСИ