Таг: Македонија

1 16 17 18175 / 175 НАПИСИ
ВО МАКЕДОНИЈА 13.300 ЛУЃЕ ЖИВЕАТ ВО МОДЕРНО РОПСТВО

ВО МАКЕДОНИЈА 13.300 ЛУЃЕ ЖИВЕАТ ВО МОДЕРНО РОПСТВО

Со 13.300 модерни робови, Македонија е на европскиот врв според процентот на граѓани кои живеат во т.н. модерно ропство, стои во најновиот извештај за ...
ТРИУМФАЛНАТА КАПИЈА ШАРЕНИТЕ ПРВПАТ ЈА БОЈАТ СО ЧАТАЛОТ

ТРИУМФАЛНАТА КАПИЈА ШАРЕНИТЕ ПРВПАТ ЈА БОЈАТ СО ЧАТАЛОТ

На пат кон Собранието шарените револуционери застанаа кај Триумфалната капија и со чаталот фрлаа боја врз неа. Капијата беше мета на шарените безброј ...
„ХОРХЕ ТИ СИ СРАМ ЗА МАКЕДОНИЈА“, ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ТРГНА КОН СОБРАНИЕ

„ХОРХЕ ТИ СИ СРАМ ЗА МАКЕДОНИЈА“, ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ТРГНА КОН СОБРАНИЕ

„Хорхе ти си срам за Македонија“ е пораката на централниот транспарент со кој шарените револуционери го почнаа денешниот протест. Тие тргнаа кон Собра ...
КИНЕСКИОТ РЕЖИМ НА ИЗБОРИ ПОДЕМОКРАТСКИ ОД МАКЕДОНСКИОТ ЗА 5 ЈУНИ

КИНЕСКИОТ РЕЖИМ НА ИЗБОРИ ПОДЕМОКРАТСКИ ОД МАКЕДОНСКИОТ ЗА 5 ЈУНИ

Дали со изборите на  5 јуни на кои ќе учествува само коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, де факто ќе се смени политичкиот систем и Македонија ќе ста ...
АПЕЛИ ДО ЦИПРАС ДА ГО ЗАДРЖИ „МАКЕДОНЕЦОТ“ МУЗАЛАС

АПЕЛИ ДО ЦИПРАС ДА ГО ЗАДРЖИ „МАКЕДОНЕЦОТ“ МУЗАЛАС

Атина, 17 март, 2016 - (META) Грчкиот премиер Алексис Ципрас е растргнат меѓу барањето на неговиот коалициски партнер и министер за одбрана, Панос Кам ...
1 16 17 18175 / 175 НАПИСИ