Таг: Македонска Каменица

НАТПРЕВАР ВО КРАСНОПИС Е ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА НА ФЕСТИВАЛОТ ЗА ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ ПЕЧАТАР ЈАКОВ ОД КАМЕНА РЕКА ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

НАТПРЕВАР ВО КРАСНОПИС Е ДЕЛ ОД ПРОГРАМАТА НА ФЕСТИВАЛОТ ЗА ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ ПЕЧАТАР ЈАКОВ ОД КАМЕНА РЕКА ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Во Македонска Каменица цел месец се одржува меѓународниот фестивал „Јаков од Камена Река“, посветен на првиот македонски печатар кој творел во 16 век, ...
НОРМАЛИЗИРАН СООБРАЌАЈОТ МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА-ДЕЛЧЕВО, МОЖНИ СЕ ОДРОНИ МЕЃУ КАЛИМАНЦИ И ИСТИБАЊА

НОРМАЛИЗИРАН СООБРАЌАЈОТ МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА-ДЕЛЧЕВО, МОЖНИ СЕ ОДРОНИ МЕЃУ КАЛИМАНЦИ И ИСТИБАЊА

По неколкудневниот прекин на сообраќајот Македонска Каменица-Делчево, што настана поради оштетување на поплавен мост на два километра пред Делчево, со ...
БАНИЦАТА НА ПЕНЗИОНЕРКИТЕ ОД МИРАВЦИ ПОБЕДИ НА СОБИРОТ КАЈ МАНАСТИРОТ ЕЛЕНЕЦ

БАНИЦАТА НА ПЕНЗИОНЕРКИТЕ ОД МИРАВЦИ ПОБЕДИ НА СОБИРОТ КАЈ МАНАСТИРОТ ЕЛЕНЕЦ

Стотина автобуси, комбиња и неколку илјади автомобили, претежно со пензионери од цела Македонија, денеска беа паркирани во атарот на селото Цера и ман ...
ТРИДНЕВНА ЖАЛОСТ ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА ЗА СОГРАЃАНИТЕ КОИ ЗАГИНАА ВО СООБРАЌАЈКА ВО ИТАЛИЈА

ТРИДНЕВНА ЖАЛОСТ ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА ЗА СОГРАЃАНИТЕ КОИ ЗАГИНАА ВО СООБРАЌАЈКА ВО ИТАЛИЈА

Општина Македонска Каменица прогласи тридневна жалост по повод смртта на сограѓаните кои прексиноќа загинаа во сообраќајна несреќа во Италија. Во дире ...
МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА ЌЕ ПРАВИ ЕКО-ЌЕРАМИДИ И ПЛОЧКИ ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ШТО ЌЕ СЕ СОБИРААТ ОД ГРАЃАНИТЕ И БРАНАТА КАЛИМАНЦИ

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА ЌЕ ПРАВИ ЕКО-ЌЕРАМИДИ И ПЛОЧКИ ОД ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ШТО ЌЕ СЕ СОБИРААТ ОД ГРАЃАНИТЕ И БРАНАТА КАЛИМАНЦИ

Македонска Каменица на иницијатива на локалното еколошко друштво „Здравец-2002“ ќе прави еко-ќерамиди и плочки за тротоари и други урбани површини со ...
МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА СО ТРОЈЦА НЕЗАВИСНИ КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК И ТРИ НЕЗАВИСНИ СОВЕТНИЧКИ ЛИСТИ, ВО ШТИП, БЕРОВО И ДЕЛЧЕВО ГИ НЕМА

МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА СО ТРОЈЦА НЕЗАВИСНИ КАНДИДАТИ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК И ТРИ НЕЗАВИСНИ СОВЕТНИЧКИ ЛИСТИ, ВО ШТИП, БЕРОВО И ДЕЛЧЕВО ГИ НЕМА

Општините Штип, Берово, Делчево и Карбинци немаат независни кандидати за градоначалник, ниту независни советнички листи, додека во сите останати општи ...
ЗА 45 ГОДИНИ ДИПЛОМИРАА 1.000 ИНЖЕНЕРИ ПО РУДАРСТВО И ГЕОЛОГИЈА, ДЕНЕС СЕ ДЕФИЦИТАРНИ

ЗА 45 ГОДИНИ ДИПЛОМИРАА 1.000 ИНЖЕНЕРИ ПО РУДАРСТВО И ГЕОЛОГИЈА, ДЕНЕС СЕ ДЕФИЦИТАРНИ

Годинава се одбележува 92-годишнина на Денот на рударите во Македонија, кој се одбележува од првиот штрајк на рударите на 28 август 1929 во рудникот „ ...
ПАТОТ ОД МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА КОН БУГАРИЈА ЗАТРУПАН СО ЃУБРЕ, ОД ОПШТИНАТА ВЕЛАТ ПРОБЛЕМОТ ЌЕ СЕ РЕШИ СО РЕГИОНАЛНАТА ДЕПОНИЈА 

ПАТОТ ОД МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА КОН БУГАРИЈА ЗАТРУПАН СО ЃУБРЕ, ОД ОПШТИНАТА ВЕЛАТ ПРОБЛЕМОТ ЌЕ СЕ РЕШИ СО РЕГИОНАЛНАТА ДЕПОНИЈА 

На излезот од Македонска Каменица покрај патот што води за Делчево и Бугарија се наоѓа депонијата каде се собира ѓубрето од цела општина и истата е на ...
ХИМНАТА, МАКЕДОНСКИ БРОД И МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА НЕМА ДА СЕ МЕНУВААТ, ВЕЛАТ ОД ВЛАДАТА

ХИМНАТА, МАКЕДОНСКИ БРОД И МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА НЕМА ДА СЕ МЕНУВААТ, ВЕЛАТ ОД ВЛАДАТА

На градовите Македонски Брод и Македонска Каменица нема да им се менува името, ниту пак ќе има промени во химната, кажа портпаролот на Владата Миле Бо ...
ОТВОРЕН ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

ОТВОРЕН ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА ЛИЦА СО ПОПРЕЧЕНОСТ ВО МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Во Македонска Каменица денес е отворен дневен центар за лица со интелектуална попреченост. Центарот е со површина од 200 квадратни метри и има простор ...
10 / 10 НАПИСИ