Таг: МАПАС

ДО МАПАС ДОСТАВЕНО БАРАЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ ТРЕТО ПРИВАТНО ПЕНЗИСКО ДРУШТО

ДО МАПАС ДОСТАВЕНО БАРАЊЕ ЗА ОСНОВАЊЕ ТРЕТО ПРИВАТНО ПЕНЗИСКО ДРУШТО

Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување - МАПАС соопшти дека „Заваровалница Триглав д.д.“ од Република Словенија доста ...
ПАРИТЕ НА ОСИГУРЕНИЦИТЕ НЕ СЕ ИЗЛЕЗЕНИ ОД ФОНДОТ ЗА ПЕНЗИСКО, ТУКУ СЕ ПОТРОШЕНИ ЗА ЦЕЛИ НА ФОНДОТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ПИОМ ШАИП ЗЕНЕЉИ

ПАРИТЕ НА ОСИГУРЕНИЦИТЕ НЕ СЕ ИЗЛЕЗЕНИ ОД ФОНДОТ ЗА ПЕНЗИСКО, ТУКУ СЕ ПОТРОШЕНИ ЗА ЦЕЛИ НА ФОНДОТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ПИОМ ШАИП ЗЕНЕЉИ

Директорот на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување (ПИОМ) Шаип Зенељи вели дека не чувствува лична одговорност по откривање на скандалот дека з ...
КОНТРОЛОРИТЕ НА ПЕНЗИСКИТЕ ДРУШТВА ДОСЕГА МОЛЧЕА, ВЕЛАТ ДЕКА ЌЕ СОРАБОТУВААТ СО НАДЛЕЖНИТЕ ЗА УКРАДЕНИТЕ ПАРИ ОД ПЕНЗИСКИТЕ ФОНДОВИ

КОНТРОЛОРИТЕ НА ПЕНЗИСКИТЕ ДРУШТВА ДОСЕГА МОЛЧЕА, ВЕЛАТ ДЕКА ЌЕ СОРАБОТУВААТ СО НАДЛЕЖНИТЕ ЗА УКРАДЕНИТЕ ПАРИ ОД ПЕНЗИСКИТЕ ФОНДОВИ

Регулаторното тело на пензиските друштва и фондoви Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС) денес се огласи со ...
УКРАДЕНИТЕ ПАРИ ЗА ПЕНЗИИ ЌЕ СЕ ВРАЌААТ ДО ЈУНИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА

УКРАДЕНИТЕ ПАРИ ЗА ПЕНЗИИ ЌЕ СЕ ВРАЌААТ ДО ЈУНИ, НАЈАВИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА

До јуни ќе бидат вратени сите пари на осигурениците кои со години не им биле уплаќани во вториот пензиски фонд, велат за САКАМДАКАЖАМ.МК од Министерст ...
ЛАНИ 445.000 ЛУЃЕ ЖИВЕЕЛЕ ПОД ПРАГОТ НА СИРОМАШТИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

ЛАНИ 445.000 ЛУЃЕ ЖИВЕЕЛЕ ПОД ПРАГОТ НА СИРОМАШТИЈА ВО МАКЕДОНИЈА

Стапката на сиромашни лица во Македонија во 2015 изнесувала 21,5 проценти, објави Државниот завод за статистика. Минатата година 445.000 граѓани жи ...
5 / 5 НАПИСИ