Таг: маржа

ЛУБЕНИЦИТЕ СЕ СКАПИ ОТИ ПРЕКУПЦИТЕ ПО ДВА-ТРИ ПАТИ СТАВААТ МАРЖИ, НИКОЈ НЕ ГИ ШТИТИ НИ ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ, НИ КУПУВАЧИТЕ

ЛУБЕНИЦИТЕ СЕ СКАПИ ОТИ ПРЕКУПЦИТЕ ПО ДВА-ТРИ ПАТИ СТАВААТ МАРЖИ, НИКОЈ НЕ ГИ ШТИТИ НИ ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ, НИ КУПУВАЧИТЕ

Прекупците ставаат големи маржи и затоа се толку високи цените на лубениците, доматот, пиперките и другите сезонски градинарските производи, велат зем ...
НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА ГО КОНТРОЛИРА ПОСКАПУВАЊЕТО ВО МАРКЕТИТЕ ОТИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЛИЈАЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНАТА ЦЕНА, ВЕЛИ ПАЗАРНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА ГО КОНТРОЛИРА ПОСКАПУВАЊЕТО ВО МАРКЕТИТЕ ОТИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЛИЈАЕ НА ПРОИЗВОДСТВЕНАТА ЦЕНА, ВЕЛИ ПАЗАРНИОТ ИНСПЕКТОРАТ

Високите цени на прехранбените производи во маркетите никој во државата не може да ги контолира оти пазарната или увозната цена се формира врз основа ...
ОГРАНИЧУВАЊЕТО НА МАРЖИТЕ НА ОСНОВНИТЕ ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ НА 5 И 10 ОТСТО ОСТАНУВА ДА ВАЖИ ДО АПРИЛ

ОГРАНИЧУВАЊЕТО НА МАРЖИТЕ НА ОСНОВНИТЕ ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ НА 5 И 10 ОТСТО ОСТАНУВА ДА ВАЖИ ДО АПРИЛ

Ограничувањето на маржите на основните прехранбени производи на 5 отсто и 10 отсто продолжува да важи до 30 април 2023 година, соопшти Министерството ...
ВЛАДАТА ЈА ЗАМРЗНА МАРЖАТА ЗА УРДА, СИРЕЊЕ, КАШКАВАЛ, КИСЕЛО МЛЕКО, ПАВЛАКА И ЈОГУРТ НА МАКСИМУМ 10 ПРОЦЕНТИ

ВЛАДАТА ЈА ЗАМРЗНА МАРЖАТА ЗА УРДА, СИРЕЊЕ, КАШКАВАЛ, КИСЕЛО МЛЕКО, ПАВЛАКА И ЈОГУРТ НА МАКСИМУМ 10 ПРОЦЕНТИ

Владата ја замрзна маржата и за млечните производи урда, кравјо бело и мешано бело сирење, кашкавал, кисело млеко и павлака и јогурт, за коишто се огр ...
ВЛАДАТА ЈА ЗАМРЗНА МАРЖАТА НА ПЕЛЕТИ И ОГРЕВНО ДРВО НА 10 ОТСТО

ВЛАДАТА ЈА ЗАМРЗНА МАРЖАТА НА ПЕЛЕТИ И ОГРЕВНО ДРВО НА 10 ОТСТО

Највисоката трговска маржа за огревно дрво од даб и од бука и пелети за огрев за сите трговци се утврдува во висина најмногу до 10%, одлучи денеска Вл ...
ВЛАДАТА ЈА ЗАМРЗНА МАРЖАТА НА ОСНОВНИТЕ ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ДО 30 СЕПТЕМВРИ

ВЛАДАТА ЈА ЗАМРЗНА МАРЖАТА НА ОСНОВНИТЕ ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ДО 30 СЕПТЕМВРИ

Владата на денешната седница донесе одлука за замрзнување на маржата на основните прехранбени производи во трговијата на мало и на големо. Според одлу ...
МАГАЦИНИТЕ ПОЛНИ СО МАСЛО ЗА ЈАДЕЊЕ, РАФТОВИТЕ ВО ПРОДАВНИЦИТЕ ПРАЗНИ ОТИ ТРГОВЦИТЕ НЕМААТ ИНТЕРЕС ДА ПРОДАВААТ БЕЗ МАРЖА

МАГАЦИНИТЕ ПОЛНИ СО МАСЛО ЗА ЈАДЕЊЕ, РАФТОВИТЕ ВО ПРОДАВНИЦИТЕ ПРАЗНИ ОТИ ТРГОВЦИТЕ НЕМААТ ИНТЕРЕС ДА ПРОДАВААТ БЕЗ МАРЖА

Магацините на велешката „Маслодајна“ се полни со масло за јадење, додека полиците во маркетите се празни, зејтин нема. Таква е состојбата во Скопје, Б ...
ТРГОВЦИ ВО БИТОЛА НЕМА ДА ПРОДАВААТ БЕЛ ЛЕБ ОТКАКО ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДА СЕ ПРОДАВА ПО НАБАВНА ЦЕНА

ТРГОВЦИ ВО БИТОЛА НЕМА ДА ПРОДАВААТ БЕЛ ЛЕБ ОТКАКО ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДА СЕ ПРОДАВА ПО НАБАВНА ЦЕНА

Дел од продавниците во Битола кои се занимаваат со трговија на мало, на купувачите им најавиле дека денеска нема да продаваат леб, зашто немаат зарабо ...
НАМАЛУВАЊЕТО НА МАРЖАТА МОЖЕ ДА ПРИНУДИ ОДРЕДЕНИ ТРГОВЦИ ДА ПРЕСТАНАТ ДА ПРОДАВААТ ГОРИВА, ПРЕДУПРЕДУВА „МАКПЕТРОЛ“

НАМАЛУВАЊЕТО НА МАРЖАТА МОЖЕ ДА ПРИНУДИ ОДРЕДЕНИ ТРГОВЦИ ДА ПРЕСТАНАТ ДА ПРОДАВААТ ГОРИВА, ПРЕДУПРЕДУВА „МАКПЕТРОЛ“

Намалување на маржите за трговија со горива од 4,5 на три денари, односно за 33 отсто, со одлука на Регулаторна комисија, претставува историски најнис ...
КОНЗОРЦИУМОТ ЕВН МАКЕДОНИЈА И ЕВН ЕЛЕКТРОСНАБДУВАЊЕ СО НАЈНИСКА ПОНУДА НА АУКЦИЈАТА ЗА УНИВЕРЗАЛЕН СНАБДУВАЧ СО СТРУЈА

КОНЗОРЦИУМОТ ЕВН МАКЕДОНИЈА И ЕВН ЕЛЕКТРОСНАБДУВАЊЕ СО НАЈНИСКА ПОНУДА НА АУКЦИЈАТА ЗА УНИВЕРЗАЛЕН СНАБДУВАЧ СО СТРУЈА

На електронската аукција за избор на универзален снабдувач со електрична енергија од двете компании кои доставиле понуди на огласот најниска маржа пон ...
10 / 10 НАПИСИ