Таг: математичарка

ПОЧИНА КЕТРИН ЏОНСОН, ЦРНОМУРЕСТА МАТЕМАТИЧАРКА ЗАСЛУЖНА ЗА ПРВИТЕ МИСИИ ВО ВСЕЛЕНАТА

ПОЧИНА КЕТРИН ЏОНСОН, ЦРНОМУРЕСТА МАТЕМАТИЧАРКА ЗАСЛУЖНА ЗА ПРВИТЕ МИСИИ ВО ВСЕЛЕНАТА

Легендарната математичарка на НАСА, Кетрин Џонсон, една од најзаслужните за првите американски мисии во вселената, почина на 101 година. Таа беше дел ...
ПОЧИНА МАРЈАМ МИРЗАХАНИ, ПРВАТА ЖЕНА ШТО ГО ДОБИ ПРЕСТИЖНИОТ МЕДАЛ ФИЛДС ЗА МАТЕМАТИКА

ПОЧИНА МАРЈАМ МИРЗАХАНИ, ПРВАТА ЖЕНА ШТО ГО ДОБИ ПРЕСТИЖНИОТ МЕДАЛ ФИЛДС ЗА МАТЕМАТИКА

Марјам Мирзахани, првата жена што го доби престижниот медал Филдс за математика, почина во САД. 40-годишната професорка имала рак на дојка, кој се пр ...
2 / 2 НАПИСИ