Таг: ментално здравје

1 2 10 / 19 НАПИСИ
МОМЧИЊАТА И МАЖИТЕ НЕ СМЕАТ ДА ПОТОНАТ ВО ТИШИНА И ДА БИДЕ ПРЕДОЦНА, ВЕЛИ ВИКТОР БУЧКОВСКИ ОД ПРВИОТ ЦЕНТАР ЗА МАШКО МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ

МОМЧИЊАТА И МАЖИТЕ НЕ СМЕАТ ДА ПОТОНАТ ВО ТИШИНА И ДА БИДЕ ПРЕДОЦНА, ВЕЛИ ВИКТОР БУЧКОВСКИ ОД ПРВИОТ ЦЕНТАР ЗА МАШКО МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ

Задоволни сме, но изненедени не би рекол, бидејќи до одреден степен бевме свесни за потребата од ваква услуга, поради повеќе причини, вели Виктор Бучк ...
МЛАДИТЕ СÈ ПОЧЕСТО ПОМИСЛУВААТ НА САМОУБИСТВО, РЕКОА НА ДЕБАТА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ ВО ТЕТОВО

МЛАДИТЕ СÈ ПОЧЕСТО ПОМИСЛУВААТ НА САМОУБИСТВО, РЕКОА НА ДЕБАТА ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ ВО ТЕТОВО

Психолози, педагози, професори и други стручни лица, на панел дискусија одржана во Тетово, разговараа на темата „Колку се важни образовните програми з ...
ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ ВО САД БАРААТ СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ ДА ДОБИЈАТ ПРЕДУПРЕДУВАЧКА ОЗНАКА ДЕКА СЕ ШТЕТНИ ЗА ЗДРАВЈЕТО НА МЛАДИТЕ

ЗДРАВСТВЕНИТЕ ВЛАСТИ ВО САД БАРААТ СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ ДА ДОБИЈАТ ПРЕДУПРЕДУВАЧКА ОЗНАКА ДЕКА СЕ ШТЕТНИ ЗА ЗДРАВЈЕТО НА МЛАДИТЕ

Вицеадмиралот Вивек Марти, кој раководи со американскиот Офицерски корпус за јавно здравје, повика да се додаде предупредувачка ознака на апликациите ...
ИТАЛИЈА ДЕЛИ ВАУЧЕРИ ДО 1.500 ЕВРА ЗА ПОСЕТА НА ПСИХОЛОГ

ИТАЛИЈА ДЕЛИ ВАУЧЕРИ ДО 1.500 ЕВРА ЗА ПОСЕТА НА ПСИХОЛОГ

Италија утре ги отвора апликациите за ваучери за покривање на трошоците за психолошка терапија во обид да се справи со кризата со ментално здравје, пр ...
СЀ ДОДЕКА НАШИТЕ ПОТРЕБИ САКАМЕ ДА ГИ ОСТВАРИМЕ ПРЕКУ СОПСТВЕНИТЕ ДЕЦА, ТИЕ ЌЕ НЀ БРКААТ ОД СОБА И ЌЕ БИДАТ НЕСРЕЌНИ – ПОДКАСТ СО ПСИХОЛОГОТ ИВАН ХРИСТОВ

СЀ ДОДЕКА НАШИТЕ ПОТРЕБИ САКАМЕ ДА ГИ ОСТВАРИМЕ ПРЕКУ СОПСТВЕНИТЕ ДЕЦА, ТИЕ ЌЕ НЀ БРКААТ ОД СОБА И ЌЕ БИДАТ НЕСРЕЌНИ – ПОДКАСТ СО ПСИХОЛОГОТ ИВАН ХРИСТОВ

Психологот Иван Христов, гешталт-психотерапевт под супервизија, во едночасовниот подкаст „За секого по нешто“ зборува за причините – како се случи дец ...
РЕНОВИРАНАТА КЛИНИКА ЗА ПСИХИЈАТРИЈА ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ЗА 2-3 МЕСЕЦИ, НЕМА ЛИСТИ НА ЧЕКАЊЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ Д-Р БАЈРАКТАРОВ

РЕНОВИРАНАТА КЛИНИКА ЗА ПСИХИЈАТРИЈА ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ЗА 2-3 МЕСЕЦИ, НЕМА ЛИСТИ НА ЧЕКАЊЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ Д-Р БАЈРАКТАРОВ

Реновирањето на Клиниката за психијатрија во Скопје, иако беше најавено дека ќе биде готово во октомври 2023, ќе заврши оваа година во наредните месец ...
ТАЖНО Е СЕКОЕ ВТОРО 15-ГОДИШНО ДЕВОЈЧЕ ВО МАКЕДОНИЈА, СЕКОЕ ТРЕТО Е ОСАМЕНО, ВЕЛИ АНАЛИЗА НА СЗО

ТАЖНО Е СЕКОЕ ВТОРО 15-ГОДИШНО ДЕВОЈЧЕ ВО МАКЕДОНИЈА, СЕКОЕ ТРЕТО Е ОСАМЕНО, ВЕЛИ АНАЛИЗА НА СЗО

Секое трето девојче на 15 години во Македонија (31 отсто) изјавува дека е осамено, a секое второ девојче на истата возраст вели дека во изминатите 12 ...
НАД 40 СОЈУЗНИ ДРЖАВИ ВО САД ЈА ТУЖАТ „МЕТА“, ТВРДАТ ДЕКА ИНСТАГРАМ СОЗДАВА МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ КАЈ ДЕЦАТА

НАД 40 СОЈУЗНИ ДРЖАВИ ВО САД ЈА ТУЖАТ „МЕТА“, ТВРДАТ ДЕКА ИНСТАГРАМ СОЗДАВА МЕНТАЛНИ ПРОБЛЕМИ КАЈ ДЕЦАТА

Десетици американски сојузни држави ги тужат „Мета“ и Инстаграм, обвинувајќи ги дека ја подгреваат кризата на менталното здравје кај младите така што ...
ЕДНА ТРЕТИНА ОД АДОЛЕСЦЕНТИТЕ И ЕДНА ТРЕТИНА ОД ТРУДНИЦИТЕ ВО ЗЕМЈАВА СЕ ДЕПРЕСИВНИ, ВЕЛИ КЛИНИКАТА ЗА ПСИХИЈАТРИЈА

ЕДНА ТРЕТИНА ОД АДОЛЕСЦЕНТИТЕ И ЕДНА ТРЕТИНА ОД ТРУДНИЦИТЕ ВО ЗЕМЈАВА СЕ ДЕПРЕСИВНИ, ВЕЛИ КЛИНИКАТА ЗА ПСИХИЈАТРИЈА

Кај една третина од адолесцентите и кај една третина од бремените жени во земјава се јавуваат депресивност и анксиозност, покажаа испитувањата на Клин ...
ЖЕНИТЕ ВО АВГАНИСТАН СО ПСИХИЈАТРИ И ТЕРАПИЈА СО ЦРТАЊЕ СЕ ЛЕЧАТ ОД ДЕПРЕСИЈА ОТКАКО ТАЛИБАНЦИТЕ ИМ ЗАБРАНИЈА ОБРАЗОВАНИЕ И РАБОТА

ЖЕНИТЕ ВО АВГАНИСТАН СО ПСИХИЈАТРИ И ТЕРАПИЈА СО ЦРТАЊЕ СЕ ЛЕЧАТ ОД ДЕПРЕСИЈА ОТКАКО ТАЛИБАНЦИТЕ ИМ ЗАБРАНИЈА ОБРАЗОВАНИЕ И РАБОТА

Психијатри и терапија со цртање им се од помош на жените во Авганистан, откако талибанците им забранија на девојчињата и девојките да одат на училиште ...
1 2 10 / 19 НАПИСИ