Таг: Мерк

МОЖЕБИ СМЕ НА ПОЧЕТОКОТ НА НОВ КОВИД БРАН, НОВИ МЕРКИ МОЖЕ ДА ИМА САМО АКО СЕ ЗГОЛЕМИ ПРИТИСОК ВРЗ БОЛНИЦИТЕ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

МОЖЕБИ СМЕ НА ПОЧЕТОКОТ НА НОВ КОВИД БРАН, НОВИ МЕРКИ МОЖЕ ДА ИМА САМО АКО СЕ ЗГОЛЕМИ ПРИТИСОК ВРЗ БОЛНИЦИТЕ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

Македонија можеби се наоѓа на почетокот на нов бран на пандемијата на коронавирусот, но дополнителни мерки би можело да има само доколку болниците се ...
ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПРВА НА СВЕТОТ ГО ОДОБРИ ЛЕКОТ ПРОТИВ КОВИД-19 НА „МЕРК“

ВЕЛИКА БРИТАНИЈА ПРВА НА СВЕТОТ ГО ОДОБРИ ЛЕКОТ ПРОТИВ КОВИД-19 НА „МЕРК“

Велика Британија стана прва земја на светот која го одобри лекот против ковид-19 што заеднички го развија американските компании „Мерк“ и „Риџбек“. Бр ...
„МЕРК“ СЕ СОГЛАСИ И ДРУГИ КОМПАНИИ ДА ГО ПРОИЗВЕДУВААТ НЕЈЗИНИОТ ЛЕК ПРОТИВ КОВИД-19

„МЕРК“ СЕ СОГЛАСИ И ДРУГИ КОМПАНИИ ДА ГО ПРОИЗВЕДУВААТ НЕЈЗИНИОТ ЛЕК ПРОТИВ КОВИД-19

„Мерк“ им дозволи и на други фармацевтски компании низ светот да го произведуваат нејзиниот лек против ковид-19, што ќе го направи подостапен за милио ...
МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО НАБАВИ „МОЛНУПИРАВИР“, ЛЕКОТ ПРОТИВ КОВИД-19 НА „МЕРК“

МАКЕДОНИЈА ЌЕ ГО НАБАВИ „МОЛНУПИРАВИР“, ЛЕКОТ ПРОТИВ КОВИД-19 НА „МЕРК“

Македонското Министерство за здравство ќе го набави лекот против ковид-19 „молнупиравир“ од американската компанија „Мерк“, соопштија од кабинетот на ...
„МЕРК“ ПОБАРА ОДОБРУВАЊЕ ЗА ПРВАТА ТАБЛЕТА ПРОТИВ КОВИД-19

„МЕРК“ ПОБАРА ОДОБРУВАЊЕ ЗА ПРВАТА ТАБЛЕТА ПРОТИВ КОВИД-19

Американската компанија „Мерк“ побара од американските здравствени власти да го одобрат нејзиниот лек против благи и умерени форми на ковид-19, што би ...
ПРОДОЛЖУВАМЕ ДА ГО ДАВАМЕ „ИВЕРМЕКТИНОТ“ НА КОВИД ПАЦИЕНТИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО, ИАКО ПРОИЗВОДИТЕЛОТ РЕЧЕ ДЕКА НЕМА ЕФЕКТ

ПРОДОЛЖУВАМЕ ДА ГО ДАВАМЕ „ИВЕРМЕКТИНОТ“ НА КОВИД ПАЦИЕНТИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО, ИАКО ПРОИЗВОДИТЕЛОТ РЕЧЕ ДЕКА НЕМА ЕФЕКТ

Лекот „ивермектин“ ќе продолжи да се дава кај ковид пациенти во Македонија, и покрај тоа што производителот на лекови „Мерк“ вчера објави дека не леку ...
ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“ НЕ ЛЕКУВА КОВИД-19, ВЕЛИ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ „МЕРК“

ЛЕКОТ „ИВЕРМЕКТИН“ НЕ ЛЕКУВА КОВИД-19, ВЕЛИ ПРОИЗВОДИТЕЛОТ „МЕРК“

Производителот на лекови „Мерк“ денеска објави дека нивната анализа на достапните податоци не ја поддржува безбедноста и ефикасноста на неговиот лек п ...
7 / 7 НАПИСИ