Таг: министер за култура

1 2 10 / 16 НАПИСИ
10 УЧЕСНИЦИ САМИ СИ ГИ ПОВЛЕКЛЕ ОДОБРЕНИТЕ ПРОЕКТИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

10 УЧЕСНИЦИ САМИ СИ ГИ ПОВЛЕКЛЕ ОДОБРЕНИТЕ ПРОЕКТИ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

Десет проекти кои беа одобрени од Министерството за култура во Годишната програма, се повлечени од самите учесници, рече денес министерот за култура Р ...
ПОЧИНА ВИЗАНТОЛОГОТ ЦВЕТАН ГРОЗДАНОВ, ПРВИОТ МИНИСТЕР ЗА КУЛТУРА

ПОЧИНА ВИЗАНТОЛОГОТ ЦВЕТАН ГРОЗДАНОВ, ПРВИОТ МИНИСТЕР ЗА КУЛТУРА

Академик Цветан Грозданов, реномиран византолог и првиот министер за култура во независна Македонија, почина вчера во Скопје, извести Македонската ака ...
АЛАЃОЗОВСКИ ГО ПОНИШТИ КОНКУРСОТ ЗА КЛАСИЧНИ МУЗИЧКИ ДЕЛА НА КОЈ ПОБЕДИЈА ДИМУШЕВСКИ И ПЕТРОВСКИ

АЛАЃОЗОВСКИ ГО ПОНИШТИ КОНКУРСОТ ЗА КЛАСИЧНИ МУЗИЧКИ ДЕЛА НА КОЈ ПОБЕДИЈА ДИМУШЕВСКИ И ПЕТРОВСКИ

Министерството за култура го поништи конкурсот за откуп на класични композиции за 2017 година поради административни пропусти во неговото спроведување ...
ЈАПОНСКИОТ БАЛЕТАН ВО МОБ ТИРАШИТА УМИРА ЗА ЈАДЕЊЕ ОТИ МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА НЕ МУ ГИ ИСПЛАТИЛО ХОНОРАРИТЕ

ЈАПОНСКИОТ БАЛЕТАН ВО МОБ ТИРАШИТА УМИРА ЗА ЈАДЕЊЕ ОТИ МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА НЕ МУ ГИ ИСПЛАТИЛО ХОНОРАРИТЕ

Јапонскиот танчар Кенто Тирашита, кој од 2016 година е ангажиран како надворешен соработник во Македонската опера и балет (МОБ), побара помош преку не ...
ЗА ДОГРАДБА НА  КИНО „МАНАКИ“ ГОДИНАВА НЕМА ПАРИ

ЗА ДОГРАДБА НА  КИНО „МАНАКИ“ ГОДИНАВА НЕМА ПАРИ

Годинава нема да се издвојат пари од државниот буџет за киното „Манаки“ во Битола,  кое пред пет години почна да го гради ексградоначалникот на Битола ...
БИТОЛСКОТО ЏЕПАНЕ СО ЗАЅИДАНИ ВЛЕЗОВИ ЌЕ СЕ БРАНИ ОД АРАМИИ

БИТОЛСКОТО ЏЕПАНЕ СО ЗАЅИДАНИ ВЛЕЗОВИ ЌЕ СЕ БРАНИ ОД АРАМИИ

Се заѕидуваат влезовите од битолското Џепане, тврдина од 19 век и споменик на културата од прва категорија, за да се заштити од крадци. Во изминатите ...
СПАС ЗА ЦРКВАТА И АНГЕЛИТЕ ОД КУРБИНОВО ДО КРАЈОТ НА 2019

СПАС ЗА ЦРКВАТА И АНГЕЛИТЕ ОД КУРБИНОВО ДО КРАЈОТ НА 2019

Најдоцна до крајот на 2019 се очекува да биде реставрирана и конзервирана црквата „Св. Ѓорги“ во преспанското село Курбиново, најави министерот за кул ...
АЛАЃОЗОВСКИ ВЕТИ ДЕКА ГОДИНАВА ЌЕ ЗАПОЧНЕ ОБНОВАТА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

АЛАЃОЗОВСКИ ВЕТИ ДЕКА ГОДИНАВА ЌЕ ЗАПОЧНЕ ОБНОВАТА НА ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

Уште годинава се очекува на терен да започне заштитата на Офицерскиот дом, негова ревитализација и обнова, најави министерот за култура Роберт Алаѓозо ...
ЌЕ ГИ ПОНИШТИМЕ ОДЛУКИТЕ НА МРТВ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ПЕСНИ, РЕЧЕ АЛАЃОЗОВСКИ

ЌЕ ГИ ПОНИШТИМЕ ОДЛУКИТЕ НА МРТВ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ПЕСНИ, РЕЧЕ АЛАЃОЗОВСКИ

Незаконски биле донесени одлуките по конкурсите за финансирање на песни според Законот за поддршка на домашната музичка продукција, чиј носител била М ...
ДРАМСКИ НЕ Е ОТПАД ЗА ГЛУМЦИ СО СОМНИТЕЛЕН КВАЛИТЕТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ TАСЕВСКИ

ДРАМСКИ НЕ Е ОТПАД ЗА ГЛУМЦИ СО СОМНИТЕЛЕН КВАЛИТЕТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ TАСЕВСКИ

Драмски театар не е отпад за да собира глумци со сомнителен квалитет, вели в.д. директорот Сашо Тасевски, по притисокот од партиски кадри да направи т ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ