Таг: министер за здравство. Фатмир Меџити

ПОЧНА ДА СЕ ИНСТАЛИРА АКЦЕЛЕРАТОРОТ НА ОНКОЛОГИЈА КУПЕН ПРЕД 7 ГОДИНИ, ЌЕ СЕ КОРИСТИ ПОСЛЕ 3 МЕСЕЦИ

ПОЧНА ДА СЕ ИНСТАЛИРА АКЦЕЛЕРАТОРОТ НА ОНКОЛОГИЈА КУПЕН ПРЕД 7 ГОДИНИ, ЌЕ СЕ КОРИСТИ ПОСЛЕ 3 МЕСЕЦИ

На Клиниката за онкологија во Скопје почна да се инсталира акцелетаророт кој беше купен пред 7 години, а се очекува да се користи за три месеци, кажа ...
КАТО СИСТЕМОТ СО КОЈ СЕ КОНТРОЛИРААТ ТЕРАПИИТЕ НА ОНКОЛОГИЈА Е ЗАКЛУЧЕН ВО БОЛНИЧКА СОБА, УШТЕ АНАЛИЗИРАМЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ КОРИСТИ ИЛИ ЌЕ НАБАВИМЕ НОВ, РЕЧЕ МЕЏИТИ

КАТО СИСТЕМОТ СО КОЈ СЕ КОНТРОЛИРААТ ТЕРАПИИТЕ НА ОНКОЛОГИЈА Е ЗАКЛУЧЕН ВО БОЛНИЧКА СОБА, УШТЕ АНАЛИЗИРАМЕ ДАЛИ ЌЕ СЕ КОРИСТИ ИЛИ ЌЕ НАБАВИМЕ НОВ, РЕЧЕ МЕЏИТИ

КАТО системот за контрола на терапиите на пациентите на Клиниката за онкологија и радиотерапија не е фрлен, ниту е во подрум, туку е во првичната прос ...
ОД УТРЕ МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ЌЕ МОЖЕ ДА ПРЕПИШУВААТ ЛЕКОВИ ЗА ВИСОК ПРИТИСОК, ДИЈАБЕТЕС, АСТМА И ХИПОТИРОИДИЗАМ

ОД УТРЕ МАТИЧНИТЕ ЛЕКАРИ ЌЕ МОЖЕ ДА ПРЕПИШУВААТ ЛЕКОВИ ЗА ВИСОК ПРИТИСОК, ДИЈАБЕТЕС, АСТМА И ХИПОТИРОИДИЗАМ

Матичните лекари ќе можат да препишуваат терапија за најчестите хронични заболувања и состојби – хипертензија, дијабетес, хронична опструктивна белодр ...
ЛАНИ ВО ЗЕМЈАВА ИМАШЕ 83 НОВИ БОЛНИ ОД ХЕПАТИТИС, ЛЕКОТ ЗА ХЕПАТИТ Б УШТЕ НЕ Е НА ПОЗИТИВНА ЛИСТА

ЛАНИ ВО ЗЕМЈАВА ИМАШЕ 83 НОВИ БОЛНИ ОД ХЕПАТИТИС, ЛЕКОТ ЗА ХЕПАТИТ Б УШТЕ НЕ Е НА ПОЗИТИВНА ЛИСТА

Во земјава лани биле евидентирани 83 нови болни од хепатитис, од кои најзастапен е хепатитис Б со 43 случаи, рече денеска министерот за здравство Фатм ...
НЕМА ПОЛИТИКА ВО РАЗРЕШУВАЊЕТО НА ДИРЕКТОРОТ НА КАРДИОХИРУРГИЈА Д-Р ЈОВЕВ, РЕЧЕ ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ

НЕМА ПОЛИТИКА ВО РАЗРЕШУВАЊЕТО НА ДИРЕКТОРОТ НА КАРДИОХИРУРГИЈА Д-Р ЈОВЕВ, РЕЧЕ ПРЕМИЕРОТ КОВАЧЕВСКИ

Премиерот Димитар Ковачевски вели дека не постои политички притисок ниту политичко мешање во случувањата со разрешувањето на директорот на Клиниката з ...
МЕЏИТИ ГО РАЗРЕШИ ОД РАКОВОДИТЕЛ НА КАРДИОХИРУРГИЈА Д-Р ЈОВЕВ КОЈ ЈА ВОДЕШЕ ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА СРЦЕ, РЕЧЕ НЕ ТОЛЕРИРА ДИРЕКТОРИ БЕЗ РЕЗУЛТАТИ

МЕЏИТИ ГО РАЗРЕШИ ОД РАКОВОДИТЕЛ НА КАРДИОХИРУРГИЈА Д-Р ЈОВЕВ КОЈ ЈА ВОДЕШЕ ПРВАТА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА СРЦЕ, РЕЧЕ НЕ ТОЛЕРИРА ДИРЕКТОРИ БЕЗ РЕЗУЛТАТИ

Министерот за здравство Фатмир Меџити го разреши директорот на Клиниката за кардиохирургија, проф. д-р Сашко Јовев, кардиохирург кој го предводеше тим ...
ПУШАЧИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ПРОСЕЧНО ПУШАТ ПО КУТИЈА ЦИГАРИ НА ДЕН, ЗАГРИЖУВАЧКА Е СОСТОЈБАТА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО

ПУШАЧИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ПРОСЕЧНО ПУШАТ ПО КУТИЈА ЦИГАРИ НА ДЕН, ЗАГРИЖУВАЧКА Е СОСТОЈБАТА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Половина од населението секојдневно консумира цигари и производи од тутун, рече денеска министерот за здравство Фатмир Меџити, додавајќи дека пушењето ...
7 / 7 НАПИСИ