Таг: Министерство за култура

1 2 3 19 10 / 186 НАПИСИ
АКТЕРИТЕ ОД СТРУМИЦА ОД УТРЕ НА ПРОТЕСТ ОТИ МИНИСТЕРСТВОТО НЕ МОЖЕ ДА ГО ПОНИШТИ ИЗБОРОТ НА ФИСКУЛТУРЕЦ ЗА ДИРЕКТОР НА ДОМОТ НА КУЛТУРАТА

АКТЕРИТЕ ОД СТРУМИЦА ОД УТРЕ НА ПРОТЕСТ ОТИ МИНИСТЕРСТВОТО НЕ МОЖЕ ДА ГО ПОНИШТИ ИЗБОРОТ НА ФИСКУЛТУРЕЦ ЗА ДИРЕКТОР НА ДОМОТ НА КУЛТУРАТА

Актерите од струмичкиот театар од утре излегуваат на протести, а правдата ќе ја бараат и по институционални патишта, откако Министерството за култура ...
ПО СТРУМИЦА И ТЕТОВО ДОБИ СПОРТСКИ РАБОТНИК ЗА ДИРЕКТОР НА КУЛТУРНА УСТАНОВА

ПО СТРУМИЦА И ТЕТОВО ДОБИ СПОРТСКИ РАБОТНИК ЗА ДИРЕКТОР НА КУЛТУРНА УСТАНОВА

Арлинд Хусеини деновиве е именуван за нов директор на Националната установа Центар за култура „Иљо Антески-Смок“ во Тетово. Во јавноста Хусеини е позн ...
ШТИПСКИОТ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА НЕ САКА ДА СТАНЕ ЛОКАЛНА УСТАНОВА СО ПЛАНИРАНАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА

ШТИПСКИОТ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА НЕ САКА ДА СТАНЕ ЛОКАЛНА УСТАНОВА СО ПЛАНИРАНАТА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА

Поминаа четири години откако беше најавена децентрализацијата во културата, кога Собранието ја усвои Стратегијата за култура 2018-2022 на ниво на цела ...
ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ПАК ПРОКИСНУВА ПОСЛЕ ДОЖД, ОБЈЕКТОТ 7 ГОДИНИ НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ПАК ПРОКИСНУВА ПОСЛЕ ДОЖД, ОБЈЕКТОТ 7 ГОДИНИ НЕМА ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

Повторно прокиснува во зградата на Велешкиот театар. Протекува во фоајето како и во помошните простории. Дождовите од изминатиот период придонесоа вод ...
НАД 260 УМЕТНИЦИ ПОБАРАА ОД МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ДА СЕ СТАВИ КРАЈ НА ПАРТИСКИ ДИРЕКТОРИ, СТЕФОСКА ЧЕКА ДОПИСОТ ДА СТИГНЕ ПО ПОШТА

НАД 260 УМЕТНИЦИ ПОБАРАА ОД МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ДА СЕ СТАВИ КРАЈ НА ПАРТИСКИ ДИРЕКТОРИ, СТЕФОСКА ЧЕКА ДОПИСОТ ДА СТИГНЕ ПО ПОШТА

Над 260 културни уметници, невладини организации и други работници во културата денеска до медиумите испратија Иницијатива насловена „Фис-култура или ...
СТРУМИЧКИТЕ АКТЕРИ БАРААТ ДА СЕ ПОНИШТИ КОНКУРСОТ ЗА ДИРЕКТОР, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ВЕЛИ САМО БУБЕВ ГИ ИСПОЛНУВА УСЛОВИТЕ

СТРУМИЧКИТЕ АКТЕРИ БАРААТ ДА СЕ ПОНИШТИ КОНКУРСОТ ЗА ДИРЕКТОР, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ВЕЛИ САМО БУБЕВ ГИ ИСПОЛНУВА УСЛОВИТЕ

Вработените од Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица каде функционира и Струмичкиот театар бараат од Министерството за култура да го поништи и ...
ДА Ѝ СЕ ДАДЕ ШАНСА ЗА ЖИВОТ НА НЕЗАВИСНАТА КУЛТУРНА СЦЕНА ОД ВНАТРЕШНОСТА, АПЕЛИРА БИТОЛСКИОТ „ИНТИМЕН ТЕАТАР“

ДА Ѝ СЕ ДАДЕ ШАНСА ЗА ЖИВОТ НА НЕЗАВИСНАТА КУЛТУРНА СЦЕНА ОД ВНАТРЕШНОСТА, АПЕЛИРА БИТОЛСКИОТ „ИНТИМЕН ТЕАТАР“

Во оваа ковид-криза, што трае веќе премногу долго, го повикувам Министерството за култура внимателно да ги разгледа културните организации од независн ...
100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА СЛАВКО ЈАНЕВСКИ СЕ ОДБЕЛЕЖА САМО СО ТРИ КНИГИ ОД ГРАД СКОПЈЕ И ОНЛАЈН ТЕКСТ ОД МАНУ

100 ГОДИНИ ОД РАЃАЊЕТО НА СЛАВКО ЈАНЕВСКИ СЕ ОДБЕЛЕЖА САМО СО ТРИ КНИГИ ОД ГРАД СКОПЈЕ И ОНЛАЈН ТЕКСТ ОД МАНУ

Ниту една институција во земјава во текот на цела 2020 година не направи позначајно одбележување на 100-годишнината од раѓањето на писателот Славко Ја ...
СПЕЦИЈАЛНИ МАТЕРИЈАЛИ ОД ИТАЛИЈА СЕ КОРИСТАТ ВО КОНЗЕРВАЦИЈАТА НА „СВ. ЃОРЃИ“ ВО КУРБИНОВО ЗА ДА СЕ СОЧУВА МАЛТЕРОТ ОД 12.ВЕК, ВЕЛИ КОНЗЕРВАТОРКАТА ПОЦЕСКА

СПЕЦИЈАЛНИ МАТЕРИЈАЛИ ОД ИТАЛИЈА СЕ КОРИСТАТ ВО КОНЗЕРВАЦИЈАТА НА „СВ. ЃОРЃИ“ ВО КУРБИНОВО ЗА ДА СЕ СОЧУВА МАЛТЕРОТ ОД 12.ВЕК, ВЕЛИ КОНЗЕРВАТОРКАТА ПОЦЕСКА

Доцниме со спасот на црквата „Св. Ѓорѓи“ во Курбиново, но секој ден е драгоцен, сега се работи првата фаза, да помине зимата и конзервацијата продолжу ...
БОГДАНОВИЌ ЧЕКА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА СТЕФОСКА ДА КАЖЕ ШТО ЌЕ СЕ ПРАВИ СО ПОРТАТА И СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА

БОГДАНОВИЌ ЧЕКА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА СТЕФОСКА ДА КАЖЕ ШТО ЌЕ СЕ ПРАВИ СО ПОРТАТА И СПОМЕНИКОТ НА МАЈКА ТЕРЕЗА

Општина Центар чека Министерството за култура да каже дали ќе се избришат маркичките за споменикот на Мајка Тереза и Порта Македонија од новиот Детале ...
1 2 3 19 10 / 186 НАПИСИ