Таг: Министерство за правда

1 2 3 8 10 / 75 НАПИСИ
МИНИСТЕРОТ ЗА ПРАВДА ЛОГА ПОСАКУВА СУДСКИОТ СОВЕТ ДА ВОДИ ГРИЖА ЗА УГЛЕДОТ НА СУДСТВОТО

МИНИСТЕРОТ ЗА ПРАВДА ЛОГА ПОСАКУВА СУДСКИОТ СОВЕТ ДА ВОДИ ГРИЖА ЗА УГЛЕДОТ НА СУДСТВОТО

По претседателот Стево Пендаровски, за хаосот во Судскиот совет се огласи и министерот за правда Кренар Лога, кој се надева и посакува да се надмине с ...
ЦАРОТ БОРИС ТРЕТИ Е НАЈДИРЕКТНО ОДГОВОРЕН ЗА ЗЛОСТОРСТВАТА НА БУГАРСКИОТ ОКУПАТОР ВО МАКЕДОНИЈА ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА, УТВРДИ КОМИСИЈАТА ЗА УПОТРЕБА НА ИМИЊА

ЦАРОТ БОРИС ТРЕТИ Е НАЈДИРЕКТНО ОДГОВОРЕН ЗА ЗЛОСТОРСТВАТА НА БУГАРСКИОТ ОКУПАТОР ВО МАКЕДОНИЈА ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА, УТВРДИ КОМИСИЈАТА ЗА УПОТРЕБА НА ИМИЊА

Комисијата за употреба на имиња на личности на денешната седница даде негативно мислење за употреба на името Цар Борис Трети во називот на Здружението ...
ПОЛИЦИЈАТА ПОВИКУВА НОВИНАРИ НА „ИНФОРМАТИВЕН РАЗГОВОР“ ЗА ОБЈАВЕН ТЕКСТ, ЗАБЕЛЕЖА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ ВО ИЗВЕШТАЈОТ ЗА МАКЕДОНИЈА

ПОЛИЦИЈАТА ПОВИКУВА НОВИНАРИ НА „ИНФОРМАТИВЕН РАЗГОВОР“ ЗА ОБЈАВЕН ТЕКСТ, ЗАБЕЛЕЖА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ ВО ИЗВЕШТАЈОТ ЗА МАКЕДОНИЈА

Во извештајот на американскиот Стејт Департмент за човекови права за Македонија во 2022 година е забележано и повикувањето на новинар на „информативен ...
БУГАРСКИОТ КЛУБ „ИВАН МИХАЈЛОВ“ ОД БИТОЛА ЌЕ МОРА ДА ГО СМЕНИ ИМЕТО, ОДЛУЧИ МИНИСТЕРОТ ЗА ПРАВДА

БУГАРСКИОТ КЛУБ „ИВАН МИХАЈЛОВ“ ОД БИТОЛА ЌЕ МОРА ДА ГО СМЕНИ ИМЕТО, ОДЛУЧИ МИНИСТЕРОТ ЗА ПРАВДА

Министерот за правда Кренар Лога го потпиша решението со кое се одбива како неосновано барањето за одобрение за користење на името „Иван Михајлов” во ...
БРЗА ПРОМЕНА НА МИНИСТРИТЕ ЗА ПРАВДА НЕ Е НАЈДОБРО РЕШЕНИЕ, НО НЕ СУМ ОПТОВАРЕН СО ТОА ДАЛИ ЌЕ МЕ СМЕНАТ, КАЖА ТУПАНЧЕСКИ ВО ШТИП

БРЗА ПРОМЕНА НА МИНИСТРИТЕ ЗА ПРАВДА НЕ Е НАЈДОБРО РЕШЕНИЕ, НО НЕ СУМ ОПТОВАРЕН СО ТОА ДАЛИ ЌЕ МЕ СМЕНАТ, КАЖА ТУПАНЧЕСКИ ВО ШТИП

„Во разговорот што го имав со претседателите на Апелациониот и на Основниот суд Штип, како и со Вишиот и Основниот јавен обвинител од овој град, дојдо ...
ПРЕТЕКНУВАЊЕ НА ПОЛНА ЛЕНТА, ВОЗЕЊЕ ПИЈАН, ДРОГИРАН И СО НАД 70 КИЛОМЕТРИ ОД ДОЗВОЛЕНОТО, ЌЕ СТАНЕ УМИСЛА И ЌЕ СЕ КАЗНУВА СО ЗАТВОР

ПРЕТЕКНУВАЊЕ НА ПОЛНА ЛЕНТА, ВОЗЕЊЕ ПИЈАН, ДРОГИРАН И СО НАД 70 КИЛОМЕТРИ ОД ДОЗВОЛЕНОТО, ЌЕ СТАНЕ УМИСЛА И ЌЕ СЕ КАЗНУВА СО ЗАТВОР

Возач кој претекнува на полна линија, вози во спротивната коловозна лента за таканаречениот руски рулет или за други егзибиции, претекнува на полна ли ...
МВР ЌЕ ИСПИТУВА ЗОШТО НОВИНАРКАТА ДЕЛЕВСКА Е ПОВИКАНА ВО ПОЛИЦИЈА ЗА ОБЈАВЕН ТЕКСТ

МВР ЌЕ ИСПИТУВА ЗОШТО НОВИНАРКАТА ДЕЛЕВСКА Е ПОВИКАНА ВО ПОЛИЦИЈА ЗА ОБЈАВЕН ТЕКСТ

Одделот за внатрешна контрола на Министерството за внатрешни работи (МВР) ќе испитува зошто новинарката Соња Колевска-Делевска од САКАМДАКАЖАМ.МК дене ...
НОВИНАРКАТА НА САКАМДАКАЖАМ.МК СОЊА ДЕЛЕВСКА ПОВИКАНА ВО ПОЛИЦИЈА ЗА ОБЈАВЕН ТЕКСТ, ВОЗНЕМИРИЛА РАКОВОДИТЕЛКА ВО МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА

НОВИНАРКАТА НА САКАМДАКАЖАМ.МК СОЊА ДЕЛЕВСКА ПОВИКАНА ВО ПОЛИЦИЈА ЗА ОБЈАВЕН ТЕКСТ, ВОЗНЕМИРИЛА РАКОВОДИТЕЛКА ВО МИНИСТЕРСТВО ЗА ПРАВДА

По покана доставена во саботата од вооружени полицајци на домашна адреса, новинарката Соња Колевска-Делевска од САКАМДАКАЖАМ.МК денеска беше во полици ...
АДВОКАТКА ПОДНЕСЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ РАКОВОДИТЕЛКА ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ПРАВДА ШТО Ѝ БАРАЛА УСЛУГА, ЈА ПРИЈАВИЛА И ВО АНТИКОРУПЦИСКА

АДВОКАТКА ПОДНЕСЕ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ РАКОВОДИТЕЛКА ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ПРАВДА ШТО Ѝ БАРАЛА УСЛУГА, ЈА ПРИЈАВИЛА И ВО АНТИКОРУПЦИСКА

Адвокатката Александра Илиева-Милчова која изнесе во САКАМДАКАЖАМ.МК тврдења за тоа што преживеала во Министерството за правда кое не ѝ ги исплаќа тро ...
АДВОКАТКА ТВРДИ ДЕКА Ѝ БИЛ ПОБАРАН ПОТКУП ОД РАКОВОДИТЕЛКА ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ПРАВДА, А ОТКАКО ОДБИЛА БИЛА УЦЕНУВАНА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ПАРИТЕ ШТО Ѝ СЛЕДУВААТ

АДВОКАТКА ТВРДИ ДЕКА Ѝ БИЛ ПОБАРАН ПОТКУП ОД РАКОВОДИТЕЛКА ВО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ПРАВДА, А ОТКАКО ОДБИЛА БИЛА УЦЕНУВАНА ДА СЕ ОТКАЖЕ ОД ПАРИТЕ ШТО Ѝ СЛЕДУВААТ

Александра Илиева-Милчова, адвокатка од Скопје, вели дека во Министерството за правда ѝ бил побаран поткуп. Уценувана била од раководителка во министе ...
1 2 3 8 10 / 75 НАПИСИ