Таг: Министерство за труд и социјална политика

1 2 3 10 10 / 100 НАПИСИ
ДРЖАВНИТЕ ДОМОВИ ЗА СТАРИ ЛИЦА СЕ ПРЕПОЛНИ, НА ЛИСТА ЗА ЧЕКАЊЕ СЕ 250 ГРАЃАНИ

ДРЖАВНИТЕ ДОМОВИ ЗА СТАРИ ЛИЦА СЕ ПРЕПОЛНИ, НА ЛИСТА ЗА ЧЕКАЊЕ СЕ 250 ГРАЃАНИ

Преполни се државните домови за стари лица. Низ цела земја има пет државни домови за сместување на стари лица и нивниот капацитет е околу 600 легла. Н ...
ПАРИТЕ ОД ДРЖАВАТА НЕ СЕ ДОВОЛНИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО ДОМУВАЊЕ НА РОМИТЕ, ПА СЕ БАРААТ СРЕДСТВА ОД ЕУ ПРОЕКТИ

ПАРИТЕ ОД ДРЖАВАТА НЕ СЕ ДОВОЛНИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО ДОМУВАЊЕ НА РОМИТЕ, ПА СЕ БАРААТ СРЕДСТВА ОД ЕУ ПРОЕКТИ

Од сите приориотетни области од страегијата за Ромите, домување е најтешко за реализирање бидејќи се потребни најмногу пари, рече Абера Камбери одгово ...
КУРСЕВИ ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК И КОМПЈУТЕРИ ЗА ДЕЦАТА БЕЗ РОДИТЕЛИ ОД ФОНДАЦИЈАТА „ЃОРЃИ МАРЈАНОВИЌ“

КУРСЕВИ ПО АНГЛИСКИ ЈАЗИК И КОМПЈУТЕРИ ЗА ДЕЦАТА БЕЗ РОДИТЕЛИ ОД ФОНДАЦИЈАТА „ЃОРЃИ МАРЈАНОВИЌ“

Фондацијата „Ѓорѓи Марјановиќ“ ќе се вклучи во школувањето на децата без родители. Директорот на на фондацијата Александар Марјановиќ и министерката з ...
КОМИСИЈА БЕЗ СПЕЦИЈАЛИСТИ ИМ ГИ УКИНА ПАРИТЕ НА ДЕЛ ОД ДЕЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ И РЕТКИ БОЛЕСТИ

КОМИСИЈА БЕЗ СПЕЦИЈАЛИСТИ ИМ ГИ УКИНА ПАРИТЕ НА ДЕЛ ОД ДЕЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ И РЕТКИ БОЛЕСТИ

На дел од децата со Даунов синдром и на децата со ретки болести, кои поради немање системски решенија спаѓаат во категорија на деца со посебни потреби ...
МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЗДРАВЈЕТО ОД ГОРЕШТИНИТЕ ПРОДОЛЖЕНИ ДО 25 ЈУЛИ

МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЗДРАВЈЕТО ОД ГОРЕШТИНИТЕ ПРОДОЛЖЕНИ ДО 25 ЈУЛИ

Поради најавените горештини и за наредните денови во земјава, продолжува важноста на препораките и мерките за време на портокалова фази, од денес (17 ...
ПОЧНА НОВА КАМПАЊА ЗА МОБИЛИЗИЦИЈА НА ЗГРИЖУВАЧКИ СЕМЕЈСТВА, ДОСЕГА СЕ ЗГРИЖЕНИ 608 ДЕЦА

ПОЧНА НОВА КАМПАЊА ЗА МОБИЛИЗИЦИЈА НА ЗГРИЖУВАЧКИ СЕМЕЈСТВА, ДОСЕГА СЕ ЗГРИЖЕНИ 608 ДЕЦА

„На секое дете му треба семејство“ е насловена кампањата за згрижувачки семејства, која денеска ја презентираа Министерството за труд и социјална поли ...
ДЕЦАТА ОД ГРАДИНКИТЕ ЕДНАШ НЕДЕЛНО ЌЕ ДОБИВААТ ПО ЕДНО КИЛО СВЕЖО ОВОШЈЕ

ДЕЦАТА ОД ГРАДИНКИТЕ ЕДНАШ НЕДЕЛНО ЌЕ ДОБИВААТ ПО ЕДНО КИЛО СВЕЖО ОВОШЈЕ

Децата од градинките еднаш неделно ќе добива по еден килограм свежо овошје. Министерот за земјоделство Љупчо Николовски и министерката за труд и социј ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД ВО ТРИ ДЕНА ГИ ОДЗЕДЕ, ПА ГИ ВРАТИ ИНГЕРЕНЦИИТЕ НА ДИМИТРИЕВСКИ ЗА ИМЕНУВАЊЕ ДИРЕКТОР ВО ГРАДИНКАТА „АНГЕЛ ШАЈЧЕ“

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД ВО ТРИ ДЕНА ГИ ОДЗЕДЕ, ПА ГИ ВРАТИ ИНГЕРЕНЦИИТЕ НА ДИМИТРИЕВСКИ ЗА ИМЕНУВАЊЕ ДИРЕКТОР ВО ГРАДИНКАТА „АНГЕЛ ШАЈЧЕ“

Министерството за труд и социјална политика пред два дена и ги одзеде ингеренциите на Општина Куманово за именување директор во градинката „Ангел Шајч ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД ОДБИ ДА Ѝ ГО ДАДЕ НА ОПШТИНА БИТОЛА ДЕТСКОТО ОДМОРАЛИШТЕ „ПЕЛИСТЕР“ КОЕ  СЕ РАСПАЃА ЦЕЛА ДЕЦЕНИЈА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД ОДБИ ДА Ѝ ГО ДАДЕ НА ОПШТИНА БИТОЛА ДЕТСКОТО ОДМОРАЛИШТЕ „ПЕЛИСТЕР“ КОЕ СЕ РАСПАЃА ЦЕЛА ДЕЦЕНИЈА

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) не даде согласност сопственоста на детското одморалиште „Пелистер“ да ја пренесе на Општина Битола, ...
ПОРОДИЛНО ОД 12 МЕСЕЦИ НЕМА ДА ИМА ГОДИНАВА КАКО ШТО СЕ НАЈАВУВАШЕ, НОВИОТ ЗАКОН ДВЕ ГОДИНИ Е ВО РАБОТНИ ГРУПИ

ПОРОДИЛНО ОД 12 МЕСЕЦИ НЕМА ДА ИМА ГОДИНАВА КАКО ШТО СЕ НАЈАВУВАШЕ, НОВИОТ ЗАКОН ДВЕ ГОДИНИ Е ВО РАБОТНИ ГРУПИ

Годинава нема да биде донесен новиот Закон за работни односи со кој породилното отсуство ќе биде 12 месеци наместо 9. Иако ексминистерката за труд и с ...
1 2 3 10 10 / 100 НАПИСИ