Таг: Министерство за здравство

1 110 111 112 113 1120 / 1127 НАПИСИ
НЕМА ИНСУЛИН И ЛЕНТИ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ВО КУМАНОВО 

НЕМА ИНСУЛИН И ЛЕНТИ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ВО КУМАНОВО 

Дијабетичарите од Куманово се жалат дека со месеци не можат да обезбедат некои типови на инсулин и ленти за мерење на нивото на шекер во крвта. Иако е ...
СРЕДЕ СЕЗОНА НА ГРИП НЕМА „ТАМИФЛУ“, ОТИ СЕ СМЕНИЛЕ ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА НАБАВКА

СРЕДЕ СЕЗОНА НА ГРИП НЕМА „ТАМИФЛУ“, ОТИ СЕ СМЕНИЛЕ ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА НАБАВКА

Среде сезона на грипови, на матичните лекари им било препорачано да не препишуваат „тамифлу“ затоа што оваа година нема нови набавки на антивирусниот ...
РАБОТНИК СО ТРИ МОЗОЧНИ УДАРИ ОСТАНАЛ И БЕЗ БОЛЕДУВАЊЕ И БЕЗ РАБОТА

РАБОТНИК СО ТРИ МОЗОЧНИ УДАРИ ОСТАНАЛ И БЕЗ БОЛЕДУВАЊЕ И БЕЗ РАБОТА

На вработен кој притоа нема шест месеци непрекинато здравствено осигурување од првиот ден од вработувањето, Фондот за здравство нема да му го покрие б ...
ПРОТЕСТЕН МАРШ ПРОТИВ НАМАЛУВАЊЕТО НА БУЏЕТОТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ

ПРОТЕСТЕН МАРШ ПРОТИВ НАМАЛУВАЊЕТО НА БУЏЕТОТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ

Активисти од Платформата за  одржливост на сервисите за превенција и поддршка за ХИВ денес маршираа во знак на протест затоа што со предлог буџетот на ...
БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ПОБАРАА ЛЕКОВИ ЗА БОЛЕСТА, НЕ САМО ЗА СИМПТОМИТЕ

БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ПОБАРАА ЛЕКОВИ ЗА БОЛЕСТА, НЕ САМО ЗА СИМПТОМИТЕ

Болните од цистична фиброза бараат здравствените власти да обезбедат лекови кои ја лекуваат нивната болест, а не само лекови со кои се третираат симпт ...
30 ДЕЦА СО ПРОБЛЕМИ ВО РАСТОТ ЌЕ НАСТРАДААТ ЗА 260.000 ЕВРА, ДИРЕКТОРОТ ИБРАИМИ ШТЕДИ

30 ДЕЦА СО ПРОБЛЕМИ ВО РАСТОТ ЌЕ НАСТРАДААТ ЗА 260.000 ЕВРА, ДИРЕКТОРОТ ИБРАИМИ ШТЕДИ

Пет супспецијалисти од Клиниката за детски болести во четвртокот го потпишаа  стручното мислење, дека промената на терапијата на 30 деца со проблеми в ...
БИТОЛЧАНИТЕ БОЛНИ ОД РАК УШТЕ ЕДНА ГОДИНА ЌЕ ЧЕКААТ ЗА ЗРАЧНА ТЕРАПИЈА

БИТОЛЧАНИТЕ БОЛНИ ОД РАК УШТЕ ЕДНА ГОДИНА ЌЕ ЧЕКААТ ЗА ЗРАЧНА ТЕРАПИЈА

Најмалку уште една година болните од рак во Битола нема да можат да добијат зрачна терапија. Министерот за здравство Никола Тодоров пред три и пол год ...
МИНИСТЕРОТ ТОДОРОВ ТРИ ГОДИНИ ПРЕБРОЈУВА КОЛКУ ЛЕКАРИ ФАЛАТ ВО ЗАТВОРИТЕ

МИНИСТЕРОТ ТОДОРОВ ТРИ ГОДИНИ ПРЕБРОЈУВА КОЛКУ ЛЕКАРИ ФАЛАТ ВО ЗАТВОРИТЕ

Министерството за здравство три години го одолговлекува спроведувањето на Законот за извршување санкции, чии измени донесени во 2013 требало да се при ...
БОЛНИТЕ ОД РЕТКИ МАЛИГНИ БОЛЕСТИ ОСТАВЕНИ ДА УМРАТ

БОЛНИТЕ ОД РЕТКИ МАЛИГНИ БОЛЕСТИ ОСТАВЕНИ ДА УМРАТ

Болните од ретки малигни заболувања се оставени да умрат или да бидат заковани во постела, бидејќи за нив нема нова современа терапија ниту на позитив ...
ВО ЗАТВОРИТЕ СЕ УМИРА ОТИ ВЛАСТА ТРИ ГОДИНИ ЈА КОЧИ РЕФОРМАТА

ВО ЗАТВОРИТЕ СЕ УМИРА ОТИ ВЛАСТА ТРИ ГОДИНИ ЈА КОЧИ РЕФОРМАТА

Осудени лица оставени без лекар, без лекови и затворски амбуланти без соодветна медицинска опрема е состојба за која канцеларијата на Народниот правоб ...
1 110 111 112 113 1120 / 1127 НАПИСИ