Таг: МОН

1 2 3 10 / 27 НАПИСИ
ГОДИНАВА УЧЕНИЦИТЕ ЌЕ ГИ ДОБИЈАТ СВИДЕТЕЛСТВАТА ВО ЈУНИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

ГОДИНАВА УЧЕНИЦИТЕ ЌЕ ГИ ДОБИЈАТ СВИДЕТЕЛСТВАТА ВО ЈУНИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Во тек е испорачувањето на свидетелствата за сите одделенија, учениците од основните и средните училишта навремено ќе ги добијат свидетелствата за уче ...
ИНСИСТИРАМЕ ДРЖАВНАТА МАТУРА ДА СЕ ОДРЖИ НА ПРЕДВИДЕНИТЕ ДАТУМИ, УЧЕНИЦИТЕ ДА БИДАТ КОНСУЛТИРАНИ ЗА СЕКОЈ НОВ ПРЕДЛОГ, ВЕЛИ МОН

ИНСИСТИРАМЕ ДРЖАВНАТА МАТУРА ДА СЕ ОДРЖИ НА ПРЕДВИДЕНИТЕ ДАТУМИ, УЧЕНИЦИТЕ ДА БИДАТ КОНСУЛТИРАНИ ЗА СЕКОЈ НОВ ПРЕДЛОГ, ВЕЛИ МОН

Министерството за образование и наука (МОН) инсистира државната матура да се одржи на датумите кои се дефинирани во Календарот за организација на учеб ...
ОД СЕПТЕМВРИ ЌЕ ИМА ПОВЕЌЕ ПРОТОКОЛИ ЗА БЕЗБЕДНОСТА ВО ШКОЛИТЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ШАЌИРИ

ОД СЕПТЕМВРИ ЌЕ ИМА ПОВЕЌЕ ПРОТОКОЛИ ЗА БЕЗБЕДНОСТА ВО ШКОЛИТЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ШАЌИРИ

Во новата учебна година од септември ќе има повеќе протоколи за безбедноста во училиштата, најави денеска министерот за образование и наука Јетон Шаќи ...
СО ТЕСТИРАЊЕ ДА СЕ МЕРИ ДАЛИ УЧИЛИШНИТЕ ПСИХОЛОЗИ И СОЦИОЛОЗИ ЗНААТ ДА СЕ СПРАВАТ СО ПРОБЛЕМИ НА УЧЕНИЦИТЕ, БАРА СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ  

СО ТЕСТИРАЊЕ ДА СЕ МЕРИ ДАЛИ УЧИЛИШНИТЕ ПСИХОЛОЗИ И СОЦИОЛОЗИ ЗНААТ ДА СЕ СПРАВАТ СО ПРОБЛЕМИ НА УЧЕНИЦИТЕ, БАРА СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ  

За да се избегне вообичаената  неуспешност на обуките на педагозите, психолозите и социолозите околу проблемите на учениците и за да може тие подобро ...
ОТВОРЕНА Е-ПОШТА ЗА ПРИЈАВА НА ВРСНИЧКО НАСИЛСТВО ВО МАКЕДОНИЈА

ОТВОРЕНА Е-ПОШТА ЗА ПРИЈАВА НА ВРСНИЧКО НАСИЛСТВО ВО МАКЕДОНИЈА

Отворени се електронски адреси каде младите, родителите и воопшто граѓаните можат да пријавуваат врсничко насилство: [email protected] и par ...
СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ СО 4 БАРАЊА ЗА ДРЖАВНАТА МАТУРА, МЕЃУ КОИ ПРОМЕНА НА ТЕРМИН ПОРАДИ ДУХОВДЕН

СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ СО 4 БАРАЊА ЗА ДРЖАВНАТА МАТУРА, МЕЃУ КОИ ПРОМЕНА НА ТЕРМИН ПОРАДИ ДУХОВДЕН

Сојузот на средношколци на денешното Генерално собрание усвои четири барања по однос на државната матура, меѓу кои и поместување на првиот термин за п ...
ЛАЖНИ ДОЈАВИ ЗА БОМБИ ВО 19 ШКОЛИ, МОН ПРЕПОРАЧА НАСТАВАТА ДА ПРОДОЛЖИ ОНЛАЈН КОГА ЌЕ СТИГНЕ ДОЈАВА

ЛАЖНИ ДОЈАВИ ЗА БОМБИ ВО 19 ШКОЛИ, МОН ПРЕПОРАЧА НАСТАВАТА ДА ПРОДОЛЖИ ОНЛАЈН КОГА ЌЕ СТИГНЕ ДОЈАВА

Закани за поставени бомби денеска до 9:30 часот стигнаа на електронските адреси на 18 училишта во Скопје и едно училиште во Прилеп, соопшти Министерст ...
ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЌЕ ПОЧНЕ НА 23 ЈАНУАРИ, НЕ НА 18, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЌЕ ПОЧНЕ НА 23 ЈАНУАРИ, НЕ НА 18, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Второто полугодие од учебната 2022/2023 година ќе почне на 23 јануари (понеделник), наместо како што беше веќе најавено на 18 јануари, соопшти Владата ...
МОН ДЕНЕС ОБЈАВИ ПОВИК ЗА УЧЕБНИЦИ, ЗА ДА ГИ ДОБИЈАТ НАВРЕМЕ УЧЕНИЦИТЕ ВО ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО 2023/2024

МОН ДЕНЕС ОБЈАВИ ПОВИК ЗА УЧЕБНИЦИ, ЗА ДА ГИ ДОБИЈАТ НАВРЕМЕ УЧЕНИЦИТЕ ВО ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО 2023/2024

Министерството за образование и наука (МОН) денес го објави повикот за нови учебници за трето одделение за учебната 2023/2024 година, за да учениците ...
ЌЕ СЕ НАДОМЕСТАТ ИЗГУБЕНИТЕ ЧАСОВИ КАДЕ ШТО ИМА ДОЈАВИ ЗА БОМБИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

ЌЕ СЕ НАДОМЕСТАТ ИЗГУБЕНИТЕ ЧАСОВИ КАДЕ ШТО ИМА ДОЈАВИ ЗА БОМБИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Директорите на средните училишта каде што изминатите денови имаше повремени прекини се должни да најдат начин и до крајот на првото полугодие да ги на ...
1 2 3 10 / 27 НАПИСИ