Таг: МПМ

1 216 / 16 НАПИСИ
НОВИНАРИТЕ НА „ВЕСТ“, „УТРИНСКИ“ И „ДНЕВНИК“ ОД УТРЕ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ ПО 6 ЧАСА

НОВИНАРИТЕ НА „ВЕСТ“, „УТРИНСКИ“ И „ДНЕВНИК“ ОД УТРЕ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ ПО 6 ЧАСА

Штрајкувачките одбори на редакциите „Вест“, „Утрински“ и „Дневник“ решија да го зголемат времетраењето на штрајкот од четири на шест часа поради игнор ...
ПРЕСТАРЗА РОКЕНРОЛ, ПРЕМЛАД ЗА СМРТ, ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ СО ПРВАТА КНИГА ПРОЗА ПОВИКА НА ПОДДРШКА НА НОВИНАРИТЕ ОД МПМ

ПРЕСТАРЗА РОКЕНРОЛ, ПРЕМЛАД ЗА СМРТ, ЅВЕЗДАН ГЕОРГИЕВСКИ СО ПРВАТА КНИГА ПРОЗА ПОВИКА НА ПОДДРШКА НА НОВИНАРИТЕ ОД МПМ

Новинарот Ѕвездан Георгиевски, во петокот вечерта ја промовираше својата прва прозна книга, „Недела дена во живототот и смртта на Гроздан“, издание на ...
СЈО ВЛЕЗЕ ВО МПМ

СЈО ВЛЕЗЕ ВО МПМ

Истражители на СЈО денеска влегоа во медиумската куќа Медиа Принт Македонија (МПМ), сопственик на весниците Дневник, Вест, Утрински весник и магазинот ...
ЗНМ И СИНДИКАТОТ ПОВИКАА НА СОЛИДАРНОСТ СО КОЛЕГИТЕ ОД „УТРИНСКИ ВЕСНИК”

ЗНМ И СИНДИКАТОТ ПОВИКАА НА СОЛИДАРНОСТ СО КОЛЕГИТЕ ОД „УТРИНСКИ ВЕСНИК”

Претседателот на Синдикатот на новинарите Тамара Чаусидис е уверена дека лошата економска состојба и намалените тиражи на весниците на МПМ се последиц ...
„УТРИНСКИ“ ПРЕД ШТРАЈК, ИЗБРКАНИТЕ ОД „ВЕСТ“ ЈА ОКУПИРАА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА КЕРИМ

„УТРИНСКИ“ ПРЕД ШТРАЈК, ИЗБРКАНИТЕ ОД „ВЕСТ“ ЈА ОКУПИРАА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА КЕРИМ

Новинарите на „Утрински весник„ се заканија со штрајк откако вчера од раководството на издавачот МПМ на главната уредничка и бил даден ултиматум или д ...
ОТПУШТАЊАТА ВО МПМ СЕ СМИСЛЕН УДАР ВРЗ СЛОБОДАТА НА МЕДИУМИТЕ, ВЕЛИ ЗНМ

ОТПУШТАЊАТА ВО МПМ СЕ СМИСЛЕН УДАР ВРЗ СЛОБОДАТА НА МЕДИУМИТЕ, ВЕЛИ ЗНМ

Здружението на новинари на Македонија денеска го оцени отпуштањето на новинарите во весниците во сопственост на „Медиа принт Македонија“ како удар врз ...
1 216 / 16 НАПИСИ