Таг: МСУ

1 2 3 4 10 / 36 НАПИСИ
94 ДЕЛА ОД ЗБИРКАТА НА МСУ СКОПЈЕ ОД АПРИЛ ДО ЈАНУАРИ ЌЕ БИДАТ ИЗЛОЖЕНИ ВО КУНТСХАЛЕ ВО ВИЕНА

94 ДЕЛА ОД ЗБИРКАТА НА МСУ СКОПЈЕ ОД АПРИЛ ДО ЈАНУАРИ ЌЕ БИДАТ ИЗЛОЖЕНИ ВО КУНТСХАЛЕ ВО ВИЕНА

Деведесет и четири дела од вредната уметничка колекција на Музејот на современата уметност (МСУ) Скопје, за првпат ќе бидат претставени на 20 април во ...
МЕМОРИЈАТА НА ПОСТЗЕМЈОТРЕСНО СКОПЈЕ Е ДЕЛ ОД ТЕСТАМЕНТОТ НА ЛУБАРДА И МСУ, РЕЧЕ КОСТАДИНОВСКА-СТОЈЧЕВСКА

МЕМОРИЈАТА НА ПОСТЗЕМЈОТРЕСНО СКОПЈЕ Е ДЕЛ ОД ТЕСТАМЕНТОТ НА ЛУБАРДА И МСУ, РЕЧЕ КОСТАДИНОВСКА-СТОЈЧЕВСКА

Изложбата на Петар Лубарда е тестамент во кој е втисната меморијата на постземјотресно Скопје и на Музејот на современата уметност (МСУ), како синоним ...
СИТЕ ДЕЛА ШТО ПЕТАР ЛУБАРДА ГИ ПОДАРИЛ ПО СКОПСКИОТ ЗЕМЈОТРЕС ПРЕД 60 ГОДИНИ ЌЕ БИДАТ ИЗЛОЖЕНИ ОД 1 МАРТ ВО МСУ

СИТЕ ДЕЛА ШТО ПЕТАР ЛУБАРДА ГИ ПОДАРИЛ ПО СКОПСКИОТ ЗЕМЈОТРЕС ПРЕД 60 ГОДИНИ ЌЕ БИДАТ ИЗЛОЖЕНИ ОД 1 МАРТ ВО МСУ

Сликарскиот опус на Петар Лубарда, најзначајниот уметник и еден од најистакнатите сликари на територијата на поранешна Југославија од втората половина ...
СКОПСКИОТ МУЗЕЈ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ ДОБИ СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА КРЕАТИВНОСТ ОД СЛОВЕНИЈА

СКОПСКИОТ МУЗЕЈ НА СОВРЕМЕНА УМЕТНОСТ ДОБИ СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАНИЕ ЗА КРЕАТИВНОСТ ОД СЛОВЕНИЈА

Музејот на современата уметност (МСУ) од Скопје доби специјално признание за креативност во рамките на наградата Жива за најдобар словенски музеј, соо ...
ЈАНА ЈАКИМОВСКА УТРЕ ВО МСУ ЈА ОТВОРА ИЗЛОЖБАТА „ТЕЛЕСНИ РЕТРОСПЕКТИВИ“

ЈАНА ЈАКИМОВСКА УТРЕ ВО МСУ ЈА ОТВОРА ИЗЛОЖБАТА „ТЕЛЕСНИ РЕТРОСПЕКТИВИ“

Изложбата „Ретро: телесни ретроспективи“ на уметницата Јана Јакимовскa ќе се отвори утре во 20 часот во Музејот на современата уметност во Скопје. Изл ...
ВО МСУ СЕ ОТВОРА РЕТРОСПЕКТИВАТА НА СИМОН УЗУНОВСКИ, ЕДЕН ОД ПИОНЕРИТЕ НА УМЕТНИЧКИТЕ ИНТЕРАКТИВНИ ИНСТАЛАЦИИ

ВО МСУ СЕ ОТВОРА РЕТРОСПЕКТИВАТА НА СИМОН УЗУНОВСКИ, ЕДЕН ОД ПИОНЕРИТЕ НА УМЕТНИЧКИТЕ ИНТЕРАКТИВНИ ИНСТАЛАЦИИ

Вечерва во 20 часот, во Музејот на современата уметност во Скопје се отвора ретроспективната изложба на Симон Узуновски (1949-2018), еден од пионерите ...
ИЗЛОЖБАТА „ПОЛСКА ШКОЛА НА КОЛАЖ“ НА ЖМИЈЕВСКИ И АЛТХАМЕР СЕ ОТВОРА ВЕЧЕРВА ВО МСУ

ИЗЛОЖБАТА „ПОЛСКА ШКОЛА НА КОЛАЖ“ НА ЖМИЈЕВСКИ И АЛТХАМЕР СЕ ОТВОРА ВЕЧЕРВА ВО МСУ

Изложбата „Полска школа на колаж“ со дела од полскиот уметнички тандем Артур Жмијевски и Павел Алтхамер се отвора вечерва во 20.30 во Музејот на совре ...
МСУ УТРЕ ОТВОРА ИЗЛОЖБА НА ОТКУПЕНИ И ДОНИРАНИ ДЕЛА ОД 35 МАКЕДОНСКИ АВТОРИ

МСУ УТРЕ ОТВОРА ИЗЛОЖБА НА ОТКУПЕНИ И ДОНИРАНИ ДЕЛА ОД 35 МАКЕДОНСКИ АВТОРИ

„Аквизиции - донации 2017-2021“ е насловена изложбата што утре на пладне ќе биде отворена во Музејот на современата уметност во Скопје. Кураторки се И ...
УМЕТНОСТА Е МОЌНА ДА НИ ПОМОГНЕ ДА СЕ ВРАТИМЕ ВО НОРМАЛА, ВЕЛИ ХЕДВИГ ФЕЈЕН, ДИРЕКТОРКА НА УМЕТНИЧКОТО БИЕНАЛЕ МАНИФЕСТА

УМЕТНОСТА Е МОЌНА ДА НИ ПОМОГНЕ ДА СЕ ВРАТИМЕ ВО НОРМАЛА, ВЕЛИ ХЕДВИГ ФЕЈЕН, ДИРЕКТОРКА НА УМЕТНИЧКОТО БИЕНАЛЕ МАНИФЕСТА

Холанѓанката Хедвиг Фејен, основачка и директорка на Европското номадско биенале за современа уметност - Манифеста, неодамна одржа предавање во Музејо ...
ХЕДВИГ ФЕЈЕН, ОСНОВАЧКАТА НА УМЕТНИЧКОТО БИЕНАЛЕ МАНИФЕСТА, УТРЕ ЌЕ ИМА ПРЕДАВАЊЕ ВО МСУ СКОПЈЕ

ХЕДВИГ ФЕЈЕН, ОСНОВАЧКАТА НА УМЕТНИЧКОТО БИЕНАЛЕ МАНИФЕСТА, УТРЕ ЌЕ ИМА ПРЕДАВАЊЕ ВО МСУ СКОПЈЕ

Холанѓанката Хедвиг Фејен, основачка и директорка на Европското номадско биенале за современа уметност – Манифеста, утре (20 часот) ќе одржи предавање ...
1 2 3 4 10 / 36 НАПИСИ