Таг: мутации

ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19 ЌЕ СЕ ПРИЛАГОДУВААТ НА НОВИ МУТАЦИИ ПОЛЕСНО ОТКОЛКУ ШТО БЕШЕ СОЗДАВАЊЕТО НА ОРИГИНАЛНАТА ВАКЦИНА

ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19 ЌЕ СЕ ПРИЛАГОДУВААТ НА НОВИ МУТАЦИИ ПОЛЕСНО ОТКОЛКУ ШТО БЕШЕ СОЗДАВАЊЕТО НА ОРИГИНАЛНАТА ВАКЦИНА

Како производителите на вакцини против ковид-19 ќе се прилагодат на нови соеви? Овој процес би требало да биде поедноставен од создавањето на оригинал ...
БРИТАНСКИОТ СОЈ НА КОРОНАВИРУСОТ ПОВТОРНО МУТИРА И БИ МОЖЕЛ ДА БИДЕ ЗАКАНА ЗА ВАКЦИНАЦИЈАТА

БРИТАНСКИОТ СОЈ НА КОРОНАВИРУСОТ ПОВТОРНО МУТИРА И БИ МОЖЕЛ ДА БИДЕ ЗАКАНА ЗА ВАКЦИНАЦИЈАТА

Варијантата на коронавирусот што првпат беше откриена во англискиот округ Кент би можела да стане доминантен сој во светот, вели Шерон Пикок, шефицата ...
ЗОШТО НЕКОИ СТАРИ ПАЦИЕНТИ ОЗДРАВУВААТ, А НЕКОИ МЛАДИ УМИРААТ – ГЕНЕТСКИТЕ ИНЖЕНЕРИ И БИОТЕХНОЛОЗИ ВО МАНУ СЕ БЛИСКУ ДА ДОЈДАТ ДО ПОТТИПОВИТЕ И МУТАЦИИТЕ НА КОРОНАВИРУСОТ

ЗОШТО НЕКОИ СТАРИ ПАЦИЕНТИ ОЗДРАВУВААТ, А НЕКОИ МЛАДИ УМИРААТ – ГЕНЕТСКИТЕ ИНЖЕНЕРИ И БИОТЕХНОЛОЗИ ВО МАНУ СЕ БЛИСКУ ДА ДОЈДАТ ДО ПОТТИПОВИТЕ И МУТАЦИИТЕ НА КОРОНАВИРУСОТ

Центарот за генетско инженерство и биотехнологија „Ѓорѓи Ефремов“ при МАНУ, под водство на професорот на Фармацевтскиот факултет во Скопје доктор Алек ...
ОТКРИВМЕ 4 МУТАЦИИ НА РЕТКАТА БОЛЕСТ ХАЕ КОИ ГИ ИМА САМО ВО МАКЕДОНИЈА, ВЕЛИ Д-Р ВЕСНА ПАНОВСКА-ГРИВЧЕВА, НАГРАДЕНА СО МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ

ОТКРИВМЕ 4 МУТАЦИИ НА РЕТКАТА БОЛЕСТ ХАЕ КОИ ГИ ИМА САМО ВО МАКЕДОНИЈА, ВЕЛИ Д-Р ВЕСНА ПАНОВСКА-ГРИВЧЕВА, НАГРАДЕНА СО МЕЃУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ

Откривањето четири нови генетски мутации на ретката болест хередитарен ангиоедем (ХАЕ), кои ги нема на друго место освен во Македонија, ѝ го донесе пр ...
4 / 4 НАПИСИ