Таг: надградби

ВО ТЕТОВО РЕЧИСИ НА СЕКОЈА ЗГРАДА ИМА НАДГРАДБА, НО НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ КОЛКУ СЕ ТИЕ ОТПОРНИ НА ЗЕМЈОТРЕСИ

ВО ТЕТОВО РЕЧИСИ НА СЕКОЈА ЗГРАДА ИМА НАДГРАДБА, НО НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ КОЛКУ СЕ ТИЕ ОТПОРНИ НА ЗЕМЈОТРЕСИ

Зградите во Тетово во изминативе дваесетина години пораснаа за уште еден кат. Во градот речиси да нема зграда на која нема надградба од еден, а понека ...
КРШЕЊЕТО ЅИДОВИ ВО СТАНОВИ МОЖЕ ДА ЈА НАРУШИ СТАБИЛНОСТА НА ЗГРАДАТА, А НАЈОПАСНИ СЕ НАДГРАДБИТЕ, ВЕЛАТ ОД ИЗИИС

КРШЕЊЕТО ЅИДОВИ ВО СТАНОВИ МОЖЕ ДА ЈА НАРУШИ СТАБИЛНОСТА НА ЗГРАДАТА, А НАЈОПАСНИ СЕ НАДГРАДБИТЕ, ВЕЛАТ ОД ИЗИИС

Надградби за неколку ката на стари згради не треба да се прават, а за уривање ѕидови во становите мора да се бара дозвола од Општината, вели директоро ...
2 / 2 НАПИСИ