Таг: Народен правобранител

1 2 3 22 10 / 212 НАПИСИ
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ТРГНА ВО МАСОВНА КОНТРОЛА НА ФИНАНСИСКИТЕ ДРУШТВА ЗА БРЗИ КРЕДИТИ КОИ ОДОБРУВАА НА ТУЃО ИМЕ ПО КРАЖБА НА ЛИЧНИ КАРТИ, КАЗНЕТИ 5 ОД НИВ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ТРГНА ВО МАСОВНА КОНТРОЛА НА ФИНАНСИСКИТЕ ДРУШТВА ЗА БРЗИ КРЕДИТИ КОИ ОДОБРУВАА НА ТУЃО ИМЕ ПО КРАЖБА НА ЛИЧНИ КАРТИ, КАЗНЕТИ 5 ОД НИВ

Државата се разбуди по бројните измами со брзи кредити кои финансиските друштва ги одобруваа на измамници само со едно „ало“ или по електронска пошта ...
ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ПОДНЕСОА ПРЕТСТАВКА ДО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗAШТО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ГИ ОСТАВИ БЕЗ ГЛУКОМЕРИ И ЛЕНТИ

ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ПОДНЕСОА ПРЕТСТАВКА ДО НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗAШТО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДЕВЕТ МЕСЕЦИ ГИ ОСТАВИ БЕЗ ГЛУКОМЕРИ И ЛЕНТИ

Дијабетичарите поднесоа претставка за работа на Министерството за здравство, откако во законскиот рок не добиле одговор зошто девет месеци немаат глук ...
НА СКОПЈАНКА Ѝ УКРАЛЕ 800 МЕТРИ КВАДРАТНИ ОД ПРИВАТЕН ПЛАЦ, ИЗГРАДИЛЕ 125 МЕТРИ ДОЛГА УЛИЦА И ЈА ОСТАВИЛЕ ДА ПЛАЌА ДАНОК НА НЕЗАКОНСКИ ОДЗЕМЕНИОТ ИМОТ

НА СКОПЈАНКА Ѝ УКРАЛЕ 800 МЕТРИ КВАДРАТНИ ОД ПРИВАТЕН ПЛАЦ, ИЗГРАДИЛЕ 125 МЕТРИ ДОЛГА УЛИЦА И ЈА ОСТАВИЛЕ ДА ПЛАЌА ДАНОК НА НЕЗАКОНСКИ ОДЗЕМЕНИОТ ИМОТ

Во општина Бутел, на приватна парцела на скопјанката Лила Станоеска и на нејзина роднина, без прашање и без експропријација им е извршен упад со изгра ...
ОТКАКО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ИЗЛАЖА ДЕКА СО ЗАКОН ЌЕ ГО ПРОДОЛЖИ ШКОЛУВАЊЕТО НА ЗАТВОРЕНИТЕ ДЕЦА ВО ВП ДОМ „ТЕТОВО“, НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ МУ ИСПРАТИ ПИСМО НА КОВАЧЕВСКИ

ОТКАКО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ИЗЛАЖА ДЕКА СО ЗАКОН ЌЕ ГО ПРОДОЛЖИ ШКОЛУВАЊЕТО НА ЗАТВОРЕНИТЕ ДЕЦА ВО ВП ДОМ „ТЕТОВО“, НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ МУ ИСПРАТИ ПИСМО НА КОВАЧЕВСКИ

Лажењето и кршењето на Законот за основно и за средно образование од страна на Министерството за образование кое ги остави штитениците во Воспитно-поп ...
ГОЛЕМ БРОЈ ФИНАНСИСКИ ДРУШТВА ВМЕШАНИ ВО МАСОВЕН ГРАБЕЖ ПРЕКУ БРЗИ КРЕДИТИ СО УКРАДЕНИ ПОДАТОЦИ ОД ЛИЧНА КАРТА, 65 ПРИЈАВИ ВО МВР ЗА САМО 7 МЕСЕЦИ

ГОЛЕМ БРОЈ ФИНАНСИСКИ ДРУШТВА ВМЕШАНИ ВО МАСОВЕН ГРАБЕЖ ПРЕКУ БРЗИ КРЕДИТИ СО УКРАДЕНИ ПОДАТОЦИ ОД ЛИЧНА КАРТА, 65 ПРИЈАВИ ВО МВР ЗА САМО 7 МЕСЕЦИ

Финансиските друштва за брзи кредити кои никој не ги контролира како и кому ги даваат парите, станаа кошмар за граѓаните кои иако никогаш не зеле тако ...
НОВА ЖРТВА НА ИЗМАМИТЕ СО БРЗИ КРЕДИТИ СО УКРАДЕНИ ЛИЧНИ КАРТИ, МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОД СКОПЈЕ ТРЕБА ДА ВРАТИ 163.000 ДЕНАРИ КРЕДИТ ШТО ДРУГ ГО ЗЕЛ НА НЕЈЗИНО ИМЕ

НОВА ЖРТВА НА ИЗМАМИТЕ СО БРЗИ КРЕДИТИ СО УКРАДЕНИ ЛИЧНИ КАРТИ, МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ОД СКОПЈЕ ТРЕБА ДА ВРАТИ 163.000 ДЕНАРИ КРЕДИТ ШТО ДРУГ ГО ЗЕЛ НА НЕЈЗИНО ИМЕ

Анета Петровска, медицинска сестра вработена во една од најголемите државни болници во Скопје, на која ѝ се украдени податоците од личната карта, е уш ...
НОВ ШОК ЗА СЕМЕЈСТВОТО НА ЛИЦЕТО СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА, ДОБИ ОПОМЕНА ПРЕД ТУЖБА СО КОЈА СЕ БАРА ЗА БРЗ КРЕДИТ ОД 18.641 ДЕНАР ШТО ИЗМАМНИЦИ ГО ЗЕЛ НА НЕГОВО ИМЕ, ДА ПЛАТИ 67.515 ДЕНАРИ

НОВ ШОК ЗА СЕМЕЈСТВОТО НА ЛИЦЕТО СО ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА, ДОБИ ОПОМЕНА ПРЕД ТУЖБА СО КОЈА СЕ БАРА ЗА БРЗ КРЕДИТ ОД 18.641 ДЕНАР ШТО ИЗМАМНИЦИ ГО ЗЕЛ НА НЕГОВО ИМЕ, ДА ПЛАТИ 67.515 ДЕНАРИ

Нова опомена пред тужба ги шокираше родителите на лицето со церебрална парализа, за нов кредит што измамници го зеле на негово име претходно крадејќи ...
ПРАТЕТЕ ИНСПЕКЦИИ ВО ФИНАНСИСКИТЕ ДРУШТВА ЗА БРЗИ КРЕДИТИ, БАРА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ, КОЕ СЕ ПРАВИ НЕНАДЛЕЖНО

ПРАТЕТЕ ИНСПЕКЦИИ ВО ФИНАНСИСКИТЕ ДРУШТВА ЗА БРЗИ КРЕДИТИ, БАРА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ, КОЕ СЕ ПРАВИ НЕНАДЛЕЖНО

Незадоволен од одговорот на Министерството за финансии, кое се прави ненадлежно за контрола на финансиските друштва кои даваат брзи кредити на измамни ...
КАМАТАТА ЗАВРШУВА КАЈ СУМАТА НА ГЛАВНИОТ ДОЛГ, ИЗВРШИТЕЛИТЕ НЕМА ВЕЌЕ ДА ГИ СТАВААТ ГРАЃАНИТЕ ВО ДОЛЖНИЧКО РОПСТВО, ДОНЕСЕН НОВИОТ ЗАКОН ЗА ИЗВРШУВАЊЕ

КАМАТАТА ЗАВРШУВА КАЈ СУМАТА НА ГЛАВНИОТ ДОЛГ, ИЗВРШИТЕЛИТЕ НЕМА ВЕЌЕ ДА ГИ СТАВААТ ГРАЃАНИТЕ ВО ДОЛЖНИЧКО РОПСТВО, ДОНЕСЕН НОВИОТ ЗАКОН ЗА ИЗВРШУВАЊЕ

Пратениците од владејачкото мнозинство ги усвоија измените на Законот за извршување, со кои оној момент кога износот на каматата ќе го достигне главни ...
ПОДИГААТ БРЗИ КРЕДИТИ НА ИМЕ НА ЛИЦЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД ЧИЈА ЛИЧНА КАРТА ГИ УКРАЛЕ ПОДАТОЦИТЕ, НЕГОВИТЕ РОДИТЕЛИТЕ БЕСКОНЕЧНО СЕ ЗАДОЛЖУВААТ ДА ГИ ВРАЌААТ И ЈА МОЛАТ ДРЖАВАТА ДА ГИ НАЈДЕ ИЗМАМНИЦИТЕ

ПОДИГААТ БРЗИ КРЕДИТИ НА ИМЕ НА ЛИЦЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТ ОД ЧИЈА ЛИЧНА КАРТА ГИ УКРАЛЕ ПОДАТОЦИТЕ, НЕГОВИТЕ РОДИТЕЛИТЕ БЕСКОНЕЧНО СЕ ЗАДОЛЖУВААТ ДА ГИ ВРАЌААТ И ЈА МОЛАТ ДРЖАВАТА ДА ГИ НАЈДЕ ИЗМАМНИЦИТЕ

Н.И. од Скопје моли за помош пред МВР и другите надлежни органи да ги најдат лицата кои по кражба на личната карта на нејзиниот неподвижен син со цере ...
1 2 3 22 10 / 212 НАПИСИ