Таг: Народен правобранител

1 15 16 17169 / 169 НАПИСИ
ВЛАДАТА ШТЕДИ СО ДИСКРИМИНИРАЊЕ ТЕШКО БОЛНИ ДЕЦА

ВЛАДАТА ШТЕДИ СО ДИСКРИМИНИРАЊЕ ТЕШКО БОЛНИ ДЕЦА

На петти јануари годинава, Владата донела Програма за лекување на ретки болести во Република Македонија за 2016. За таа цел, обезбедила финансиски сре ...
СОБРАНИЕТО СО НОВ ЗАКОН ЌЕ МУ ГИ ВРЗЕ РАЦЕТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

СОБРАНИЕТО СО НОВ ЗАКОН ЌЕ МУ ГИ ВРЗЕ РАЦЕТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Народниот правобранител останува финансиски зависен од Владата, останува без механизми (санкции) кои ќе ги натераат министерствата и органите на држав ...
ПОЛИЦИЈАТА ГИ ИЗГЛАДНУВА ПРИВЕДЕНИТЕ, А ВО ИСТРАЖНИТЕ ЗАТВОРИ ПРИТВОРЕНИТЕ СПИЈАТ НА ДАСКИ

ПОЛИЦИЈАТА ГИ ИЗГЛАДНУВА ПРИВЕДЕНИТЕ, А ВО ИСТРАЖНИТЕ ЗАТВОРИ ПРИТВОРЕНИТЕ СПИЈАТ НА ДАСКИ

Полициските станици во Македонија немаат пари за оброк на приведените лица, па затоа со часови лишените од слобода ги држат гладни. Ова го утврдил Нац ...
НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГИ ПОДДРЖА БАРАЊАТА НА СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГИ ПОДДРЖА БАРАЊАТА НА СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

Судската администрација која протестира пред Министерството за правда за зголемување на платите, освен од судиите, поддржана е и од Народниот правобра ...
ДОКТОР МЕНГЕЛЕ ВО ЗАТВОРОТ ЗА МАЛОЛЕТНИЦИ, АЛАРМ ОД ОМБУДСМАНОТ

ДОКТОР МЕНГЕЛЕ ВО ЗАТВОРОТ ЗА МАЛОЛЕТНИЦИ, АЛАРМ ОД ОМБУДСМАНОТ

Ако им се примоча по 22 часот навечер, 28-те деца, меѓу кои има и полнолетни штитеници во Воспитно-поправниот дом “Тетово“ , уринираат во пластични ши ...
ОМБУДСМАНОТ АЛАРМИРА ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЗАБРАНИ АЗИЛ ЗА БЕГАЛЦИТЕ

ОМБУДСМАНОТ АЛАРМИРА ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЗАБРАНИ АЗИЛ ЗА БЕГАЛЦИТЕ

Нелегалните мигранти кои се обиделе некако да влезат во Македонија, и кои на дневна основа не се во просек повеќе од пет-шест лица, веднаш се депортир ...
НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СЕ СОМНЕВА ДЕКА НА ЗАТВОРЕНИЦИТЕ ИМ Е ПОВРЕДЕНО ПРАВОТО НА ШТРАЈК

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СЕ СОМНЕВА ДЕКА НА ЗАТВОРЕНИЦИТЕ ИМ Е ПОВРЕДЕНО ПРАВОТО НА ШТРАЈК

  Народниот правобранител Иџет Мемети основано се сомнева дека на затворениците во Македонија им е повредено правото на штрајк, изјавија за СА ...
ПРИБЕ ЌЕ ЧЕКА ПОДОБРИ ВРЕМИЊА ЗА ИЗБОРИ

ПРИБЕ ЌЕ ЧЕКА ПОДОБРИ ВРЕМИЊА ЗА ИЗБОРИ

Европската комисија, во последниот извештај за напредокот на Македонија, забележа дека не е направен суштински напредок во ниту една од петте клучни о ...
ОМБУДСМАНОТ ПОВЕЛ РЕКОРДНИ 5.360 ПОСТАПКИ ЗА ПОПЛАКИ ОД ГРАЃАНИ

ОМБУДСМАНОТ ПОВЕЛ РЕКОРДНИ 5.360 ПОСТАПКИ ЗА ПОПЛАКИ ОД ГРАЃАНИ

Скопје, 28 март (САКАМДАКАЖАМ.МК) - Масовно и досега невидено прекршување на човековите права и слободи во Македонија констатира Народниот правобранит ...
1 15 16 17169 / 169 НАПИСИ