Таг: Народен правобранител

1 17 18 19 20 190 / 192 НАПИСИ
ОСУДЕНА ШВЕРЦЕРКА НА КОКАИН ГИ ЛЕКУВА ЗАТВОРЕНИЧКИТЕ ВО ИДРИЗОВО

ОСУДЕНА ШВЕРЦЕРКА НА КОКАИН ГИ ЛЕКУВА ЗАТВОРЕНИЧКИТЕ ВО ИДРИЗОВО

Осудена шверцерка на голема количина кокаин, која е на отслужување на повеќегодишната затворска казна, им прави коктели од седативи и други видови апч ...
КАТАСТАР СЕЛЕКТИВНO ДАВА ИМОТНИ ЛИСТОВИ ЗА СТАНАРИ НА ИСТА ЗГРАДА

КАТАСТАР СЕЛЕКТИВНO ДАВА ИМОТНИ ЛИСТОВИ ЗА СТАНАРИ НА ИСТА ЗГРАДА

Народниот правобранител констатира кршење на правата на станари на улица Јордан Мијалков број 46 во Скопје од Центарот за катастар на недвижности - Ск ...
ОМБУДСМАНОТ БАРА ИТНО СМЕСТУВАЊЕ НА РОМИТЕ НА КОИ СКОПСКАТА ВЛАСТ ИМ ГИ УРНА КУЌИТЕ

ОМБУДСМАНОТ БАРА ИТНО СМЕСТУВАЊЕ НА РОМИТЕ НА КОИ СКОПСКАТА ВЛАСТ ИМ ГИ УРНА КУЌИТЕ

Народниот правобранител денеска апелираше неодложно да се преземат мерки за сместување на семејствата кои останале под ведро небо и без никаква заштит ...
ВЛАДАТА ШТЕДИ СО ДИСКРИМИНИРАЊЕ ТЕШКО БОЛНИ ДЕЦА

ВЛАДАТА ШТЕДИ СО ДИСКРИМИНИРАЊЕ ТЕШКО БОЛНИ ДЕЦА

На петти јануари годинава, Владата донела Програма за лекување на ретки болести во Република Македонија за 2016. За таа цел, обезбедила финансиски сре ...
СОБРАНИЕТО СО НОВ ЗАКОН ЌЕ МУ ГИ ВРЗЕ РАЦЕТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

СОБРАНИЕТО СО НОВ ЗАКОН ЌЕ МУ ГИ ВРЗЕ РАЦЕТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Народниот правобранител останува финансиски зависен од Владата, останува без механизми (санкции) кои ќе ги натераат министерствата и органите на држав ...
ПОЛИЦИЈАТА ГИ ИЗГЛАДНУВА ПРИВЕДЕНИТЕ, А ВО ИСТРАЖНИТЕ ЗАТВОРИ ПРИТВОРЕНИТЕ СПИЈАТ НА ДАСКИ

ПОЛИЦИЈАТА ГИ ИЗГЛАДНУВА ПРИВЕДЕНИТЕ, А ВО ИСТРАЖНИТЕ ЗАТВОРИ ПРИТВОРЕНИТЕ СПИЈАТ НА ДАСКИ

Полициските станици во Македонија немаат пари за оброк на приведените лица, па затоа со часови лишените од слобода ги држат гладни. Ова го утврдил Нац ...
НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГИ ПОДДРЖА БАРАЊАТА НА СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ГИ ПОДДРЖА БАРАЊАТА НА СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

Судската администрација која протестира пред Министерството за правда за зголемување на платите, освен од судиите, поддржана е и од Народниот правобра ...
ДОКТОР МЕНГЕЛЕ ВО ЗАТВОРОТ ЗА МАЛОЛЕТНИЦИ, АЛАРМ ОД ОМБУДСМАНОТ

ДОКТОР МЕНГЕЛЕ ВО ЗАТВОРОТ ЗА МАЛОЛЕТНИЦИ, АЛАРМ ОД ОМБУДСМАНОТ

Ако им се примоча по 22 часот навечер, 28-те деца, меѓу кои има и полнолетни штитеници во Воспитно-поправниот дом “Тетово“ , уринираат во пластични ши ...
ОМБУДСМАНОТ АЛАРМИРА ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЗАБРАНИ АЗИЛ ЗА БЕГАЛЦИТЕ

ОМБУДСМАНОТ АЛАРМИРА ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЗАБРАНИ АЗИЛ ЗА БЕГАЛЦИТЕ

Нелегалните мигранти кои се обиделе некако да влезат во Македонија, и кои на дневна основа не се во просек повеќе од пет-шест лица, веднаш се депортир ...
НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СЕ СОМНЕВА ДЕКА НА ЗАТВОРЕНИЦИТЕ ИМ Е ПОВРЕДЕНО ПРАВОТО НА ШТРАЈК

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СЕ СОМНЕВА ДЕКА НА ЗАТВОРЕНИЦИТЕ ИМ Е ПОВРЕДЕНО ПРАВОТО НА ШТРАЈК

  Народниот правобранител Иџет Мемети основано се сомнева дека на затворениците во Македонија им е повредено правото на штрајк, изјавија за СА ...
1 17 18 19 20 190 / 192 НАПИСИ