Таг: неделен извештај

БРОЈКАТА НА НОВИ КОВИД ПОЗИТИВНИ НАМАЛЕНА ЗА 28 ОТСТО ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

БРОЈКАТА НА НОВИ КОВИД ПОЗИТИВНИ НАМАЛЕНА ЗА 28 ОТСТО ЗА ЕДНА НЕДЕЛА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Бројката на нови позитивни случаи на ковид-19 во земјава во периодот од 18 до 24 јануари е намалена за 28 отсто во споредба со претходната недела, т. ...
СМРТНОСТА ОД КОРОНАВИРУС ПАДНА ЗА 28 ОТСТО ЗА МИНАТАТА НЕДЕЛА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

СМРТНОСТА ОД КОРОНАВИРУС ПАДНА ЗА 28 ОТСТО ЗА МИНАТАТА НЕДЕЛА, ВЕЛИ ИНСТИТУТОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Од 28 декември до 3 јануари паѓа бројот на новозаболени и починати од ковид-19, а опаѓа и процентот на позитивни лица од тестираните, стои во неделнио ...
ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ БРОЈОТ НА УМРЕНИ ОД КОВИД-19 СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА 140 ОТСТО

ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ БРОЈОТ НА УМРЕНИ ОД КОВИД-19 СЕ ЗГОЛЕМИ ЗА 140 ОТСТО

Изминатата недела (14.9-20.9) се регистрирани 48 смртни случаи од ковид-19 од 17 града во земјава, што е зголемување од 77,7 отсто во однос на минатат ...
НАЈГОЛЕМ БРОЈ ОД НОВОЗАБОЛЕНИТЕ ОД КОВИД-19 ВО ЗЕМЈАВА СЕ НАД 60 ГОДИНИ И ОД 30-39

НАЈГОЛЕМ БРОЈ ОД НОВОЗАБОЛЕНИТЕ ОД КОВИД-19 ВО ЗЕМЈАВА СЕ НАД 60 ГОДИНИ И ОД 30-39

Се намалува Р-0 факторот на преносливост на коронавирусот, изнесува 0,9, а во континуитет речиси еден месец е околу 1, соопшти Министерството за здрав ...
4 / 4 НАПИСИ