Таг: Николај Милков

НЕМА НИТУ МОЖНОСТ, НИ ВОЛЈА БУГАРИЈА ДА БИДЕ ВКЛУЧЕНА ВО УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ, МУ ОДГОВОРИ ОСМАНИ НА МИЛКОВ

НЕМА НИТУ МОЖНОСТ, НИ ВОЛЈА БУГАРИЈА ДА БИДЕ ВКЛУЧЕНА ВО УСТАВНИТЕ ИЗМЕНИ, МУ ОДГОВОРИ ОСМАНИ НА МИЛКОВ

Министерството за надворешни работи вели дека не постои ниту можност, ниту политичка волја за вклучување на Бугарија во процесот на уставни промени по ...
КРАЖБАТА НА МОНИТОР ОД БУГАРСКИОТ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ Е НАПАД НА БУГАРСКАТА ДРЖАВА, СПОРЕД ТАМОШНИОТ МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ МИЛКОВ

КРАЖБАТА НА МОНИТОР ОД БУГАРСКИОТ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ Е НАПАД НА БУГАРСКАТА ДРЖАВА, СПОРЕД ТАМОШНИОТ МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ МИЛКОВ

По кражбата на монитор од бугарскиот културен институт во Скопје, бугарскиот министер за надворешни работи Николај Милков рече дека тоа е напад на буг ...
НЕМА ДА ЗБОРУВАМЕ ЗА ЕКОЛОШКА ПАТЕКА ВО МАКЕДОНИЈА ДОДЕКА ПЕНДИКОВ Е ВО БОЛНИЦА, КАЖА БУГАРСКИОТ МИНИСТЕР МИЛКОВ

НЕМА ДА ЗБОРУВАМЕ ЗА ЕКОЛОШКА ПАТЕКА ВО МАКЕДОНИЈА ДОДЕКА ПЕНДИКОВ Е ВО БОЛНИЦА, КАЖА БУГАРСКИОТ МИНИСТЕР МИЛКОВ

Бугарскиот министер за надворешни работи Николај Милков денеска рапортираше пред комисијата за надворешна политика во бугарскиот парламент и кажа дека ...
НЕМА ДА БИДАМ АДВОКАТ НА КОМУНИСТИЧКИОТ ПЕРИОД, КАЖА ОСМАНИ ЗА ИЗЈАВАТА НА МИЛКОВ ДЕКА ВО МАКЕДОНИЈА ИМА ТРАДИЦИЈА НА ПАЛЕЊЕ, СТРЕЛАЊЕ И НАСИЛСТВО

НЕМА ДА БИДАМ АДВОКАТ НА КОМУНИСТИЧКИОТ ПЕРИОД, КАЖА ОСМАНИ ЗА ИЗЈАВАТА НА МИЛКОВ ДЕКА ВО МАКЕДОНИЈА ИМА ТРАДИЦИЈА НА ПАЛЕЊЕ, СТРЕЛАЊЕ И НАСИЛСТВО

Министерот за надворешни работи Бујар Османи вели дека нема да биде адвокат на комунистичкиот период, од лични причини, коментирајќи ја изјавата на не ...
ТРАДИЦИЈА НА НАСИЛСТВО ВО МАКЕДОНИЈА ИМАЛО ОД 1941-44, МИЛКОВ НЕКА ОДИ ВО ВАТАША ДА ЈА ВИДИ, РЕЧЕ ПЕНДАРОВСКИ СПОМНУВАЈЌИ ГО СТРЕЛАЊЕТО НА ВАТАШКИТЕ МЛАДИНЦИ ОД БУГАРСКИТЕ ФАШИСТИ

ТРАДИЦИЈА НА НАСИЛСТВО ВО МАКЕДОНИЈА ИМАЛО ОД 1941-44, МИЛКОВ НЕКА ОДИ ВО ВАТАША ДА ЈА ВИДИ, РЕЧЕ ПЕНДАРОВСКИ СПОМНУВАЈЌИ ГО СТРЕЛАЊЕТО НА ВАТАШКИТЕ МЛАДИНЦИ ОД БУГАРСКИТЕ ФАШИСТИ

Изјавата на бугарскиот технички министер Николај Милков, дека во Македонија се враќаат црни традиции на палење, стрелање и насилство, единствено може ...
КОЈ ЌЕ ГО НЕГИРА И НАВРЕДИ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД СРЕДЕ СКОПЈЕ, ТОА ЌЕ МУ БИДЕ ПОСЛЕДНО ДОАЃАЊЕ, КАЖА ОСМАНИ ВО СОФИЈА

КОЈ ЌЕ ГО НЕГИРА И НАВРЕДИ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД СРЕДЕ СКОПЈЕ, ТОА ЌЕ МУ БИДЕ ПОСЛЕДНО ДОАЃАЊЕ, КАЖА ОСМАНИ ВО СОФИЈА

Провокација од политичари кои доаѓаат во Македонија и сред Скопје го негираат македонскиот народ, или го навредуваат македонскиот народ, тоа мора да г ...
ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ВРАЌААТ ЦРНИТЕ ТРАДИЦИИ НА ПАЛЕЊЕ, СТРЕЛАЊЕ И НАСИЛСТВО ВРЗ ЛУЃЕТО, КАЖА БУГАРСКИОТ МИНИСТЕР МИЛКОВ, СТОЕЈЌИ ПОКРАЈ БУЈАР ОСМАНИ ВО СОФИЈА

ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ВРАЌААТ ЦРНИТЕ ТРАДИЦИИ НА ПАЛЕЊЕ, СТРЕЛАЊЕ И НАСИЛСТВО ВРЗ ЛУЃЕТО, КАЖА БУГАРСКИОТ МИНИСТЕР МИЛКОВ, СТОЕЈЌИ ПОКРАЈ БУЈАР ОСМАНИ ВО СОФИЈА

Министерот за надворешни работи Бујар Османи со неговиот бугарски колега Николај Милков денеска во болница во Софија го посетија секретарот на бугарск ...
ПРОТЕСТ ВО СОФИЈА ЗА ПОДДРШКА НА НАТЕПАНИОТ СЕКРЕТАР НА БУГАРСКИОТ КЛУБ „БОРИС ТРЕТИ“

ПРОТЕСТ ВО СОФИЈА ЗА ПОДДРШКА НА НАТЕПАНИОТ СЕКРЕТАР НА БУГАРСКИОТ КЛУБ „БОРИС ТРЕТИ“

Пред зградата на Европската комисија во Софија денеска напладне ќе се одржи протест за поддршка на натепаниот секретар на бугарскиот клуб „Борис Трети ...
ЗАЕДНО ЌЕ ГО ЧЕСТВУВАМЕ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ, ИСТОРИСКИТЕ КОМПЛЕКСИ НЕ ТРЕБА ДА ЈА ОДРЕДАТ ИДНИНАТА, КАЖА БУГАРСКИОТ МИНИСТЕР МИЛКОВ

ЗАЕДНО ЌЕ ГО ЧЕСТВУВАМЕ СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ, ИСТОРИСКИТЕ КОМПЛЕКСИ НЕ ТРЕБА ДА ЈА ОДРЕДАТ ИДНИНАТА, КАЖА БУГАРСКИОТ МИНИСТЕР МИЛКОВ

Министерите за надворешни работи на Македонија и Бугарија, Бујар Османи и Николај Милков, велат дека говорот на омраза меѓу двата народа  не може да и ...
9 / 9 НАПИСИ