Таг: Нирнберг

ОЏАЧАРИ ОД СКОПЈЕ И НИРНБЕРГ ЗАЕДНО ГИ ЧИСТАТ ОЏАЦИТЕ ВО СКОПСКИТЕ КУЌИ

ОЏАЧАРИ ОД СКОПЈЕ И НИРНБЕРГ ЗАЕДНО ГИ ЧИСТАТ ОЏАЦИТЕ ВО СКОПСКИТЕ КУЌИ

Oџачари од германскиот град Нирнберг деновиве заедно со скопските колеги ги чистат оџаците во Скопје. Станува збор за проектот „Оџачари за чисти печки ...
МОРСКИОТ ЛАВ ГЕТЕ ОД НИРНБЕРГ НОВ ЖИТЕЛ НА СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

МОРСКИОТ ЛАВ ГЕТЕ ОД НИРНБЕРГ НОВ ЖИТЕЛ НА СКОПСКАТА ЗООЛОШКА

Во скопската Зоолошка градина од денеска нов жител е морски лав Гете. Тој во Скопје дојде од градината во Нирнберг, Германија и има една и пол година. ...
СКОПСКАТА ЗООЛОШКА БАРА ДЕВОЈКА ЗА МОРСКИОТ ЛАВ КАН ОД ЗБРАТИМЕНИОТ ГРАД НИРНБЕРГ

СКОПСКАТА ЗООЛОШКА БАРА ДЕВОЈКА ЗА МОРСКИОТ ЛАВ КАН ОД ЗБРАТИМЕНИОТ ГРАД НИРНБЕРГ

Зоолошката градина му бара девојка на морскиот лав Кан. Тој веќе две години е сам во своето живеалиште откако вториот морски лав Аби, кој заедно со Ка ...
ГИНКОТО НА МЕСТОТО НА ЌОСЕТО ЌЕ СЕ ЗАСАДИ НАРЕДНИОТ ЧЕТВРТОК, ГРАДОТ ГО УРЕДУВА ПРОСТОРОТ

ГИНКОТО НА МЕСТОТО НА ЌОСЕТО ЌЕ СЕ ЗАСАДИ НАРЕДНИОТ ЧЕТВРТОК, ГРАДОТ ГО УРЕДУВА ПРОСТОРОТ

Град Скопје почна со уредување на простор пред Врховниот суд за садење на дрвото гинко, на местото каде се наоѓаше споменикот на Андон Лазов Ќосето. ...
4 / 4 НАПИСИ