Таг: Нобелова награда за физика

НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА ДОДЕЛЕНА ЗА ИСТОРИСКИ ОТКРИТИЈА ЗА ВСЕЛЕНАТА

НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА ДОДЕЛЕНА ЗА ИСТОРИСКИ ОТКРИТИЈА ЗА ВСЕЛЕНАТА

Тројца научници ќе ја поделат годинашната Нобелова награда за физика за историски откритија за вселената. Американецот Џејмс Пиблс од Универзитетот ...
ЖЕНА ДОБИ НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА ЗА ПРВПАТ ПО 55 ГОДИНИ

ЖЕНА ДОБИ НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА ЗА ПРВПАТ ПО 55 ГОДИНИ

За првпат во последните 55 години, Нобелова награда за физика е доделена на жена. Канаѓанката Дона Стрикленд со тоа стана само третата физичарка ко ...
2 / 2 НАПИСИ