Таг: обесштетување

СЕ БОДАТ СО ВИЛУШКА ЗАРАДИ ОТШТЕТА КАКО КАСНАТИ ОД КУЧЕ, ОПШТИНА КИЧЕВО ГОДИШНО ИСПЛАЌА 115.000 ЕВРА ЗА ОБЕСШТЕТУВАЊЕ, НО НЕМА ПРИЈАВЕНО ЗЛОУПОТРЕБИ

СЕ БОДАТ СО ВИЛУШКА ЗАРАДИ ОТШТЕТА КАКО КАСНАТИ ОД КУЧЕ, ОПШТИНА КИЧЕВО ГОДИШНО ИСПЛАЌА 115.000 ЕВРА ЗА ОБЕСШТЕТУВАЊЕ, НО НЕМА ПРИЈАВЕНО ЗЛОУПОТРЕБИ

Кичево е рекордер според бројот на регистрирани напади од улични кучиња, според статистиката на СВР Охрид. Само во 2022 имало 258 пријави од нападнати ...
ВЛАДАТА НЕ МУ ДАВА ПАРИ НА ТЕТОВО ЗА ОБЕСШТЕТУВАЊА ОД ЛАНСКИТЕ ПОПЛАВИ

ВЛАДАТА НЕ МУ ДАВА ПАРИ НА ТЕТОВО ЗА ОБЕСШТЕТУВАЊА ОД ЛАНСКИТЕ ПОПЛАВИ

Општина Тетово е крајно незадоволна од одлуката на Комисијата за проценка на штети од елементарни непогоди формирана од Владата, која не го зела во пр ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ ИМ ИСПЛАТИЛА 35.000 ЕВРА НА ГРАЃАНИТЕ КОИ БИЛЕ КАСНАТИ ОД КУЧЕ

ОПШТИНА ВЕЛЕС ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ ИМ ИСПЛАТИЛА 35.000 ЕВРА НА ГРАЃАНИТЕ КОИ БИЛЕ КАСНАТИ ОД КУЧЕ

За половина година, од буџетот на Општина Велес се исплатени 2,13 милиони денари (35.000 евра) како обесштетување за каснување од куче. Стигнале 34 п ...
ВЕЛЕС СЕКОЈА ГОДИНА ИМ ИСПЛАЌА ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ЕВРА НА КАСНАТИ ОД КУЧЕ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ СМЕТА ДЕКА СЛУЧАИТЕ ЧЕСТО СЕ ИЗМИСЛЕНИ

ВЕЛЕС СЕКОЈА ГОДИНА ИМ ИСПЛАЌА ДЕСЕТИЦИ ИЛЈАДИ ЕВРА НА КАСНАТИ ОД КУЧЕ, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ СМЕТА ДЕКА СЛУЧАИТЕ ЧЕСТО СЕ ИЗМИСЛЕНИ

Големи средства се одлеваат од буџетот на Општина Велес за обесштетување граѓани кои биле каснати од кучиња. Во првите четири месеци од оваа година би ...
ГРАЃАНИТЕ КОИ ИМАЛЕ ДЕПОЗИТИ ВО ЕУРОСТАНДАРД БАНКА ЌЕ СЕ ОБЕСШТЕТУВААТ ПРЕКУ ЧЕТИРИ БАНКИ ЗА ДА НЕМА МАСОВНИ СОБИРИ

ГРАЃАНИТЕ КОИ ИМАЛЕ ДЕПОЗИТИ ВО ЕУРОСТАНДАРД БАНКА ЌЕ СЕ ОБЕСШТЕТУВААТ ПРЕКУ ЧЕТИРИ БАНКИ ЗА ДА НЕМА МАСОВНИ СОБИРИ

Фондот за осигурување на депозити ги избра Стопанска банка, НЛБ банка, Халкбанк и Комерцијална банка да бидат банки-исплатувачи на обесштетувањето на ...
ПРАВНИТЕ ЛИЦА ЌЕ БИДАТ ОБЕСШТЕТЕНИ ОД СТЕЧАЈНАТА МАСА НА „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“, ВЕЛИ НБМ

ПРАВНИТЕ ЛИЦА ЌЕ БИДАТ ОБЕСШТЕТЕНИ ОД СТЕЧАЈНАТА МАСА НА „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“, ВЕЛИ НБМ

Побарувањето по основ на своите депозити во „Еуростандард банка“, на која вчера Народна банка (НБМ) ѝ ја укина дозволата за основање и работење и е ис ...
ЌЕ СЕ ОБЕСШТЕТУВААТ ДЕПОЗИТИТЕ ДО 30.000 ЕВРА ОД „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“, ВЕЛИ ФОНДОТ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ НА ДЕПОЗИТИ

ЌЕ СЕ ОБЕСШТЕТУВААТ ДЕПОЗИТИТЕ ДО 30.000 ЕВРА ОД „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“, ВЕЛИ ФОНДОТ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ НА ДЕПОЗИТИ

По пропаѓањето на „Еуростандард банка“, Фондот за осигурување на депозити (ФОД) соопшти дека ги обесштетува осигурените депозити, но не повеќе од дена ...
ОБЕСШТЕТУВАЊЕТО НА КЛИЕНТИТЕ НА „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“ ЌЕ ПОЧНЕ ВО РОК ОД 20 ДЕНА, ВЕЛАТ ОД ФОНДОТ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ НА ДЕПОЗИТИ

ОБЕСШТЕТУВАЊЕТО НА КЛИЕНТИТЕ НА „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“ ЌЕ ПОЧНЕ ВО РОК ОД 20 ДЕНА, ВЕЛАТ ОД ФОНДОТ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ НА ДЕПОЗИТИ

Депозитите на граѓаните во „Еуростандард банка“ се осигурени и ќе бидат обесштетени од Фондот за осигурување на депозити (ФОД), а исплатата ќе почне в ...
ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД ВЕЛЕШКО СÈ УШТЕ НЕ СЕ ОБЕСШТЕТЕНИ ЗА ЛАНСКОТО НЕВРЕМЕ И НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЌЕ БИДАТ

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД ВЕЛЕШКО СÈ УШТЕ НЕ СЕ ОБЕСШТЕТЕНИ ЗА ЛАНСКОТО НЕВРЕМЕ И НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЌЕ БИДАТ

Земјоделците од Велешко сѐ уште не го добиле обесштетувањето од невремето кое ги зафати општините Велес и Лозово пред година и половина. Тоа се случи ...
КАНАДА ЌЕ ИМ ИСПЛАТИ 85 МИЛИОНИ ДОЛАРИ НА ЖРТВИТЕ ОД ПРОГОНОТ НА ХОМОСЕКСУАЛЦИТЕ

КАНАДА ЌЕ ИМ ИСПЛАТИ 85 МИЛИОНИ ДОЛАРИ НА ЖРТВИТЕ ОД ПРОГОНОТ НА ХОМОСЕКСУАЛЦИТЕ

Канадската влада ќе исплати 85 милиони долари за да ги обесштети жртвите на таканаречениот прогон на хомосексуалците, дискриминација од страна на држа ...
10 / 10 НАПИСИ