Таг: обновливи извори на енергија

ГЕРМАНСКИ ГРАНТ ЗА ЕСМ ОД 2,4 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ПОДДРШКА НА ФОТОВОЛТАИЦИ, ВЕТЕРЕН ПАРК И РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ХИДРОЕЛЕКТРАНИ

ГЕРМАНСКИ ГРАНТ ЗА ЕСМ ОД 2,4 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ПОДДРШКА НА ФОТОВОЛТАИЦИ, ВЕТЕРЕН ПАРК И РЕХАБИЛИТАЦИЈА НА ХИДРОЕЛЕКТРАНИ

Електрани на Северна Македонија (ЕСМ) денеска потпиша договор за грант од 2,4 милиони евра со Германската банка за развој банка (КФВ), средства со кои ...
ЕВРОПСКАТА УНИЈА СÈ ПОВЕЌЕ СЕ ОРИЕНТИРА КОН ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА ВО ТРАНСПОРТОТ

ЕВРОПСКАТА УНИЈА СÈ ПОВЕЌЕ СЕ ОРИЕНТИРА КОН ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ НА ЕНЕРГИЈА ВО ТРАНСПОРТОТ

Европската Унија планира обновливи извори на енергија до 2030 година да учествуваат во транспортот со 14%. Во Македонија, тие учествувале со само 0 ...
ЗА ЈАГЛЕНОТ НЕМА ИДНИНА, РЕК ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРА, РЕЧЕ АКАДЕМИК КАНЕВЧЕ

ЗА ЈАГЛЕНОТ НЕМА ИДНИНА, РЕК ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРА, РЕЧЕ АКАДЕМИК КАНЕВЧЕ

Јагленот тешко дека има голема иднина во Европа, а со тоа и кај нас, зашто цената на емисиите на јаглероден диоксид ќе биде толку висока, што ваквото ...
3 / 3 НАПИСИ