Таг: обука

1 2 3 10 / 24 НАПИСИ
БИРОКРАТИЈА ГОДИНА И ПОЛ ЈА СПРЕЧУВА РЕДОВНАТА ОБУКА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПОЖАРНИКАРИ

БИРОКРАТИЈА ГОДИНА И ПОЛ ЈА СПРЕЧУВА РЕДОВНАТА ОБУКА НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПОЖАРНИКАРИ

Обуката на професионалните пожарникари, во услови кога во државата кадарот е дефицитарен, заглави во административните лавиринти и контрадикторноста в ...
УКРАИНКИ СЕ ОБУЧУВААТ ВО КОСОВО ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НАГАЗНИ МИНИ

УКРАИНКИ СЕ ОБУЧУВААТ ВО КОСОВО ЗА РАСЧИСТУВАЊЕ НАГАЗНИ МИНИ

Воeната агресија на Русија врз Украина однесе шест жени во Косово, каде што посетуваат практичен курс за расчистување нагазни мини и други опасности ш ...
ОРТОПЕДИ ОД РЕГИОНОТ УЧАТ ФИНЕСИ ЗА ЕНДОПРОТЕТИКА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

ОРТОПЕДИ ОД РЕГИОНОТ УЧАТ ФИНЕСИ ЗА ЕНДОПРОТЕТИКА ВО БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“

Специјалисти ортопеди, хирурзи од Хрватска, Србија, Црна Гора и од Косово изминативе четири години доаѓаат во Скопје на обука за ендопротетска замена ...
ВО АПРИЛ ПОЧНУВА ОБУКАТА НА ТРЕНЕРИ ЗА ОБРАЗОВНИ АСИСТЕНТИ, РЕЧЕ ЦАРОВСКА

ВО АПРИЛ ПОЧНУВА ОБУКАТА НА ТРЕНЕРИ ЗА ОБРАЗОВНИ АСИСТЕНТИ, РЕЧЕ ЦАРОВСКА

Во април ќе почне тренингот за тренери за образовни асистенти, кои понатаму треба да ја спроведат обуката на образовните асистенти кои ќе бидат селект ...
ДЕСЕТИНА ДЕНА ПРЕД СТАРОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА, ПОЧНА ОБУКАТА НА НАСТАВНИЦИТЕ ЗА ПЛАТФОРМАТА ЗА ОНЛАЈН НАСТАВА

ДЕСЕТИНА ДЕНА ПРЕД СТАРОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА, ПОЧНА ОБУКАТА НА НАСТАВНИЦИТЕ ЗА ПЛАТФОРМАТА ЗА ОНЛАЈН НАСТАВА

На десет дена пред почетокот на новата учебна година, денес почнаа обуките на наставниците за користење на националната платформа за онлајн настава. ...
ТРИВИТИ ПОЧНА СО ОБУКА НА ЛИЦА КОИ ОСТАНАЛЕ БЕЗ РАБОТА ВО ПАНДЕМИЈАТА НА КОРОНАВИРУСОТ

ТРИВИТИ ПОЧНА СО ОБУКА НА ЛИЦА КОИ ОСТАНАЛЕ БЕЗ РАБОТА ВО ПАНДЕМИЈАТА НА КОРОНАВИРУСОТ

Тривити, првиот македонски интернет пребарувач за луѓето кои бараат работа и за компаниите кои вработуваат, го отвори својот Кариерен центар и започна ...
ПРОБНО ВОЗЕЊЕ НА НОВИТЕ ЕКО АВТОБУСИ НИЗ СКОПЈЕ, ЗА ВРЕМЕ НА КАРАНТИНОТ ЌЕ СЕ ОБУЧУВААТ ВОЗАЧИТЕ

ПРОБНО ВОЗЕЊЕ НА НОВИТЕ ЕКО АВТОБУСИ НИЗ СКОПЈЕ, ЗА ВРЕМЕ НА КАРАНТИНОТ ЌЕ СЕ ОБУЧУВААТ ВОЗАЧИТЕ

Почна пробното возење на новите автобуси на гас на ЈСП „Скопје“. Од средата низ улиците на Скопје можат да се видат новите еко автобуси, меѓутоа тие н ...
2.300 МЕДИЦИНСКИ ЛИЦА ПОМИНАА ОНЛАЈН ОБУКА ЗА КОВИД-19 ПРЕКУ УНИВЕРЗИТЕТОТ БРАУН ОД САД

2.300 МЕДИЦИНСКИ ЛИЦА ПОМИНАА ОНЛАЈН ОБУКА ЗА КОВИД-19 ПРЕКУ УНИВЕРЗИТЕТОТ БРАУН ОД САД

Над две илјади и триста здравствени работници, медицински сестри и лекари, беа дел од онлајн тренинг програмата за КОВИД-19 на Универзитетот Браун од ...
ДА НЕ СЕ НОСАТ ЗАКОНИ НА БРЗИНА, КАЖА СУДИЈКАТА ЦАЦА НИКОЛОВСКА ПРЕД БИТОЛСКИ СТУДЕНТИ

ДА НЕ СЕ НОСАТ ЗАКОНИ НА БРЗИНА, КАЖА СУДИЈКАТА ЦАЦА НИКОЛОВСКА ПРЕД БИТОЛСКИ СТУДЕНТИ

Судската, извршната и законодавната власт треба да се коригираат во своето однесување, да не се носат закони на брзина кои по кратко време треба да се ...
ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ДАДЕ ПОЛА МИЛИОН ДОЛАРИ НА ДЕВЕТ ОПШТИНИ ЗА ОБУКА НА СОВЕТНИЦИТЕ ДА НОСАТ ОДЛУКИ ДЕМОКРАТСКИ

ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ДАДЕ ПОЛА МИЛИОН ДОЛАРИ НА ДЕВЕТ ОПШТИНИ ЗА ОБУКА НА СОВЕТНИЦИТЕ ДА НОСАТ ОДЛУКИ ДЕМОКРАТСКИ

Девет општини ќе добијат 558.000 долари од Програмата за јакнење на локалната самоуправа на Швајцарската агенција за развој и соработка преку во проек ...
1 2 3 10 / 24 НАПИСИ