Таг: обука

1 2 3 20 / 26 НАПИСИ
ДА НЕ СЕ НОСАТ ЗАКОНИ НА БРЗИНА, КАЖА СУДИЈКАТА ЦАЦА НИКОЛОВСКА ПРЕД БИТОЛСКИ СТУДЕНТИ

ДА НЕ СЕ НОСАТ ЗАКОНИ НА БРЗИНА, КАЖА СУДИЈКАТА ЦАЦА НИКОЛОВСКА ПРЕД БИТОЛСКИ СТУДЕНТИ

Судската, извршната и законодавната власт треба да се коригираат во своето однесување, да не се носат закони на брзина кои по кратко време треба да се ...
ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ДАДЕ ПОЛА МИЛИОН ДОЛАРИ НА ДЕВЕТ ОПШТИНИ ЗА ОБУКА НА СОВЕТНИЦИТЕ ДА НОСАТ ОДЛУКИ ДЕМОКРАТСКИ

ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ДАДЕ ПОЛА МИЛИОН ДОЛАРИ НА ДЕВЕТ ОПШТИНИ ЗА ОБУКА НА СОВЕТНИЦИТЕ ДА НОСАТ ОДЛУКИ ДЕМОКРАТСКИ

Девет општини ќе добијат 558.000 долари од Програмата за јакнење на локалната самоуправа на Швајцарската агенција за развој и соработка преку во проек ...
ТРИЕСЕТ ЗАТВОРЕНИЦИ ВО СТРУМИЦА ЌЕ СЕ ОБУЧУВААТ ЗА МАЈСТОРИ ЗА БЕТОНСКИ ЕЛЕМЕНТИ И ЌЕ ЧЕКААТ УСЛОВНО ОТПУШТАЊЕ

ТРИЕСЕТ ЗАТВОРЕНИЦИ ВО СТРУМИЦА ЌЕ СЕ ОБУЧУВААТ ЗА МАЈСТОРИ ЗА БЕТОНСКИ ЕЛЕМЕНТИ И ЌЕ ЧЕКААТ УСЛОВНО ОТПУШТАЊЕ

Триесетина осудени лица од струмичкиот затвор ќе бидат опфатени со Законот за пробација за стекнување вештини и занаети за да можат казната затвор да ...
ИНСТРУКТОРИ СО МЕЃУНАРОДНА ЛИЦЕНЦА ПРВПАТ ЌЕ ОБУЧУВААТ ОХРИДСКИ СПАСИТЕЛИ НА ВОДА

ИНСТРУКТОРИ СО МЕЃУНАРОДНА ЛИЦЕНЦА ПРВПАТ ЌЕ ОБУЧУВААТ ОХРИДСКИ СПАСИТЕЛИ НА ВОДА

Охридските спасители на вода летово за првпат ќе бидат обучувани од инструктори со меѓународна лиценца. Еден од нив доаѓа од Бугарија и има големо иск ...
„ОХРИДСКА БАНКА“ ГИ КАНИ СТУДЕНТИТЕ НА БЕСПЛАТНА ЛЕТНА ШКОЛА ЗА МЛАДИ БАНКАРИ ВО ОХРИД

„ОХРИДСКА БАНКА“ ГИ КАНИ СТУДЕНТИТЕ НА БЕСПЛАТНА ЛЕТНА ШКОЛА ЗА МЛАДИ БАНКАРИ ВО ОХРИД

Од први до 28 јули „Охридска банка Сосиете Женерал“ ќе организира летна школа за млади банкари „Биди банкар“. Четиринеделната школа е наменета за сите ...
БЕЛ КИТ СО ОГЛАВ ФАТЕН ВО НОРВЕШКА, ЕКСПЕРТИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА Е РУСКО ОРУЖЈЕ

БЕЛ КИТ СО ОГЛАВ ФАТЕН ВО НОРВЕШКА, ЕКСПЕРТИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА Е РУСКО ОРУЖЈЕ

Експертите за морски свет во Норвешка сметаат дека фатиле бел кит што е трениран од руската морнарица како дел од програмата за користење подводни циц ...
СПЕЦИЈАЛНА ОЛИМПИЈАДА МАКЕДОНИЈА ОРГАНИЗИРАШЕ ПРВА ОБУКА НА ТРЕНЕРИ ЗА РАБОТА СО ЛИЦА СО ИНТЕЛЕКТУАЛНА ПОПРЕЧЕНОСТ

СПЕЦИЈАЛНА ОЛИМПИЈАДА МАКЕДОНИЈА ОРГАНИЗИРАШЕ ПРВА ОБУКА НА ТРЕНЕРИ ЗА РАБОТА СО ЛИЦА СО ИНТЕЛЕКТУАЛНА ПОПРЕЧЕНОСТ

Во присуство на 60 учесници и 50 атлети, Специјална олимпијада Македонија ja организираше првата обука за тренери за работа со лица со интелектуална п ...
100 ОЏАЦИ ВО СКОПЈЕ БЕСПЛАТНО ЌЕ ГИ ЧИСТАТ КАНДИДАТИТЕ ЗА ОЏАЧАРИ

100 ОЏАЦИ ВО СКОПЈЕ БЕСПЛАТНО ЌЕ ГИ ЧИСТАТ КАНДИДАТИТЕ ЗА ОЏАЧАРИ

На 100 домаќинства бесплатно ќе им се чистат оџаците во домовите од кандидатите за оџачари на обуката што ја спроведува Град Скопје. Граѓаните кои ...
ЌЕ ИМ ДОНЕСЕМЕ СРЕЌА НА СКОПЈАНИ, ВЕЛАТ КАНДИДАТИТЕ ЗА ОЏАЧАРИ НА ПРВАТА ОБУКА НА ГРАД СКОПЈЕ

ЌЕ ИМ ДОНЕСЕМЕ СРЕЌА НА СКОПЈАНИ, ВЕЛАТ КАНДИДАТИТЕ ЗА ОЏАЧАРИ НА ПРВАТА ОБУКА НА ГРАД СКОПЈЕ

Како се чистат оџаци, која опрема се користи, како најбезбедно треба да се постават оџачарите, каква е конструкцијата на оџаците, е само дел од теориј ...
САМО 6 КАНДИДАТИ СЕ ПРИЈАВИЛЕ НА ПОВИКОТ НА ШИЛЕГОВ ЗА ОЏАЧАРИ

САМО 6 КАНДИДАТИ СЕ ПРИЈАВИЛЕ НА ПОВИКОТ НА ШИЛЕГОВ ЗА ОЏАЧАРИ

Само 6 кандидати се пријавиле на повикот на градоначалникот Петре Шилегов за оџачари. Во огласот кој го објави Градот пред 10 дена се бараа 25 лица. ...
1 2 3 20 / 26 НАПИСИ