Таг: оџаци

ОЏАЧАРИ ОД СКОПЈЕ И НИРНБЕРГ ЗАЕДНО ГИ ЧИСТАТ ОЏАЦИТЕ ВО СКОПСКИТЕ КУЌИ

ОЏАЧАРИ ОД СКОПЈЕ И НИРНБЕРГ ЗАЕДНО ГИ ЧИСТАТ ОЏАЦИТЕ ВО СКОПСКИТЕ КУЌИ

Oџачари од германскиот град Нирнберг деновиве заедно со скопските колеги ги чистат оџаците во Скопје. Станува збор за проектот „Оџачари за чисти печки ...
ДЕВЕТ ОЏАЦИ И ЕДНА КУЌА СЕ ЗАПАЛИЛЕ ОД СИЛНИОТ ВЕТЕР ВО СКОПЈЕ

ДЕВЕТ ОЏАЦИ И ЕДНА КУЌА СЕ ЗАПАЛИЛЕ ОД СИЛНИОТ ВЕТЕР ВО СКОПЈЕ

Девет оџаци и една куќа синоќа се запалиле во Скопје од силниот ветер што дуваше со 70 километри на час. Од Бригата за противпожарна заштита велат дек ...
ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ДАВА 1.000 ДЕНАРИ СУБВЕНЦИИ ЗА ЧИСТЕЊЕ ОЏАЦИ

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ДАВА 1.000 ДЕНАРИ СУБВЕНЦИИ ЗА ЧИСТЕЊЕ ОЏАЦИ

Град Скопје ќе дава субвенции од 1.000 денари по домаќинство за чистење на оџаци. Граѓаните од денеска ќе можат да аплицираат за да добијат субвенција ...
100 ОЏАЦИ ВО СКОПЈЕ БЕСПЛАТНО ЌЕ ГИ ЧИСТАТ КАНДИДАТИТЕ ЗА ОЏАЧАРИ

100 ОЏАЦИ ВО СКОПЈЕ БЕСПЛАТНО ЌЕ ГИ ЧИСТАТ КАНДИДАТИТЕ ЗА ОЏАЧАРИ

На 100 домаќинства бесплатно ќе им се чистат оџаците во домовите од кандидатите за оџачари на обуката што ја спроведува Град Скопје. Граѓаните кои ...
ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ОБУЧУВА ОЏАЧАРИ ЗА ДА ГО НАМАЛИ ЗАГАДУВАЊЕТО, НАЈАВИ ШИЛЕГОВ

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ОБУЧУВА ОЏАЧАРИ ЗА ДА ГО НАМАЛИ ЗАГАДУВАЊЕТО, НАЈАВИ ШИЛЕГОВ

Град Скопје ќе обучува оџачари бидејќи во градот нема доволно број лица кои чистат оџаци, а тоа влијае врз загадувањето на воздухот, најави денеска гр ...
5 / 5 НАПИСИ