Таг: „Охрид трчаТ“

1 2 10 / 14 НАПИСИ
ДАРИО ИВАНОВСКИ И БУГАРКАТА СУЛЕЈМАН СЛАВЕА НА ПОЛУМАРАТОНОТ НА „ОХРИД ТРЧАТ“

ДАРИО ИВАНОВСКИ И БУГАРКАТА СУЛЕЈМАН СЛАВЕА НА ПОЛУМАРАТОНОТ НА „ОХРИД ТРЧАТ“

Домашниот тркач Дарио Ивановски и Бугарката Билшерин Сулејман се победниците на полумаратонот што се одржа денеска низ улиците на Охрид во рамките на ...
СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА „ОХРИД ТРЧАТ“ ЌЕ СОБЕРЕ НАД 1.900 ТРКАЧИ ОД 28 ЗЕМЈИ

СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА „ОХРИД ТРЧАТ“ ЌЕ СОБЕРЕ НАД 1.900 ТРКАЧИ ОД 28 ЗЕМЈИ

Над 1.900 луѓе ќе настапат на трките од седмото издание на „Охрид трчаТ“. Тркачкиот викенд во Охрид почна уште вчера, но главните случувања ќе се одрж ...
ИГОР ДИМОВСКИ И НЕВЕНА ПОПОСКА ПОБЕДИЈА НА ПРВИОТ АКВАТЛОН ВО МАКЕДОНИЈА

ИГОР ДИМОВСКИ И НЕВЕНА ПОПОСКА ПОБЕДИЈА НА ПРВИОТ АКВАТЛОН ВО МАКЕДОНИЈА

Игор Димовски победи во машка конкуренција на првиот Акватлон во Македонија, кој денеска се одржа во Охрид, во организација на „Охрид ТрчаТ“. Патеката ...
КОГА ТРЧАМ СУМ СРЕЌЕН И ИСТ КАКО СИТЕ, ВЕЛИ АЛЕКСА ПЕТРОВИЌ ОД СРБИЈА КОЈ СО ИНВАЛИДСКА КОЛИЧКА Е ДЕЛ ОД „ОХРИД ТРЧАТ“

КОГА ТРЧАМ СУМ СРЕЌЕН И ИСТ КАКО СИТЕ, ВЕЛИ АЛЕКСА ПЕТРОВИЌ ОД СРБИЈА КОЈ СО ИНВАЛИДСКА КОЛИЧКА Е ДЕЛ ОД „ОХРИД ТРЧАТ“

Алекса Петровиќ (29) од Јагодина, Србија со својата инвалидска количка е дел од охридскиот маратон „Охрид трчаТ“. Пред неколку дена допатува во Охрид ...
НА „ОХРИД ТРЧАТ 2022“ ТИМОТ НА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ ЌЕ ТРЧА ЗА ЕДНАКОВ ПРИСТАП ДО ДИЈАГНОЗА И ЛЕКУВАЊЕ

НА „ОХРИД ТРЧАТ 2022“ ТИМОТ НА РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ ЌЕ ТРЧА ЗА ЕДНАКОВ ПРИСТАП ДО ДИЈАГНОЗА И ЛЕКУВАЊЕ

Тимот на ретките болести утре по шестти пат ќе трча на „Охрид ТрчаТ“ за поддршка заедницата на ретките пациенти и нивните семејства. Годинава, ќе трча ...
ЛИЦА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ НА „ОХРИД ТРЧАТ“ ЌЕ ТРЧААТ ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА

ЛИЦА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ НА „ОХРИД ТРЧАТ“ ЌЕ ТРЧААТ ЗА ПОДИГНУВАЊЕ НА СВЕСТА

Пациенти со ретки болести, нивни семејства и поддржувачи ќе учествуваат на трката „Охрид ТрчаТ“ која е закажана за утре, 30 август. Од Здружението за ...
„ОХРИД ТРЧАТ” ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА КРАЈОТ НА АВГУСТ, ЗА УЧЕСНИЦИТЕ ЌЕ ИМА БЕСПЛАТНО КАПЕЊЕ ВО ЕЗЕРОТО

„ОХРИД ТРЧАТ” ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА КРАЈОТ НА АВГУСТ, ЗА УЧЕСНИЦИТЕ ЌЕ ИМА БЕСПЛАТНО КАПЕЊЕ ВО ЕЗЕРОТО

„Охрид трчаТ”, најголемата атлетска манифестација во Охрид, годинава наместо јуни, ќе се одржи на крајот на август. Организаторите им порачаа на учесн ...
ВО ТИМОТ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ 70 ГРАЃАНИ ЌЕ ТРЧААТ НА СПОРТСКАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ОХРИД ТРЧАТ“

ВО ТИМОТ НА РЕТКИ БОЛЕСТИ 70 ГРАЃАНИ ЌЕ ТРЧААТ НА СПОРТСКАТА МАНИФЕСТАЦИЈА „ОХРИД ТРЧАТ“

На спортската манифестација „Охрид трчаТ“, која ќе се одржи на 2 јуни во Охрид, во тимот за поддршка на лицата со ретки болести се пријавиле околу 70 ...
13-ГОДИШНИОТ МАРКО ПЕЈЧИНОВСКИ КОЈ СО НЕКРОЗА НА НОЗЕТЕ ГО ПРЕПЛИВА ЕЗЕРОТО, ЌЕ ТРЧА ЗА ДЕЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ НА „ОХРИД ТРЧАТ“

13-ГОДИШНИОТ МАРКО ПЕЈЧИНОВСКИ КОЈ СО НЕКРОЗА НА НОЗЕТЕ ГО ПРЕПЛИВА ЕЗЕРОТО, ЌЕ ТРЧА ЗА ДЕЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ НА „ОХРИД ТРЧАТ“

Тринаесетгодишниот Марко Пејчиновски од Охрид, кој со некроза на нозете лани на 28 август за девет часа го преплива Охридското Езеро, иако има здравст ...
„ОХРИД ТРЧАТ“ ПО ТРЕТПАТ СО ТРКАЧИ ЗА ПОДДРШКА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

„ОХРИД ТРЧАТ“ ПО ТРЕТПАТ СО ТРКАЧИ ЗА ПОДДРШКА ЗА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ

Трета година по ред на спортската манифестација „Охрид трчаТ“ ќе се реализира кампања за подигање на јавната свест за лицата со ретки болести. Гордана ...
1 2 10 / 14 НАПИСИ