Таг: Охрид

1 67 68 69 70 690 / 696 НАПИСИ
ИСПУСТОТ НА ДРИМ ЗАТВОРЕН ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ПОНАТАМОШНО ПРАЗНЕЊЕТО НА ЕЗЕРОТО

ИСПУСТОТ НА ДРИМ ЗАТВОРЕН ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ПОНАТАМОШНО ПРАЗНЕЊЕТО НА ЕЗЕРОТО

Водостојот во Охридското Езеро изнесува -12 сантиметри од нултата кота или е за пет сантиметри понизок од дозволениот минимум на кота 693.05 метри ...
УНЕСКО ЧЕКА НА НОВАТА ВЛАДА ДА ГО СПАСИ ОХРИД

УНЕСКО ЧЕКА НА НОВАТА ВЛАДА ДА ГО СПАСИ ОХРИД

На Охридскиот регион му се заканува да биде впишан на Листата на светско наследство во опасност на УНЕСКО поради плановите за изградба ски-центар на Г ...
УРБАНАТА МАФИЈА ЌЕ ГРАДИ ХОТЕЛ ВО ЗАШТИТЕНИОТ ЗЕЛЕН ПОЈАС ВО ЛАГАДИН, АЛАРМИРАА ИЛИНА АРСОВА И „ОХРИД СОС“

УРБАНАТА МАФИЈА ЌЕ ГРАДИ ХОТЕЛ ВО ЗАШТИТЕНИОТ ЗЕЛЕН ПОЈАС ВО ЛАГАДИН, АЛАРМИРАА ИЛИНА АРСОВА И „ОХРИД СОС“

Во охридската населба Лагадин ќе се гради гради хотел во заштитениот зелен појас и покрај приговорот што го потпишаа 99 отсто од локалните жители, пре ...
ОХРИД ЌЕ СЕ БРИШЕ ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО ВО ФЕВРУАРИ, ПРЕДУПРЕДИЈА ДВЕ НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ

ОХРИД ЌЕ СЕ БРИШЕ ОД ЛИСТАТА НА УНЕСКО ВО ФЕВРУАРИ, ПРЕДУПРЕДИЈА ДВЕ НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Постои опасност Охридскиот регион, наместо на листата на светско културно и природно наследство на УНЕСКО, во февруари следната година да се најде на ...

ВАНЃА И КОЊОТ

1 Додека Америка уште спиеше, а Јапонија се спремаше да си легне, јас се разбудив во Македонија, една од најразвиените земји во светот. Така пишуваше ...
БЕЈЛИ ПО ВМРО-ДПМНЕ ВО ОХРИД ГО ПОСЕТИ И СДСМ, ОДБИ ДА ДАВА ПОЛИТИЧКИ ИЗЈАВИ

БЕЈЛИ ПО ВМРО-ДПМНЕ ВО ОХРИД ГО ПОСЕТИ И СДСМ, ОДБИ ДА ДАВА ПОЛИТИЧКИ ИЗЈАВИ

Амбасадорот на САД во Македонија Џес Бејли денеска изненади со посета на седиштата на партиите во Охрид. Откако беше во Општинскиот комитет на ВМРО-ДП ...
САД ПЛАТИЈА ЗА ПЕРИВЛЕПТА, БЕЈЛИ НА ГОСТИ ВО ОХРИДСКОТО ВМРО-ДПМНЕ

САД ПЛАТИЈА ЗА ПЕРИВЛЕПТА, БЕЈЛИ НА ГОСТИ ВО ОХРИДСКОТО ВМРО-ДПМНЕ

Средбата на амбасадорот Џес Бејли со раководството на општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ во Охрид била договорена пред 20-тина дена на иницијатива на а ...
ОХРИД ОСТАНА БЕЗ ВОДА ОТИ КОМУНАЛНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ НЕ ПЛАЌАЛО СТРУЈА СО ГОДИНИ

ОХРИД ОСТАНА БЕЗ ВОДА ОТИ КОМУНАЛНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ НЕ ПЛАЌАЛО СТРУЈА СО ГОДИНИ

Цел Охрид од утринава е останат без вода затоа што комуналното претпријатие за снабдување со вода „Проаква“ со години не плаќа сметки за струја. Од ...
НЕВРЕМЕ ВО КИЧЕВО, ПОПЛАВЕН ПАТОТ ЗА ОХРИД

НЕВРЕМЕ ВО КИЧЕВО, ПОПЛАВЕН ПАТОТ ЗА ОХРИД

Невреме со пороен дожд го зафати вечерва Кичево, по кое остана поплавена главната улица по која се вози кон Охрид. Полицијата е на терен и ги пренасоч ...
ОХРИЃАНИ ОСУМ ГОДИНИ ЛИДЕРИ ВО ОТСЕЛУВАЊЕ ОД МАКЕДОНИЈА

ОХРИЃАНИ ОСУМ ГОДИНИ ЛИДЕРИ ВО ОТСЕЛУВАЊЕ ОД МАКЕДОНИЈА

Осум години по ред најпосетениот туристички град во Македонија, Охрид, е на прво место по бројот на граѓани кои го напуштиле за да живеат во друга држ ...
1 67 68 69 70 690 / 696 НАПИСИ