Таг: Општина Куманово

1 2 3 5 10 / 45 НАПИСИ
ОПШТИНСКИОТ ШТАБ БАРА ДА СЕ ЗАТВОРИ ГИНЕКОЛОШКО-АКУШЕРСКОТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА

ОПШТИНСКИОТ ШТАБ БАРА ДА СЕ ЗАТВОРИ ГИНЕКОЛОШКО-АКУШЕРСКОТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА

Општинскиот штаб за заштита и спасување на Општина Куманово, побара од Министерството за здравство да го затвори гинеколошко-акушерското одделение во ...
КУМАНОВО БАРА АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО И ЦИСТЕРНА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ОД ВЛАДАТА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КОРОНАВИРУСОТ

КУМАНОВО БАРА АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО И ЦИСТЕРНА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈА ОД ВЛАДАТА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КОРОНАВИРУСОТ

Техничка поддршка во амбулантно возило и цистерна за дезинфекција на јавните површини, побара Општинскиот штаб за заштита и спасување (ОШЗС) на денешн ...
ЦЕЛОСНА ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ ВО ОПШТИНА КУМАНОВО ПРЕКУ ВИКЕНД И ОД 16 ДО 5 ЧАСОТ ОД ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТОК

ЦЕЛОСНА ЗАБРАНА ЗА ДВИЖЕЊЕ ВО ОПШТИНА КУМАНОВО ПРЕКУ ВИКЕНД И ОД 16 ДО 5 ЧАСОТ ОД ПОНЕДЕЛНИК ДО ПЕТОК

Владата донесе одлука за забрана и посебен режим на движењето на населението (полициски час) во Општина Куманово, и тоа целосна забрана за време на ви ...
КУМАНОВО БАРА ЕПИДЕМИОЛОЗИ И СТРУЧЕН ПЕРСОНАЛ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КОРОНАВИРУСОТ

КУМАНОВО БАРА ЕПИДЕМИОЛОЗИ И СТРУЧЕН ПЕРСОНАЛ ЗА СПРАВУВАЊЕ СО КОРОНАВИРУСОТ

Општина Куманово побара поголема стручна и медицинска поддршка од Министерството за здравство, заради справување со коронавирусот во градот. Општински ...
БИРАМЕ ЖИВОТ, А НЕ БАВНА СМРТ – КУМАНОВЦИ ПРОТЕСТИРАА ПРОТИВ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

БИРАМЕ ЖИВОТ, А НЕ БАВНА СМРТ – КУМАНОВЦИ ПРОТЕСТИРАА ПРОТИВ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

Стотина граѓани, организирани од граѓанската иницијатива „Македонија се гуши“, денеска во пет до 12 протестираа во центарот на Куманово против екстрем ...
ОПШТИНА КУМАНОВО БАРА ОД ПОЛИЦИЈАТА ДА КОНТРОЛИРА КОЈ ЗАГАДУВА

ОПШТИНА КУМАНОВО БАРА ОД ПОЛИЦИЈАТА ДА КОНТРОЛИРА КОЈ ЗАГАДУВА

Зачестена аеросолизација и миење на улици во централно градско подрачје, како и засилени инспекциски и полициски контроли за откривање на фирми и несо ...
КУМАНОВО БАРА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДА ЈА ГАСИФИЦИРА БОЛНИЦАТА КОЈА СЕ ГРЕЕ НА МАЗУТ И ЕНОРМНО ЗАГАДУВА

КУМАНОВО БАРА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДА ЈА ГАСИФИЦИРА БОЛНИЦАТА КОЈА СЕ ГРЕЕ НА МАЗУТ И ЕНОРМНО ЗАГАДУВА

Општина Куманово бара од Министерството за здравство да ја гасифицира Општата болница Куманово, чиј систем за греење на мазут беше причината за енормн ...
ОПШТИНА КУМАНОВО ЌЕ АНГАЖИРА 23 АСИСТЕНТИ ЗА ПОМОШ НА СТАРИТЕ И ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

ОПШТИНА КУМАНОВО ЌЕ АНГАЖИРА 23 АСИСТЕНТИ ЗА ПОМОШ НА СТАРИТЕ И ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Општина Куманово, преку програмата за општокорисна работа ќе ангажира 23 асистенти кои ќе помагаат на лицата со попреченост и со стари и изнемоштени л ...
КУМАНОВО ЈА ДОБИ ПРВАТА МОНТАЖНА КАТНА ГАРАЖА ЗА 270.000 ЕВРА

КУМАНОВО ЈА ДОБИ ПРВАТА МОНТАЖНА КАТНА ГАРАЖА ЗА 270.000 ЕВРА

Во Куманово денеска беше пуштена во употреба првата монтажна катна гаража, која се наоѓа покрај Центарот за култура „Трајко Прокопиев“, во центарот на ...
НЕКРОЛОЗИ СЕ ЛЕПАТ НА ДРВЈА И БАНДЕРИ ОТИ КУМАНОВО НЕМА ЈАВНИ ТАБЛИ

НЕКРОЛОЗИ СЕ ЛЕПАТ НА ДРВЈА И БАНДЕРИ ОТИ КУМАНОВО НЕМА ЈАВНИ ТАБЛИ

Куманово е еден од ретките градови во државата каде нема огласни табли за јавни потреби, па граѓаните некролозите ги лепат на бандери и дрвја. Поради ...
1 2 3 5 10 / 45 НАПИСИ