Таг: Општина Куманово

1 2 3 4 6 20 / 51 НАПИСИ
БИРАМЕ ЖИВОТ, А НЕ БАВНА СМРТ – КУМАНОВЦИ ПРОТЕСТИРАА ПРОТИВ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

БИРАМЕ ЖИВОТ, А НЕ БАВНА СМРТ – КУМАНОВЦИ ПРОТЕСТИРАА ПРОТИВ АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО

Стотина граѓани, организирани од граѓанската иницијатива „Македонија се гуши“, денеска во пет до 12 протестираа во центарот на Куманово против екстрем ...
ОПШТИНА КУМАНОВО БАРА ОД ПОЛИЦИЈАТА ДА КОНТРОЛИРА КОЈ ЗАГАДУВА

ОПШТИНА КУМАНОВО БАРА ОД ПОЛИЦИЈАТА ДА КОНТРОЛИРА КОЈ ЗАГАДУВА

Зачестена аеросолизација и миење на улици во централно градско подрачје, како и засилени инспекциски и полициски контроли за откривање на фирми и несо ...
КУМАНОВО БАРА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДА ЈА ГАСИФИЦИРА БОЛНИЦАТА КОЈА СЕ ГРЕЕ НА МАЗУТ И ЕНОРМНО ЗАГАДУВА

КУМАНОВО БАРА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДА ЈА ГАСИФИЦИРА БОЛНИЦАТА КОЈА СЕ ГРЕЕ НА МАЗУТ И ЕНОРМНО ЗАГАДУВА

Општина Куманово бара од Министерството за здравство да ја гасифицира Општата болница Куманово, чиј систем за греење на мазут беше причината за енормн ...
ОПШТИНА КУМАНОВО ЌЕ АНГАЖИРА 23 АСИСТЕНТИ ЗА ПОМОШ НА СТАРИТЕ И ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

ОПШТИНА КУМАНОВО ЌЕ АНГАЖИРА 23 АСИСТЕНТИ ЗА ПОМОШ НА СТАРИТЕ И ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Општина Куманово, преку програмата за општокорисна работа ќе ангажира 23 асистенти кои ќе помагаат на лицата со попреченост и со стари и изнемоштени л ...
КУМАНОВО ЈА ДОБИ ПРВАТА МОНТАЖНА КАТНА ГАРАЖА ЗА 270.000 ЕВРА

КУМАНОВО ЈА ДОБИ ПРВАТА МОНТАЖНА КАТНА ГАРАЖА ЗА 270.000 ЕВРА

Во Куманово денеска беше пуштена во употреба првата монтажна катна гаража, која се наоѓа покрај Центарот за култура „Трајко Прокопиев“, во центарот на ...
НЕКРОЛОЗИ СЕ ЛЕПАТ НА ДРВЈА И БАНДЕРИ ОТИ КУМАНОВО НЕМА ЈАВНИ ТАБЛИ

НЕКРОЛОЗИ СЕ ЛЕПАТ НА ДРВЈА И БАНДЕРИ ОТИ КУМАНОВО НЕМА ЈАВНИ ТАБЛИ

Куманово е еден од ретките градови во државата каде нема огласни табли за јавни потреби, па граѓаните некролозите ги лепат на бандери и дрвја. Поради ...
НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЌЕ ОТВОРИ СЛУЧАЈ ЗА ОДЗЕМЕНИТЕ ИНГЕРЕНЦИИ НА ОПШТИНА КУМАНОВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ ДИРЕКТОР НА ГРАДИНКА

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЌЕ ОТВОРИ СЛУЧАЈ ЗА ОДЗЕМЕНИТЕ ИНГЕРЕНЦИИ НА ОПШТИНА КУМАНОВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ ДИРЕКТОР НА ГРАДИНКА

Проблемот со одземање на ингеренциите на Општина Куманово за поставување директор во градинката „Ангел Шајче“ стигна до Народниот правобранител. На де ...
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ДИМИТРИЕВСКИ ЛАЖЕ, НЕ СЕ МЕШАМЕ ВО ИЗБОРОТ НА ДИРЕКТОР НА ГРАДИНКАТА, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОTO ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛA

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ДИМИТРИЕВСКИ ЛАЖЕ, НЕ СЕ МЕШАМЕ ВО ИЗБОРОТ НА ДИРЕКТОР НА ГРАДИНКАТА, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОTO ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛA

Министерството за труд и социјална политика ги демантира обвинувањата од градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски дека ингеренциите на Општина ...
ЦАРОВСКА ИМ ГИ ОДЗЕДЕ ИНГЕРЕНЦИИТЕ ЗА ГРАДИНКИТЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА КУМАНОВО И НА СТРУГА, ДИМИТРИЕВСКИ И МЕРКО ОТИ НЕ ИМЕНУВАЛЕ ДИРЕКТОРИ

ЦАРОВСКА ИМ ГИ ОДЗЕДЕ ИНГЕРЕНЦИИТЕ ЗА ГРАДИНКИТЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИЦИТЕ НА КУМАНОВО И НА СТРУГА, ДИМИТРИЕВСКИ И МЕРКО ОТИ НЕ ИМЕНУВАЛЕ ДИРЕКТОРИ

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) ги одзеде надлежностите на Општина Куманово за управување со градинките. Советот на Општината и гра ...
КУМАНОВЦИ ГИ КОРНАТ ДАСКИТЕ ОД КЛУПИТЕ ЗА ДА СЕ ГРЕАТ НА НИВ

КУМАНОВЦИ ГИ КОРНАТ ДАСКИТЕ ОД КЛУПИТЕ ЗА ДА СЕ ГРЕАТ НА НИВ

Новите клупи, канти и канделабри, поставени Општина Куманово пред околу еден месец на повеќе локации во централното градско подрачје, секојдневно се ц ...
1 2 3 4 6 20 / 51 НАПИСИ