Таг: Општина Велес

1 2 3 4 30 / 36 НАПИСИ
ОТВОРЕНА НОВА ГРАДИНКА ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО КАРАСЛАРИ

ОТВОРЕНА НОВА ГРАДИНКА ВО ВЕЛЕШКОТО СЕЛО КАРАСЛАРИ

Отворен е клон на градинката во велешкото село Караслари каде се згрижени 20-тина деца, а има капацитет за 40. Проектот е започнат во 2016 година, обј ...
ФАБРИКАТА ЗА ВАР И КАМЕНОЛОМОТ ВО ПРЕВАЛЕЦ НАСЛЕДИЛЕ „А“ ИНТЕГРИРАНА ДОЗВОЛА НАДВОР ОД ПРОЦЕДУРА, ВЕЛАТ ОД ОПШТИНА ВЕЛЕС

ФАБРИКАТА ЗА ВАР И КАМЕНОЛОМОТ ВО ПРЕВАЛЕЦ НАСЛЕДИЛЕ „А“ ИНТЕГРИРАНА ДОЗВОЛА НАДВОР ОД ПРОЦЕДУРА, ВЕЛАТ ОД ОПШТИНА ВЕЛЕС

Локалната власт од Велес ја оспори легитимноста на „А“ еколошка дозвола на фабриката во населбата Превалец. Општина Велес поднела жалба до Државната к ...
ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЦЕВСКИ ГИ ТРГНА КАФЕАНИТЕ ОД УЗУРПИРАНИОТ ЈАВЕН ПРОСТОР

ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЦЕВСКИ ГИ ТРГНА КАФЕАНИТЕ ОД УЗУРПИРАНИОТ ЈАВЕН ПРОСТОР

Општина Велес почна да ја отстранува нелегалната урбана опрема поставена од дел од кафетериите на улицата Благој Ѓорев, спроти гимназијата. Ова доаѓа ...
СЕ ВРАЌАМ НА РАБОТА, НЕ СИ ПОДНЕСУВАМ ОСТАВКА ПОРАДИ БОЛЕСТ, ВЕЛИ ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЦЕВСКИ

СЕ ВРАЌАМ НА РАБОТА, НЕ СИ ПОДНЕСУВАМ ОСТАВКА ПОРАДИ БОЛЕСТ, ВЕЛИ ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЦЕВСКИ

Градоначалникот на Велес Аце Коцевски по подолга пауза се појави во јавноста. Тој вели дека така става крај на шпекулациите што деновиве се шират низ ...
ВО ВЕЛЕС СЕ СОБИРАШЕ ОТПАД, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ РАЗОЧАРАН ОД ОДЗИВОТ НА ГРАЃАНИТЕ

ВО ВЕЛЕС СЕ СОБИРАШЕ ОТПАД, ГРАДОНАЧАЛНИКОТ РАЗОЧАРАН ОД ОДЗИВОТ НА ГРАЃАНИТЕ

Во Велес вчера се организираше еколошката акција „Не валкај, разубави ден. За Велес“ на која се собираше смет од три локации во градот. Учествуваа 200 ...
ПО ТРИ ДЕЦЕНИИ, ЛАНИ ВО ВЕЛЕШКО ТРИ СЛУЧАИ НА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА

ПО ТРИ ДЕЦЕНИИ, ЛАНИ ВО ВЕЛЕШКО ТРИ СЛУЧАИ НА ХЕМОРАГИЧНА ТРЕСКА

Поради појавата на поединечни ретки заболувања, минатата година од Центарот за јавно здравје од Велес преземал засилени мерки на надзор, дезинфекција, ...
ЗАКУПЦИТЕ НА БАЗЕНОТ И БИЛБОРДИТЕ ДОЛЖАТ 14О.000 ЕВРА ОТИ СО ГОДИНИ НЕ ПЛАЌАЛЕ КИРИЈА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС

ЗАКУПЦИТЕ НА БАЗЕНОТ И БИЛБОРДИТЕ ДОЛЖАТ 14О.000 ЕВРА ОТИ СО ГОДИНИ НЕ ПЛАЌАЛЕ КИРИЈА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС

Закупецот на Градскиот базен во Велес три  години не плаќал кирија, а  четири години билбордите   се користеле без да се продолжи договорот, соопшти г ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ПОДНЕСЕ ТУЖБА ДО УПРАВЕН СУД ЗА ЦЕНАТА НА ВОДАТА

ОПШТИНА ВЕЛЕС ПОДНЕСЕ ТУЖБА ДО УПРАВЕН СУД ЗА ЦЕНАТА НА ВОДАТА

Општина Велес преку суд бара цената на водата за пиење да не се покачува. Таа поднела тужба до Управниот суд, незадоволна од висината на цената што ја ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ЛЕГАЛНО КУПУВАЛА КАНЦЕЛАРИСКИ МАТЕРИЈАЛ ПО АСТРОНОМСКИ ЦЕНИ

ОПШТИНА ВЕЛЕС ЛЕГАЛНО КУПУВАЛА КАНЦЕЛАРИСКИ МАТЕРИЈАЛ ПО АСТРОНОМСКИ ЦЕНИ

Општина Велес набавувала канцелариски материјал, далеку по  повисоки цени отколку пазарните, објави градоначалникот на Велес Аце Коцевски. Toj не кажа ...
ВЕЛЕШКИОТ КОМУНАЛЕЦ „ДЕРВЕН“ ГИ ПУМПАЛ ЦЕНИТЕ КОН ОПШТИНАТА ЗА ДА ВРАБОТУВА ПАРТИСКИ КАДРИ НА ВМРО-ДПМНЕ, ТВРДИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ

ВЕЛЕШКИОТ КОМУНАЛЕЦ „ДЕРВЕН“ ГИ ПУМПАЛ ЦЕНИТЕ КОН ОПШТИНАТА ЗА ДА ВРАБОТУВА ПАРТИСКИ КАДРИ НА ВМРО-ДПМНЕ, ТВРДИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ

Долгот на  Општина Велес кон Јавното комунално претпријкатие „Дервен“ изнесува 1,5 милиони евра, ниту една фактура не била платена од 2014. Општина ...
1 2 3 4 30 / 36 НАПИСИ