Таг: Општина Велес

1 2 3 436 / 36 НАПИСИ
ЗА КОЛЕДЕ ВО ВЕЛЕС ГОРЕА САДНИЦИ ОД ГРАДСКИОТ ПАРК

ЗА КОЛЕДЕ ВО ВЕЛЕС ГОРЕА САДНИЦИ ОД ГРАДСКИОТ ПАРК

Коледарските огнови во Велес, направија штета на општинскиот имот. На две локации во градот, изгорени се млади садници и урбана опрема. Во Градскиот п ...
ВО ВЕЛЕС ВЕЌЕ НЕМА ТЕЗГИ НА ТРОТОАР, ПАРКИНГ И НА ПЛОШТАДОТ КОЈНИК

ВО ВЕЛЕС ВЕЌЕ НЕМА ТЕЗГИ НА ТРОТОАР, ПАРКИНГ И НА ПЛОШТАДОТ КОЈНИК

Локалната власт во Велес ги ослободи тротарите, паркингот околу Градскиот пазар и плоштадот Којник од поставените тезги. Ова било со цел сообраќајот д ...
НА 078/254-729  ПРИЈАВИ ЗАГАДУВАЊЕ И НЕПОГОДИ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

НА 078/254-729  ПРИЈАВИ ЗАГАДУВАЊЕ И НЕПОГОДИ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Локалната   власт  на Велес воведе дежурен мобилен телефон кој е наменет за  пријавување  палење опасен отпад. Телефонскиот број 078/254-729  е достап ...
ФАБРИКА ЗА КОМУНАЛЕН ОТПАД И ЦЕНТАР ЗА БЕЗДОМНИ КУЧИЊА, ПРИОРИТЕТ ЗА ОПШТИНИТЕ ОД ВАРДАРСКИОТ РЕГИОН

ФАБРИКА ЗА КОМУНАЛЕН ОТПАД И ЦЕНТАР ЗА БЕЗДОМНИ КУЧИЊА, ПРИОРИТЕТ ЗА ОПШТИНИТЕ ОД ВАРДАРСКИОТ РЕГИОН

Изградба на регионална фабрика за третман на цврст комунален отпад и изградба на регионален центар за третман на бездомни кучиња, се двата приоритета ...
ЗБИРКАТА ОД КОЛОНИЈАТА ПАПРАДИШКИ МАЈСТОРИ ЌЕ СЕ ПРОДАВА НА ХУМАНИТАРНИ АУКЦИИ

ЗБИРКАТА ОД КОЛОНИЈАТА ПАПРАДИШКИ МАЈСТОРИ ЌЕ СЕ ПРОДАВА НА ХУМАНИТАРНИ АУКЦИИ

Бидејќи делата од сликарската колонија Папрадишки мајстори стојат по депоата, новиот градоначалник на  Велес Аце Коцевски, Oпштината која ја организир ...
ПРАТЕНИКОТ ИЛИЈА ДИМОВСКИ ИМАЛ ЛИЧЕН ШОФЕР ОД ОПШТИНА ВЕЛЕС, КАЖА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ

ПРАТЕНИКОТ ИЛИЈА ДИМОВСКИ ИМАЛ ЛИЧЕН ШОФЕР ОД ОПШТИНА ВЕЛЕС, КАЖА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ

Градоначалникот на Општина Велес Аце Коцевски на првата прес конференција по преземањето на функција кажа дека пратеникот Илија Димовски користел општ ...
1 2 3 436 / 36 НАПИСИ