Таг: пакт

САД, БРИТАНИЈА И АВСТРАЛИЈА ПРЕТСТАВИЈА НОВ ДОГОВОР ЗА НУКЛЕАРНИ ПОДМОРНИЦИ, СО ЦЕЛ ДА Ѝ ПАРИРААТ НА КИНА

САД, БРИТАНИЈА И АВСТРАЛИЈА ПРЕТСТАВИЈА НОВ ДОГОВОР ЗА НУКЛЕАРНИ ПОДМОРНИЦИ, СО ЦЕЛ ДА Ѝ ПАРИРААТ НА КИНА

САД, Велика Британија и Австралија ги објавија деталите од нивниот план за создавање флота на нуклеарни подморници, со цел да се спротивстават на влиј ...
АВСТРАЛИЈА НÈ ИЗИГРА, КАЖА ФРАНЦИЈА ПО ОТКАЖУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ ЗА ПОДМОРНИЦИ ОД 66 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

АВСТРАЛИЈА НÈ ИЗИГРА, КАЖА ФРАНЦИЈА ПО ОТКАЖУВАЊЕТО НА ДОГОВОРОТ ЗА ПОДМОРНИЦИ ОД 66 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

Францускиот амбасадор во Австралија изјави дека земјата направила голема грешка што изненадувачки откажа голем договор за изградба на подморници во по ...
ФРАНЦИЈА ГИ ПОВЛЕЧЕ АМБАСАДОРИТЕ ВО САД И АВСТРАЛИЈА, СМЕТАЈЌИ ДЕКА Ѝ БИЛ ЗАБИЕН НОЖ ВО ГРБ СО НОВИОТ БЕЗБЕДНОСЕН ПАКТ

ФРАНЦИЈА ГИ ПОВЛЕЧЕ АМБАСАДОРИТЕ ВО САД И АВСТРАЛИЈА, СМЕТАЈЌИ ДЕКА Ѝ БИЛ ЗАБИЕН НОЖ ВО ГРБ СО НОВИОТ БЕЗБЕДНОСЕН ПАКТ

Франција ги повлече своите амбасадори во САД и Австралија заради консултации, протестирајќи против новоформиран безбедносен пакт, кој ја вклучува и Ве ...
АВСТРАЛИЈА ЌЕ ДОБИЕ НУКЛЕАРНИ ПОДМОРНИЦИ ВО НОВИОТ ПАКТ СО САД И БРИТАНИЈА НАСОЧЕН ПРОТИВ КИНА

АВСТРАЛИЈА ЌЕ ДОБИЕ НУКЛЕАРНИ ПОДМОРНИЦИ ВО НОВИОТ ПАКТ СО САД И БРИТАНИЈА НАСОЧЕН ПРОТИВ КИНА

Велика Британија, САД и Австралија објавија формирање на историски безбедносен пакт во Индо-Пацификот, што се смета за обид за спротивставување на Кин ...
И РУСИЈА СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД ПАКТОТ ЗА КОНТРОЛА НА ВООРУЖУВАЊЕТО И НАЈАВИ ДЕКА ЌЕ РАЗВИВА НОВИ ПРОЕКТИЛИ

И РУСИЈА СЕ ПОВЛЕЧЕ ОД ПАКТОТ ЗА КОНТРОЛА НА ВООРУЖУВАЊЕТО И НАЈАВИ ДЕКА ЌЕ РАЗВИВА НОВИ ПРОЕКТИЛИ

Русија ги суспендираше своите обврски од договорот за контрола на вооружувањето, потпишан во времето на Студената војна, само ден откако САД ја објави ...
САД СЕ ПОВЛЕКУВААТ ОД ПАКТОТ ЗА КОНТРОЛА НА ВООРУЖУВАЊЕТО СО РУСИЈА

САД СЕ ПОВЛЕКУВААТ ОД ПАКТОТ ЗА КОНТРОЛА НА ВООРУЖУВАЊЕТО СО РУСИЈА

Државниот секретар Мајк Помпео објави дека САД се повлекуваат од клучниот договор за контрола на вооружувањето, што беше потпишан уште во времето на С ...
ПОМПЕО Ѝ ДАДЕ РОК ОД 60 ДЕНА НА РУСИЈА ДА ГИ ИСПОЛНИ УСЛОВИТЕ ОД ПАКТОТ ЗА НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ СО СРЕДЕН ДОСТРЕЛ

ПОМПЕО Ѝ ДАДЕ РОК ОД 60 ДЕНА НА РУСИЈА ДА ГИ ИСПОЛНИ УСЛОВИТЕ ОД ПАКТОТ ЗА НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ СО СРЕДЕН ДОСТРЕЛ

Американскиот државен секретар Мајк Помпео ѝ даде рок од 60 дена на Русија да се врати во согласност со Пактот за нуклеарно оружје со среден дострел, ...
7 / 7 НАПИСИ