Таг: пациенти

1 2 3 30 10 / 291 НАПИСИ
НЕКОИ СПЕЦИЈАЛИЗАЦИИ ЌЕ СЕ СТАВАТ ВО МОРАТОРИУМ, ПОД ИТНО НИ ТРЕБААТ РАДИОЛОЗИ, ПАТОЛОЗИ И ПЕДИЈАТРИ, РЕЧЕ ТАРАВАРИ

НЕКОИ СПЕЦИЈАЛИЗАЦИИ ЌЕ СЕ СТАВАТ ВО МОРАТОРИУМ, ПОД ИТНО НИ ТРЕБААТ РАДИОЛОЗИ, ПАТОЛОЗИ И ПЕДИЈАТРИ, РЕЧЕ ТАРАВАРИ

Ќе се воведе мораториум за одредени специјализации, а ќе бидат фаворизирани специјализации за радиологија, патологија и педијатрија, рече денеска мини ...
ВАКЦИНАТА ЗА РАК ПОЧНА ДА СЕ ТЕСТИРА НА ИЛЈАДНИЦИ ПАЦИЕНТИ ВО 30 БОЛНИЦИ НИЗ БРИТАНИЈА

ВАКЦИНАТА ЗА РАК ПОЧНА ДА СЕ ТЕСТИРА НА ИЛЈАДНИЦИ ПАЦИЕНТИ ВО 30 БОЛНИЦИ НИЗ БРИТАНИЈА

Илјадници пациенти во Велика Британија се вклучени во државната здравствена шема за револуционерно тестирање на персонализирани вакцини за рак, што од ...
НЕМА ФАНТОМСКИ ПАЦИЕНТИ НА КАРДИОХИРУРГИЈА, СИТЕ ИМААТ ИСТОРИЈА НА ХАРТИЈА, А НЕ Е ТОЧНО НИ ДЕКА Е ЗГОЛЕМЕНА СМРТНОСТА,  РЕЧЕ РАЗРЕШЕНИОТ ДИРЕКТОР Д-Р ШОКАРОВСКИ

НЕМА ФАНТОМСКИ ПАЦИЕНТИ НА КАРДИОХИРУРГИЈА, СИТЕ ИМААТ ИСТОРИЈА НА ХАРТИЈА, А НЕ Е ТОЧНО НИ ДЕКА Е ЗГОЛЕМЕНА СМРТНОСТА, РЕЧЕ РАЗРЕШЕНИОТ ДИРЕКТОР Д-Р ШОКАРОВСКИ

Моето разрешување е незаконско, нема фантомски пациенти и не е точно дека е зголемена смртноста на Клиниката за кардиохирургија, рече денеска д-р Марј ...
НА КЛИНИКАТА „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ ОД ХИРУРГИЈА ДОСЕГА СЕ ПРИМЕНИ 170 ИТНИ ПАЦИЕНТИ ЗА ОПЕРАЦИЈА, НО МОЖЕБИ ПАЦИЕНТИТЕ ОД ВНАТРЕШНОСТА ТРЕБА ДА СЕ ТРЕТИРААТ ВО МАТИЧНИТЕ УСТАНОВИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ Д-Р АРСЕНКОВ

НА КЛИНИКАТА „СВ. НАУМ ОХРИДСКИ“ ОД ХИРУРГИЈА ДОСЕГА СЕ ПРИМЕНИ 170 ИТНИ ПАЦИЕНТИ ЗА ОПЕРАЦИЈА, НО МОЖЕБИ ПАЦИЕНТИТЕ ОД ВНАТРЕШНОСТА ТРЕБА ДА СЕ ТРЕТИРААТ ВО МАТИЧНИТЕ УСТАНОВИ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ Д-Р АРСЕНКОВ

Двојно е зголемен бројот на итни случаи на кои им се пружа медицинска помош во Клиниката за хируршки болести „Св. Наум Охридски“ во Скопје, откако дес ...
ОТКАКО ВЕЛЕС ОСТАНА БЕЗ РАДИОЛОЗИ, ВО БОЛНИЦАТА ПАЦИЕНТИТЕ САМО СЕ СНИМААТ, А РЕЗУЛТАТИТЕ ИМ СЕ ЧИТААТ ВО СКОПЈЕ

ОТКАКО ВЕЛЕС ОСТАНА БЕЗ РАДИОЛОЗИ, ВО БОЛНИЦАТА ПАЦИЕНТИТЕ САМО СЕ СНИМААТ, А РЕЗУЛТАТИТЕ ИМ СЕ ЧИТААТ ВО СКОПЈЕ

Одделението за радиодијагностика во велешката болница минатата есен се соочи со сериозен проблем. Остана без доктори специјалисти бидејќи дел се пензи ...
ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ В ПОНЕДЕЛНИК НЕМА ДА РАБОТАТ СО ПАЦИЕНТИ ОД 12 ДО 16 ЧАСОТ, ВО ЗНАК НА РЕВОЛТ ПОРАДИ НЕЗАШТИТЕНОСТА НА ДОКТОРИТЕ ПО УБИСТВОТО НА КОЛЕГАТА ОД СКОПЈЕ

ПРИВАТНИТЕ ЛЕКАРИ В ПОНЕДЕЛНИК НЕМА ДА РАБОТАТ СО ПАЦИЕНТИ ОД 12 ДО 16 ЧАСОТ, ВО ЗНАК НА РЕВОЛТ ПОРАДИ НЕЗАШТИТЕНОСТА НА ДОКТОРИТЕ ПО УБИСТВОТО НА КОЛЕГАТА ОД СКОПЈЕ

В понеделник од 12 до 16 часот, приватните лекари нема да работат со пациенти. Тие на овој начин ќе му оддадат почит на убиениот колега А. Т., матичен ...
СЕ УМИРА НА УЛИЦА ПРЕД КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ОД НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ КОЛИ И СООБРАЌАЕН ХАОС (ВИДЕО)

СЕ УМИРА НА УЛИЦА ПРЕД КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР ОД НЕПРОПИСНО ПАРКИРАНИ КОЛИ И СООБРАЌАЕН ХАОС (ВИДЕО)

Хаос и безредие владее на паркингот на Клиничкиот центар во Скопје и во сите околни улици. Паркингот е премал за да ги собере сите возила на вработени ...
ДВОЈНО Е НАМАЛЕН БРОЈОТ НА ЛЕКАРИ ВО ИТНАТА ПОМОШ ВО ВЕЛЕС, А ИМА ЗА ДЕСЕТ ОТСТО ПОВЕЌЕ ПРЕГЛЕДИ

ДВОЈНО Е НАМАЛЕН БРОЈОТ НА ЛЕКАРИ ВО ИТНАТА ПОМОШ ВО ВЕЛЕС, А ИМА ЗА ДЕСЕТ ОТСТО ПОВЕЌЕ ПРЕГЛЕДИ

Екипите на Итната помош во Велес лани имале 31.176 интервенции што е за 2.311 повеќе од претходната година. Од вкупниот број, 19.648 биле во амбуланта ...
НЕ СЕ ЗНАЕ КАКО СЕ ОДЛУЧУВА КОЈ ЌЕ ДОБИЕ „ТРИКАФТА“ НА ДЕТСКА КЛИНИКА, ВЕЛИ РЕВИЗИЈАТА ЗА ЛЕКУВАЊЕТО НА БОЛНИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА

НЕ СЕ ЗНАЕ КАКО СЕ ОДЛУЧУВА КОЈ ЌЕ ДОБИЕ „ТРИКАФТА“ НА ДЕТСКА КЛИНИКА, ВЕЛИ РЕВИЗИЈАТА ЗА ЛЕКУВАЊЕТО НА БОЛНИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА

Постои ризик од субјективизам при изборот на пациенти со цистична фиброза кои ќе бидат вклучени на терапија на Клиниката за детски болести, велат реви ...
РЕНОВИРАНАТА КЛИНИКА ЗА ПСИХИЈАТРИЈА ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ЗА 2-3 МЕСЕЦИ, НЕМА ЛИСТИ НА ЧЕКАЊЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ Д-Р БАЈРАКТАРОВ

РЕНОВИРАНАТА КЛИНИКА ЗА ПСИХИЈАТРИЈА ЌЕ БИДЕ ГОТОВА ЗА 2-3 МЕСЕЦИ, НЕМА ЛИСТИ НА ЧЕКАЊЕ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ Д-Р БАЈРАКТАРОВ

Реновирањето на Клиниката за психијатрија во Скопје, иако беше најавено дека ќе биде готово во октомври 2023, ќе заврши оваа година во наредните месец ...
1 2 3 30 10 / 291 НАПИСИ