Таг: патувања

1 2 10 / 15 НАПИСИ
ИТАЛИЈА ЗАБРАНИ ТУРИСТИЧКИ ПАТУВАЊА ОД МАКЕДОНИЈА ПОРАДИ ВЛОШУВАЊЕ НА КОВИД СОСТОЈБАТА КАЈ НАС

ИТАЛИЈА ЗАБРАНИ ТУРИСТИЧКИ ПАТУВАЊА ОД МАКЕДОНИЈА ПОРАДИ ВЛОШУВАЊЕ НА КОВИД СОСТОЈБАТА КАЈ НАС

Италија забрани влез на лица кои претходните 14 дена престојувале или транзитирале низ Македонија. Оваа забрана не важи за оние што одат службено во р ...
ЕУ ЈА ТРГНА МАКЕДОНИЈА ОД ЛИСТАТА БЕЗБЕДНИ ЗЕМЈИ И ПОВТОРНО ВОВЕДЕ ОГРАНИЧУВАЊА ЗА ВЛЕЗ ВО БЛОКОТ

ЕУ ЈА ТРГНА МАКЕДОНИЈА ОД ЛИСТАТА БЕЗБЕДНИ ЗЕМЈИ И ПОВТОРНО ВОВЕДЕ ОГРАНИЧУВАЊА ЗА ВЛЕЗ ВО БЛОКОТ

Европската Унија ја отстрани Македонија од листата безбедни земји чии граѓани без ограничувања можат да патуваат во блокот поради зголемувањето на бро ...
МАКЕДОНИЈА ЌЕ БИДЕ СТАВЕНА НА ЛИСТАТА БЕЗБЕДНИ ЗЕМЈИ ЧИИ ГРАЃАНИ МОЖАТ ДА ПАТУВААТ ВО ЕУ

МАКЕДОНИЈА ЌЕ БИДЕ СТАВЕНА НА ЛИСТАТА БЕЗБЕДНИ ЗЕМЈИ ЧИИ ГРАЃАНИ МОЖАТ ДА ПАТУВААТ ВО ЕУ

Европската Унија се согласи да ја додаде Македонија на својата листа на безбедни земји, со што на македонските државјани ќе им биде дозволено да патув ...
ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ЈА ОДОБРИ УПОТРЕБАТА НА КОВИД ПАСОШИТЕ, КОИ ВЕЌЕ СЕ КОРИСТАТ ВО ГРЦИЈА И ШЕСТ ДРУГИ ЧЛЕНКИ НА ЕУ

ЕВРОПСКИОТ ПАРЛАМЕНТ ЈА ОДОБРИ УПОТРЕБАТА НА КОВИД ПАСОШИТЕ, КОИ ВЕЌЕ СЕ КОРИСТАТ ВО ГРЦИЈА И ШЕСТ ДРУГИ ЧЛЕНКИ НА ЕУ

Европратениците денеска усвоија нова потврда за патување, што ќе им овозможи на луѓето да патуваат низ Европската Унија без да се тестираат или да ода ...
БРИСЕЛ ЌЕ ГИ ОЛЕСНИ ОГРАНИЧУВАЊАТА ЗА ПАТУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈИТЕ НАДВОР ОД ЕУ

БРИСЕЛ ЌЕ ГИ ОЛЕСНИ ОГРАНИЧУВАЊАТА ЗА ПАТУВАЊЕ ЗА ЗЕМЈИТЕ НАДВОР ОД ЕУ

Евроамбасадорите го поддржаа планот да се дозволат несуштински патувања од земјите надвор од Европска Унија кои имаат ниска стапка на зараза со корона ...
ГРЦИЈА И УШТЕ 11 ЧЛЕНКИ НА ЕУ СЕ ДОГОВОРИЈА ЗА „КОВИД ПАСОШИТЕ“ КОИ ТРЕБА ДА ГО СПАСАТ ЕВРОПСКИОТ ТУРИЗАМ

ГРЦИЈА И УШТЕ 11 ЧЛЕНКИ НА ЕУ СЕ ДОГОВОРИЈА ЗА „КОВИД ПАСОШИТЕ“ КОИ ТРЕБА ДА ГО СПАСАТ ЕВРОПСКИОТ ТУРИЗАМ

Грција, Хрватска и уште десет членки на Европската Унија ги договорија критериумите за издавање на таканаречените „ковид пасоши“, кои би требало да гo ...
ФРАНЦИЈА ГИ ЗАТВОРА ГРАНИЦИТЕ ЗА ЛУЃЕТО ОД ЗЕМЈИТЕ КОИ НЕ СЕ ЧЛЕНКИ НА ЕУ

ФРАНЦИЈА ГИ ЗАТВОРА ГРАНИЦИТЕ ЗА ЛУЃЕТО ОД ЗЕМЈИТЕ КОИ НЕ СЕ ЧЛЕНКИ НА ЕУ

Францускиот премиер Жан Кастекс најави построги ограничувања за патувања, но уште еднаш ги отфрли повиците за воведување ново национално затворање. П ...
ГЕРМАНИЈА ГИ ЗАБРАНУВА ПАТУВАЊАТА ОД ЗЕМЈИТЕ ВО КОИ СЕ ШИРАТ НОВИ ВАРИЈАНТИ НА КОРОНАВИРУС ДОДЕКА ЕУ ОДБИВА ДА ГИ ЗАТВОРИ ГРАНИЦИТЕ

ГЕРМАНИЈА ГИ ЗАБРАНУВА ПАТУВАЊАТА ОД ЗЕМЈИТЕ ВО КОИ СЕ ШИРАТ НОВИ ВАРИЈАНТИ НА КОРОНАВИРУС ДОДЕКА ЕУ ОДБИВА ДА ГИ ЗАТВОРИ ГРАНИЦИТЕ

Германија планира да воведе речиси целосна забрана за влез на патници од Велика Британија, Португалија, Бразил и Јужна Африка, додека министрите за вн ...
ЕУ ГИ ОСТАВИ ГРАЃАНИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО ЦРНА ДУПКА ЗА ПАТУВАЊА

ЕУ ГИ ОСТАВИ ГРАЃАНИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО ЦРНА ДУПКА ЗА ПАТУВАЊА

Европскиот совет и понатаму им препорачува на членките на ЕУ да ги ограничат патувањата од земји надвор од Унијата како дел од мерките да се спречи ши ...
ЕВРОПСКАТА УНИЈА ПОСТЕПЕНО ЌЕ ГИ ОТВОРА ГРАНИЦИТЕ ЗА ДА СЕ СПАСИ ТУРИЗМОТ

ЕВРОПСКАТА УНИЈА ПОСТЕПЕНО ЌЕ ГИ ОТВОРА ГРАНИЦИТЕ ЗА ДА СЕ СПАСИ ТУРИЗМОТ

Европската комисија предложи постепено отворање на границите на Европската Унија во обид да се поттикне туризмот, кој е тешко погоден од пандемијата н ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ