Таг: „Пелистер“

1 6 7 878 / 78 НАПИСИ
УТРОВО ЗАГЛАВЕНИ ВОЗИЛА И КОЛОНИ НА ПАТОТ ЗА ПЕЛИСТЕР

УТРОВО ЗАГЛАВЕНИ ВОЗИЛА И КОЛОНИ НА ПАТОТ ЗА ПЕЛИСТЕР

Камионот кој утрово требаше да го исчисти патот за Пелистер, имал проблеми да се искачи по планинските угорнини завеани во снег и мраз. Поради ова, ра ...
БИТОЛЧАНИ ВО ТЕГЛИ ДЕЛЕА СВЕЖ ВОЗДУХ ОД ПЕЛИСТЕР

БИТОЛЧАНИ ВО ТЕГЛИ ДЕЛЕА СВЕЖ ВОЗДУХ ОД ПЕЛИСТЕР

Нова пародија за алермантната состојба со загадениот воздух се случи денес на Широк сокак во Битола. Група млади битолчани на улицата поставија трансп ...
БУКАТА ОД ПЕЛИСТЕР ЌЕ ДОБИЕ ЕВРОПСКА ЗАШТИТА

БУКАТА ОД ПЕЛИСТЕР ЌЕ ДОБИЕ ЕВРОПСКА ЗАШТИТА

Мешовит научен тим истражува кои животински и растителни видови од Националниот парк Пелистер ќе добијат европска заштита. Се истражуваат балканскиот  ...
НЕ УМИРАЈТЕ ОД РАК, БИТОЛЧАНИ СО ПАРОДИЈА НА ПРЕПОРАКИТЕ ОД ОПШТИНАТА

НЕ УМИРАЈТЕ ОД РАК, БИТОЛЧАНИ СО ПАРОДИЈА НА ПРЕПОРАКИТЕ ОД ОПШТИНАТА

Општина Битола поради загадениот воздух излезе до препораки граѓаните да го користат јавниот превоз, возилата да не се користат без поголема потреба и ...
ПОМИНА РЕБАЛАНСОТ НА ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ, НЕ СЕ ИЗДВОИ НИ ДЕНАР ЗА КОПАНКИ

ПОМИНА РЕБАЛАНСОТ НА ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ, НЕ СЕ ИЗДВОИ НИ ДЕНАР ЗА КОПАНКИ

Мина уште еден ребаланс на буџетот на општина Битола, а повторно не се издвои ни денар од општинската каса за да се обнови изгорениот планинарски дом ...
СИТЕ ВЕТИЈА, НИКОЈ НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ОБНОВА НА ДОМОТ „КОПАНКИ“ НА ПЕЛИСТЕР

СИТЕ ВЕТИЈА, НИКОЈ НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ОБНОВА НА ДОМОТ „КОПАНКИ“ НА ПЕЛИСТЕР

Никој не дава ни денар за обнова на култниот планинарски дом „Копанки“ во националниот парк Пелистер, кој изгоре во пожар пред три години. Од планинар ...
ЗАГАДЕНА ВОДАТА ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ПЕЛИСТЕР

ЗАГАДЕНА ВОДАТА ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ПЕЛИСТЕР

Водата во националниот парк Пелистер е загадена за пиење. На чешмите на Голема Ливада, Бегова чешма , Кај печурката и на други локации низ паркот се и ...
ПО КУЛТУРАТА ДВОЈЧЕ И БАГЕ ЌЕ СЕ ПРЕСМЕТААТ И ВО СПОРТОТ

ПО КУЛТУРАТА ДВОЈЧЕ И БАГЕ ЌЕ СЕ ПРЕСМЕТААТ И ВО СПОРТОТ

Некогашните ривали од театарската сцена, сега копјата ќе ги вкрстуваат на спортските терени во Битола. Актуелниот градоначалник и поранешен актер Влад ...
1 6 7 878 / 78 НАПИСИ