Таг: ПИОМ

ЈА УМРЕЛЕ ЗАЕДНО СО СОПРУГОТ, ШТИПЈАНКА ЧЕТИРИ МЕСЕЦИ НЕ ДОБИВА ПЕНЗИЈА

ЈА УМРЕЛЕ ЗАЕДНО СО СОПРУГОТ, ШТИПЈАНКА ЧЕТИРИ МЕСЕЦИ НЕ ДОБИВА ПЕНЗИЈА

66-годишната штипјанка Драгица Панова годинава сè уште нема добиено пензија затоа што се водела како почината од 4 јануари. Тој ден починал нејзиниот ...
ШТИПСКИТЕ ФОНДOВИ ЗА ЗДРАВСТВО И ЗА ПЕНЗИСКО ЗАТВОРЕНИ ПОРАДИ БОЛНИ СО КОВИД-19

ШТИПСКИТЕ ФОНДOВИ ЗА ЗДРАВСТВО И ЗА ПЕНЗИСКО ЗАТВОРЕНИ ПОРАДИ БОЛНИ СО КОВИД-19

По последните тестирања што викендов се извршија во неколку текстилни фабрики во Штип, бројот на заразените со коронавирус денеска во овој град достиг ...
БУЈАР ОСМАНИ НАЈАВИ ТУЖБИ ЗА СИТЕ КОИ ЈА СПОМЕНАЛЕ ДУИ ВО ВРСКА СО КРАЖБАТА ВО ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ СТОЛБ, АКО НЕ СЕ ИЗВИНАТ

БУЈАР ОСМАНИ НАЈАВИ ТУЖБИ ЗА СИТЕ КОИ ЈА СПОМЕНАЛЕ ДУИ ВО ВРСКА СО КРАЖБАТА ВО ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ СТОЛБ, АКО НЕ СЕ ИЗВИНАТ

Вицепремиерот Бујар Османи од ДУИ вели дека нема никакви злоупотреби во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување (ПИОМ) и најави дека неговата парт ...
ПАРИТЕ НА ОСИГУРЕНИЦИТЕ НЕ СЕ ИЗЛЕЗЕНИ ОД ФОНДОТ ЗА ПЕНЗИСКО, ТУКУ СЕ ПОТРОШЕНИ ЗА ЦЕЛИ НА ФОНДОТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ПИОМ ШАИП ЗЕНЕЉИ

ПАРИТЕ НА ОСИГУРЕНИЦИТЕ НЕ СЕ ИЗЛЕЗЕНИ ОД ФОНДОТ ЗА ПЕНЗИСКО, ТУКУ СЕ ПОТРОШЕНИ ЗА ЦЕЛИ НА ФОНДОТ, ВЕЛИ ДИРЕКТОРОТ НА ПИОМ ШАИП ЗЕНЕЉИ

Директорот на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување (ПИОМ) Шаип Зенељи вели дека не чувствува лична одговорност по откривање на скандалот дека з ...
ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМАТ ПРИДОНЕСИТЕ ЗА 0,5 ОТСТО ЗА ДА СЕ НАМАЛИ ДУПКАТА ВО ПЕНЗИСКИОТ ФОНД ОД 310 НА 275 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО

ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМАТ ПРИДОНЕСИТЕ ЗА 0,5 ОТСТО ЗА ДА СЕ НАМАЛИ ДУПКАТА ВО ПЕНЗИСКИОТ ФОНД ОД 310 НА 275 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО

Придонесот за пензиско и здравствено осигурување ќе се зголеми за 0,5 отсто, ќе се воведе државна социјална пензија и на 28.000 граѓани ќе им се овозм ...
ПРЕМИЕРОТ И БИЗНИСМЕНОТ

ПРЕМИЕРОТ И БИЗНИСМЕНОТ

1 Сакам да ме префати ентузијазмот на премиерот Зоран Заев. Сакам да се заразам и од неговиот оптимизам. Ама некако, уште сум во грч. Особено што и са ...
ИСКРШЕНА ДВОЈАЗИЧНАТА ТАБЛА НА ПЕНЗИСКИОТ ФОНД ВО ОХРИД

ИСКРШЕНА ДВОЈАЗИЧНАТА ТАБЛА НА ПЕНЗИСКИОТ ФОНД ВО ОХРИД

Утринава била искршена двојазичната табла поставена на влезот во Фондот за пензиско и инвалидско осигурување во Охрид. Според полициски извори, ошт ...
ПИОМ ИСПЛАЌАЛ ПЕНЗИИ И НА ПОЧИНАТИ, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

ПИОМ ИСПЛАЌАЛ ПЕНЗИИ И НА ПОЧИНАТИ, УТВРДИ ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

Пензискиот фонд им исплаќа пензија и на починати лица зашто нема целосна контрола, утврди Државниот завод за ревизија. Во извештајот објавен денес, ов ...
8 / 8 НАПИСИ