Таг: планинарски дом

1 2 10 / 16 НАПИСИ
БИТОЛЧАНЕЦОТ ТОМЕ ЛОЗАНОВСКИ НА 76 ГОДИНИ ПО ШЕСТИ ПАТ ЌЕ ГО ИСКАЧУВА МОН БЛАН, А СЕКОЈ ВИКЕНД ГО ОТВОРА ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ „НЕОЛИЦА“

БИТОЛЧАНЕЦОТ ТОМЕ ЛОЗАНОВСКИ НА 76 ГОДИНИ ПО ШЕСТИ ПАТ ЌЕ ГО ИСКАЧУВА МОН БЛАН, А СЕКОЈ ВИКЕНД ГО ОТВОРА ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ „НЕОЛИЦА“

И на снег, дожд, ветер, на високи и ниски температури, битолчанецот Томе Лозановски (76) заедно со колегата Славе Петрески (74) секој викенд и празник ...
ТЕЛЕВИЗОР, ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА И КРПИ ФРЛЕНИ НИЗ ЧИСТАТА ПРИРОДА НА ПЕЛИСТЕР

ТЕЛЕВИЗОР, ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА И КРПИ ФРЛЕНИ НИЗ ЧИСТАТА ПРИРОДА НА ПЕЛИСТЕР

Телeвизор, вреќи со пластични шишиња, крпи исфрлиле некултурни посетители на патеката за Палисопје на 1.500 метри надморска височина во срцето на Наци ...
ПРЕСВРТНИЦА ВО СУДСКАТА ПОСТАПКА ЗА „КОПАНКИ“, ВИШИОТ УПРАВЕН СУД ЈА УВАЖИ ЖАЛБАТА НА ПЛАНИНАРСКОТО ДРУШТВО „ПЕЛИСТЕР“

ПРЕСВРТНИЦА ВО СУДСКАТА ПОСТАПКА ЗА „КОПАНКИ“, ВИШИОТ УПРАВЕН СУД ЈА УВАЖИ ЖАЛБАТА НА ПЛАНИНАРСКОТО ДРУШТВО „ПЕЛИСТЕР“

Судската постапка околу сопственоста и легализацијата на изгорениот планинарски дом „Копанки“ на Пелистер доби нова пресвртница. Вишиот управен суд ја ...
ОДБЕЛЕЖАНА 90-ГОДИШНИНАТА ОД ИЗГРАДБАТА НА ПРВИОТ ПЛАНИНАРСКИ ДОМ ВО МАКЕДОНИЈА

ОДБЕЛЕЖАНА 90-ГОДИШНИНАТА ОД ИЗГРАДБАТА НА ПРВИОТ ПЛАНИНАРСКИ ДОМ ВО МАКЕДОНИЈА

Планинарскиот клуб „Љуботен“ од Тетово ја одбележа 90-годишнината од изградбата на првиот планинарски дом во Македонија. По тој повод се собраа планин ...
АЗОТ ВО СРЦЕТО НА МАКЕДОНИЈА – НЕДОПРЕНИ ПРИРОДНИ УБАВИНИ И ГОЛЕМИ МОЖНОСТИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ И МАНАСТИРСКИ ТУРИЗАМ (ФОТО – РЕПОРТАЖА)

АЗОТ ВО СРЦЕТО НА МАКЕДОНИЈА – НЕДОПРЕНИ ПРИРОДНИ УБАВИНИ И ГОЛЕМИ МОЖНОСТИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ И МАНАСТИРСКИ ТУРИЗАМ (ФОТО – РЕПОРТАЖА)

Регионот на Азот е околината на село Богомила и бројни други кои се наоѓаат во срцето на Македонија во еколошки чиста средина и недопрена природна уба ...
ОКОЛУ НАПУШТЕНИОТ ПЛАНИНАРСКИ ДОМ „БРЕЗА“ БЛИЗУ ВЕЛЕС НЕЛЕГАЛНО СЕ ГРАДАТ ВИКЕНДИЧКИ

ОКОЛУ НАПУШТЕНИОТ ПЛАНИНАРСКИ ДОМ „БРЕЗА“ БЛИЗУ ВЕЛЕС НЕЛЕГАЛНО СЕ ГРАДАТ ВИКЕНДИЧКИ

Како и долниот тек на реката Бабуна, така и околината на планинарскиот дом „Бреза“ почнаа да ја освојуваат дивоградби. Оние кои биле таму велат дека о ...
МЕДЕНА ЗЕМЈА ВО ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ „КАРАЏИЦА“- ФОТОРЕПОРТАЖА

МЕДЕНА ЗЕМЈА ВО ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ „КАРАЏИЦА“- ФОТОРЕПОРТАЖА

Гоце Чакаров управува со планинарскиот дом „Караџица“ и одржува повеќе од 50 кошници со пчели. Тој тоа го работи  во последните 10 години. Планинарски ...
„КОПАНКИ“ БИЛ НЕЗАКОНСКИ ПРИГРАБЕН, ВЕЛИ СОВЕТНИКОТ ИЛИЕВСКИ

„КОПАНКИ“ БИЛ НЕЗАКОНСКИ ПРИГРАБЕН, ВЕЛИ СОВЕТНИКОТ ИЛИЕВСКИ

Општина Битола му го одзеде планинарскиот дом „Копанки“ на Планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ зашто незаконски го имаа приграбено државниот имот, ...
ОПШТИНА БИТОЛА ЈА ОДЗЕДЕ СОПСТВЕНОСТА ЗА ДОМОТ „КОПАНКИ“ И ЈА ПРЕНЕСЕ НА ДРЖАВАТА

ОПШТИНА БИТОЛА ЈА ОДЗЕДЕ СОПСТВЕНОСТА ЗА ДОМОТ „КОПАНКИ“ И ЈА ПРЕНЕСЕ НА ДРЖАВАТА

Општина Битола донесе решение со кое ја одзеде сопственоста на планинарскиот дом „Копанки“ на Пелистер од планинарско-спортскиот клуб „Пелистер“ и ја ...
ДИВОГРАДБА НИКНА ПРЕД ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ „БРЕЗА“ НА ГОЛЕШНИЦА

ДИВОГРАДБА НИКНА ПРЕД ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ „БРЕЗА“ НА ГОЛЕШНИЦА

Во околината на разрушениот планинарски дом „Бреза“, што се наоѓа на планината Голешница, во месноста Бреза, преку ноќ се  постави објект.  За ова реа ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ