Таг: ПМ10

ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ ВО БИТОЛА ТРИ ДЕНА Е ПЕТ ПАТИ ПОГОЛЕМО ОД ДОЗВОЛЕНОТО

ЗАГАДУВАЊЕТО НА ВОЗДУХОТ ВО БИТОЛА ТРИ ДЕНА Е ПЕТ ПАТИ ПОГОЛЕМО ОД ДОЗВОЛЕНОТО

Воздухот во Битола во последните три дена е екстремно загаден. Вчера мерната станица  во центарот на градот покажа вредности на ПМ10 честички повеќе о ...
СЕ РАСИПА МЕРНАТА СТАНИЦА ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХОТ ВО ГАЗИ БАБА, ПОПРАВКА ОД ПОНЕДЕЛНИК

СЕ РАСИПА МЕРНАТА СТАНИЦА ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХОТ ВО ГАЗИ БАБА, ПОПРАВКА ОД ПОНЕДЕЛНИК

Расипана е мерната станица за мерење амбиентален воздух во скопска Гази Баба, која е дел од мониторинг системот на Министерството за животна средина. ...
ПОПРАВЕТЕ ЈА СОНДАТА ОТИ НЕ ЗНАЕМЕ КАКОВ ВОДУХ ДИШЕМЕ, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ ОД ВЕЛЕС

ПОПРАВЕТЕ ЈА СОНДАТА ОТИ НЕ ЗНАЕМЕ КАКОВ ВОДУХ ДИШЕМЕ, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ ОД ВЕЛЕС

Од почетокот на месецов пак не работат мерните инструменти  на Министерството за  животна средина и не ги регистрираат ПМ10 честичките во воздухот во ...
ОД УТРЕ НЕМА БЕСПЛАТЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ВО СКОПЈЕ, АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ПОД ПРАГОТ ЗА АЛАРМИРАЊЕ

ОД УТРЕ НЕМА БЕСПЛАТЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ВО СКОПЈЕ, АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ПОД ПРАГОТ ЗА АЛАРМИРАЊЕ

Од утре се укинуваат мерките за намалување на аерозагадувањето во Скопје, соопшти Министерството за животна средина. „Согласно податоците од Државн ...
4 / 4 НАПИСИ