Таг: погреби

СОСЕДИТЕ ГИ ПОГРЕБУВААТ ПОЧИНАТИТЕ ОД КОРОНАВИРУС ВО БИТОЛА

СОСЕДИТЕ ГИ ПОГРЕБУВААТ ПОЧИНАТИТЕ ОД КОРОНАВИРУС ВО БИТОЛА

Веќе нема слободни места за некролози на влезот од црквата „Света Недела“ во Битола, па вестите за тажен помен се прикачуваат и на спомен плочата на о ...
14 ЗАБОЛЕНИ СО КОВИД-19 ОД СВАДБА ВО СКОПЈЕ НЕ ГИ ДАВААТ КОНТАКТИТЕ

14 ЗАБОЛЕНИ СО КОВИД-19 ОД СВАДБА ВО СКОПЈЕ НЕ ГИ ДАВААТ КОНТАКТИТЕ

Во Скопје има 20 големи кластери од прослави и собири, а во цела земја 40, кажа директорката на Државниот здравствен и санитарен инспекторат Ирина Сот ...
ПОГРЕБАЛНИТЕ ОБРЕДИ ВО КАПЕЛИТЕ ВО СКОПЈЕ НАМЕСТО ЕДЕН ЌЕ ТРААТ ПОЛОВИНА ЧАС

ПОГРЕБАЛНИТЕ ОБРЕДИ ВО КАПЕЛИТЕ ВО СКОПЈЕ НАМЕСТО ЕДЕН ЌЕ ТРААТ ПОЛОВИНА ЧАС

Погребалните обреди во капелите во Скопје од еден час се скратуваат на половина час. Од АД „Бутел“ информираат дека престојувањето во капелите се с ...
ПОГРЕБИТЕ ДА СЕ ВРШАТ ВО НАЈТЕСЕН КРУГ, А АКО ПРОДОЛЖАТ ВЕРСКИТЕ СОБИРАЊА ЌЕ БАРАМ НАЧИН ДА СЕ ЗАБРАНАТ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

ПОГРЕБИТЕ ДА СЕ ВРШАТ ВО НАЈТЕСЕН КРУГ, А АКО ПРОДОЛЖАТ ВЕРСКИТЕ СОБИРАЊА ЌЕ БАРАМ НАЧИН ДА СЕ ЗАБРАНАТ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

Министерот за здравство Венко Филипче апелираше до сите граѓани погребите да се прават во најтесниот круг на семејствата во периодов на ширење на коро ...
КУМАНОВСКИОТ ГРАДСКИ ОРКЕСТАР 110 ГОДИНИ СВИРЕЛ ПРЕД СУЛТАНИ И КРАЛЕВИ, СЕГА НАЈЧЕСТО НА ПОГРЕБИ

КУМАНОВСКИОТ ГРАДСКИ ОРКЕСТАР 110 ГОДИНИ СВИРЕЛ ПРЕД СУЛТАНИ И КРАЛЕВИ, СЕГА НАЈЧЕСТО НА ПОГРЕБИ

Повеќе од 110 години Куманово има градска музика, но и покрај долгата традиција и големите успеси кои се гордост и на денешните генерации, Градскиот о ...
5 / 5 НАПИСИ