Таг: полна Месечина

РОЗОВА СУПЕРМЕСЕЧИНА Е ПРВАТА ОД САМО ДВЕ ОВАА ГОДИНА

РОЗОВА СУПЕРМЕСЕЧИНА Е ПРВАТА ОД САМО ДВЕ ОВАА ГОДИНА

Првата од само две супермесечини во 2021 година изгреа оваа вечер и иако се нарекува розова, таа воопшто не изгледа така на ноќното небо. Супермесечи ...
ВЕЧЕРВА Е ПОЛНА МЕСЕЧИНА НА ЈАГОДИТЕ И СЕ СОВПАЃА СО БЛАГО ЗАТЕМНУВАЊЕ

ВЕЧЕРВА Е ПОЛНА МЕСЕЧИНА НА ЈАГОДИТЕ И СЕ СОВПАЃА СО БЛАГО ЗАТЕМНУВАЊЕ

Полна Месечина на јагодите вечерва може да се види на небото и таа се совпаѓа со суптилно затемнување на Месечината. Иако именувана според јагодите ...
РОЗОВА СУПЕРМЕСЕЧИНА, НАЈГОЛЕМА И НАЈСВЕТЛА ВО 2020

РОЗОВА СУПЕРМЕСЕЧИНА, НАЈГОЛЕМА И НАЈСВЕТЛА ВО 2020

Ретка розова Супермесечина вечерва може да се набљудува на небото, додека таа поминува многу блиску покрај Земјата. Сепак, името на овој природен фено ...
РЕКОРДНО ГОЛЕМА СУПЕРМЕСЕЧИНА ПРВПАТ ОД 1948

РЕКОРДНО ГОЛЕМА СУПЕРМЕСЕЧИНА ПРВПАТ ОД 1948

Рекордно голема Супермесечина вчера и денеска го осветлува ноќното небо. Не само што ова е најблиската полна Месечина во оваа година, туку според НАСА ...
4 / 4 НАПИСИ