Таг: поништување

УПРАВНИОТ СУД ГО ПОНИШТИ ИЗБОРОТ НА ДИРЕКТОР НА ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА ВО СТРУМИЦА ЗАШТО СЕ ФАВОРИЗИРАЛ ЕДЕН КАНДИДАТ

УПРАВНИОТ СУД ГО ПОНИШТИ ИЗБОРОТ НА ДИРЕКТОР НА ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА ВО СТРУМИЦА ЗАШТО СЕ ФАВОРИЗИРАЛ ЕДЕН КАНДИДАТ

Управниот суд го поништи изборот на Васил Бубев за директор на НУЦК „Антон Панов“ во Струмица откако двете кандидатки за оваа функција Јасмина Пијанма ...
УСТАВЕН СУД ГИ ОДБИ ПРЕТСТАВКИТЕ ЗА ДУП-ОТ И10, ОД ОПШТИНА АЕРОДРОМ ВЕЛАТ НЕМА НАЧИН ДА СЕ СТОПИРА ЗГРАДАТА КАЈ МАЈЧИН ДОМ

УСТАВЕН СУД ГИ ОДБИ ПРЕТСТАВКИТЕ ЗА ДУП-ОТ И10, ОД ОПШТИНА АЕРОДРОМ ВЕЛАТ НЕМА НАЧИН ДА СЕ СТОПИРА ЗГРАДАТА КАЈ МАЈЧИН ДОМ

Уставниот суд денеска ги одби претставките поднесени против Деталниот урбанистички план И10, со кој се предвидува изградбата на зградата кај Мајчин до ...
МРТВ ГИ ПОНИШТУВА КОНКУРСИТЕ НА КОИ РИСТО БОМБАТА ДОБИ 36.000 ЕВРА, А ЃОРЃИ КРСТЕВСКИ 12.000

МРТВ ГИ ПОНИШТУВА КОНКУРСИТЕ НА КОИ РИСТО БОМБАТА ДОБИ 36.000 ЕВРА, А ЃОРЃИ КРСТЕВСКИ 12.000

Македонската радио телевизија ќе ги поништи двата конкурси од 2017 година за финансирање на песни според Законот за поддршка на домашната музичка прод ...
УСТАВЕН СУД ЌЕ ОДЛУЧУВА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА УРБАНИСТИЧКИОТ ПЛАН ЗА ТАФТАЛИЏЕ 1

УСТАВЕН СУД ЌЕ ОДЛУЧУВА ЗА ПОНИШТУВАЊЕ НА УРБАНИСТИЧКИОТ ПЛАН ЗА ТАФТАЛИЏЕ 1

Деталниот урбанистички план за Тафталиџе 1, кој беше донесен лани на 5 јануари ќе се најде пред Уставен суд. Уставниот суд поведе постапка за оцену ...
УСТАВНИОТ СУД СЕ ОСМЕЛИ ДА ОДЛУЧУВА ДАЛИ ЕКСТЕРНОТО Е УСТАВНО, ОТКАКО ВЛАДАТА ГО УКИНА

УСТАВНИОТ СУД СЕ ОСМЕЛИ ДА ОДЛУЧУВА ДАЛИ ЕКСТЕРНОТО Е УСТАВНО, ОТКАКО ВЛАДАТА ГО УКИНА

По четири години држење во фиока, укинувањето на екстерното тестирање конечно се најде на дневен ред на седница на Уставниот суд. Екстерното тестирање ...
„ПАРКИНЗИ ЦЕНТАР“ ПОБАРА ПОНИШТУВАЊЕ НА НЕИЗГРАДЕНАТА БАРОКНА КАТНА ГАРАЖА КАЈ „АУТОМАКЕДОНИЈА“

„ПАРКИНЗИ ЦЕНТАР“ ПОБАРА ПОНИШТУВАЊЕ НА НЕИЗГРАДЕНАТА БАРОКНА КАТНА ГАРАЖА КАЈ „АУТОМАКЕДОНИЈА“

Директорот на скопското јавно претпријатие „Паркинзи Општина Центар“ Саша Богдановиќ утрово поднел барање до надлежните институции за поништување на к ...
УПРАВНИОТ СУД  ПОНИШТИ ГЛАСАЊЕ ВО ОПШТИНА ТЕАРЦЕ, МОЖНА Е ПРОМЕНА НА КОНЕЧНИОТ РЕЗУЛТАТ

УПРАВНИОТ СУД ПОНИШТИ ГЛАСАЊЕ ВО ОПШТИНА ТЕАРЦЕ, МОЖНА Е ПРОМЕНА НА КОНЕЧНИОТ РЕЗУЛТАТ

Управниот суд ја прифати тужбата на СДСМ и го поништи гласањето на гласачкото место  бр.2011 во Општина Теарце, во Изборна единица број 6. Со поништув ...
ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ДЕНЕСКА ЌЕ БАРА ДА СЕ ПОНИШТИ ОДЛУКАТА ЗА ИЗБОРИ

ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ДЕНЕСКА ЌЕ БАРА ДА СЕ ПОНИШТИ ОДЛУКАТА ЗА ИЗБОРИ

Шарената револуција денеска на протестот, кој ќе почне пред Специјалното јавно обвинителство во 18 часот, ќе побара од Собранието да ја поништи одлука ...
8 / 8 НАПИСИ