Таг: породилно отсуство

МАЈКИТЕ ОСТАНАА БЕЗ ПОРОДИЛНО ЗА ЈАНУАРИ, УШТЕ НЕ Е ПОПРАВЕН СИСТЕМОТ НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

МАЈКИТЕ ОСТАНАА БЕЗ ПОРОДИЛНО ЗА ЈАНУАРИ, УШТЕ НЕ Е ПОПРАВЕН СИСТЕМОТ НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО

Доцни исплатата на пари за јануари од породилните остуства, боледувањата и рефундациите за лекови, по хакерскиот напад на 7 февруари на системот на Фо ...
70 ОРГАНИЗАЦИИ БАРААТ ПРОМЕНА НА ДИСКРИМИНАТОРСКОТО РЕШЕНИЕ СО КОЕ ЗЕМЈОДЕЛКИТЕ НЕМААТ ПРАВО НА ПЛАТЕНО ПОРОДИЛНО ОТСУСТВО

70 ОРГАНИЗАЦИИ БАРААТ ПРОМЕНА НА ДИСКРИМИНАТОРСКОТО РЕШЕНИЕ СО КОЕ ЗЕМЈОДЕЛКИТЕ НЕМААТ ПРАВО НА ПЛАТЕНО ПОРОДИЛНО ОТСУСТВО

Земјоделките немаат право на платено породилно отсуство и отсуство поради боледување и повреда, што претставува нехумана и дискриминаторска политика, ...
ЗАКОНОТ СО КОЈ ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО ЌЕ БИДЕ 12 МЕСЕЦИ УШТЕ Е ВО РАБОТНИ ГРУПИ

ЗАКОНОТ СО КОЈ ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО ЌЕ БИДЕ 12 МЕСЕЦИ УШТЕ Е ВО РАБОТНИ ГРУПИ

Нема абер од донесување на новиот Закон за работни односи со кој породилното отсуство ќе се зголеми на 12 месеци. Од Министерството за труд и социјалн ...
ПОРОДИЛНОТО ОД 12 МЕСЕЦИ ЌЕ СЕ ПРИМЕНУВА ОД 2022, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД

ПОРОДИЛНОТО ОД 12 МЕСЕЦИ ЌЕ СЕ ПРИМЕНУВА ОД 2022, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД

Во 2022 треба да започне примената на Законот за работни односи, според кој породилното отсуство ќе трае повеќе од девет месеци. Министерката за труд ...
ДА СЕ СТАВИ ЗДРАВЈЕТО НА БЕБИЊАТА ПРЕД СÈ, ПОБАРАА МАЈКИТЕ ОД БИТОЛА НА ПРОТЕСТОТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО

ДА СЕ СТАВИ ЗДРАВЈЕТО НА БЕБИЊАТА ПРЕД СÈ, ПОБАРАА МАЈКИТЕ ОД БИТОЛА НА ПРОТЕСТОТ ЗА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО

Има бебиња со мала родилна тежина кои не ги примиле потребните вакцини согласно возраста, а сега ќе треба да ги пуштиме во градинка во услови кога дем ...
ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ ДА СЕ ВРАТАТ НА РАБОТА, МАЈКИТЕ НА ПОРОДИЛНО ДА БИДАТ ДО 31 ДЕКЕМВРИ, ПРЕДЛАГА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ ДА СЕ ВРАТАТ НА РАБОТА, МАЈКИТЕ НА ПОРОДИЛНО ДА БИДАТ ДО 31 ДЕКЕМВРИ, ПРЕДЛАГА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Комисијата за заразни болести до Владата ќе предложи хронично болните лица да се вратат на работа, освен за оние лица кои имаат извештај од специјалис ...
ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО СЕ ПРОДОЛЖУВА ДОДЕКА ТРААТ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19

ПОРОДИЛНОТО ОТСУСТВО СЕ ПРОДОЛЖУВА ДОДЕКА ТРААТ МЕРКИТЕ ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19

Породилното отсуство се продолжува додека траат мерките на Владата за заштита и ширење на коронавирусот, соопшти Министерството за труд и социјална по ...
ТАТКОВЦИТЕ ВО ФИНСКА ЌЕ ДОБИЈАТ ИСТО ПОРОДИЛНО ОТСУСТВО КАКО МАЈКИТЕ

ТАТКОВЦИТЕ ВО ФИНСКА ЌЕ ДОБИЈАТ ИСТО ПОРОДИЛНО ОТСУСТВО КАКО МАЈКИТЕ

Финската влада објави дека планира и на двајцата родители да им даде исто породилно отсуство, со цел да им се овозможи на татковците да поминуваат пов ...
НОВОЗЕЛАНДСКАТА ПРЕМИЕРКА СЕ ВРАТИ НА РАБОТА ШЕСТ НЕДЕЛИ ПО ПОРОДУВАЊЕТО

НОВОЗЕЛАНДСКАТА ПРЕМИЕРКА СЕ ВРАТИ НА РАБОТА ШЕСТ НЕДЕЛИ ПО ПОРОДУВАЊЕТО

Новозеландската премиерка Џесинда Ардерн се врати на работа, откако, како што кажа, породилното отсуство ѝ поминало како најбрзите шест недели во живо ...
НАМЕСТО ПРОДОЛЖЕНО ПОРОДИЛНО, ДА СЕ ПОДОБРИ КАПАЦИТЕТОТ НА ГРАДИНКИТЕ И ДА СЕ СТИМУЛИРА ТАТКОВСКОТО ОТСУСТВО, ПРЕДЛАГА „ФАЈНАНС ТИНК“

НАМЕСТО ПРОДОЛЖЕНО ПОРОДИЛНО, ДА СЕ ПОДОБРИ КАПАЦИТЕТОТ НА ГРАДИНКИТЕ И ДА СЕ СТИМУЛИРА ТАТКОВСКОТО ОТСУСТВО, ПРЕДЛАГА „ФАЈНАНС ТИНК“

Наместо продолжување на породилното отсуство, да се отворат нови градинки, да се зголеми бројот на негувателки и стручен кадар и да се стимулира искор ...
10 / 10 НАПИСИ