Таг: публика

ЗАВОДОТ ЗА СТАТИСТИКА МУ СКРАТИ 10 ИЛЈАДИ ПОСЕТИТЕЛИ НА БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР

ЗАВОДОТ ЗА СТАТИСТИКА МУ СКРАТИ 10 ИЛЈАДИ ПОСЕТИТЕЛИ НА БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР

Со различни податоци за посетеноста на Народниот театар од Битола излегоа матичната институција и Државниот завод за статистика. Според податоците од ...
ИСЕЛЕНИЧКИОТ БРАН ЈА ПРЕПОЛОВИ ТЕАТАРСКАТА ПУБЛИКА ВО БИТОЛА

ИСЕЛЕНИЧКИОТ БРАН ЈА ПРЕПОЛОВИ ТЕАТАРСКАТА ПУБЛИКА ВО БИТОЛА

Иселеничкиот бран ја преполови и публиката во Народниот театар во Битола, град кој има континуиран театарски живот цели 75 години. „Минатата година ...
БИ ПЕЕЛЕ НАИЗМЕНИЧНО ЕДЕН ЛИК ВО ОПЕРА, ВЕЛАТ ПЕВИЦИТЕ БЛИЗНАЧКИ СТАФАНСОН И ЈОВАНОВИЌ

БИ ПЕЕЛЕ НАИЗМЕНИЧНО ЕДЕН ЛИК ВО ОПЕРА, ВЕЛАТ ПЕВИЦИТЕ БЛИЗНАЧКИ СТАФАНСОН И ЈОВАНОВИЌ

Како еднојајчани близначки, со исти фризури и шминка, и со слични фустани, на прв поглед оперските пејачки и сестри близначки Биљана Стафансон и Лилја ...
НАГРАДА ОД ПУБЛИКАТА ВО СОЛУН ЗА МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ „ИСЦЕЛИТЕЛ“ НА СТАВРЕСКИ

НАГРАДА ОД ПУБЛИКАТА ВО СОЛУН ЗА МАКЕДОНСКИОТ ФИЛМ „ИСЦЕЛИТЕЛ“ НА СТАВРЕСКИ

„Исцелител“, дебито на македонскиот автор Ѓорче Ставрески, ја освои наградата Фишер што се доделува според гласови од публиката на Солунскиот филмски ...
4 / 4 НАПИСИ