Таг: Радмила Шекериинска

НОСЕВМЕ ТЕШКИ ОДЛУКИ И ГРАДЕВМЕ ПРИЈАТЕЛСТВА, ЗАТОА СМЕ 30. ЧЛЕНКА НА НАТО, КАЖАА СПАСОВСКИ, ШЕКЕРИНСКА, ДИМИТРОВ И ОСМАНИ

НОСЕВМЕ ТЕШКИ ОДЛУКИ И ГРАДЕВМЕ ПРИЈАТЕЛСТВА, ЗАТОА СМЕ 30. ЧЛЕНКА НА НАТО, КАЖАА СПАСОВСКИ, ШЕКЕРИНСКА, ДИМИТРОВ И ОСМАНИ

За да станеме 30. членка на НАТО, носевме ѓаволски тешки одлуки, но знаевме дека се во интерес на македонските граѓани, кажа министерката за одбрана Р ...
СО НОВИОТ ЗАКОН ЗА СЛУЖБА ВО АРМИЈАТА ЌЕ ГРАДИМЕ КАДАР СПОРЕД НАТО СТАНДАРДИ, РЕЧЕ ШЕКЕРИНСКА

СО НОВИОТ ЗАКОН ЗА СЛУЖБА ВО АРМИЈАТА ЌЕ ГРАДИМЕ КАДАР СПОРЕД НАТО СТАНДАРДИ, РЕЧЕ ШЕКЕРИНСКА

Цивилните лица кои работат во Армијата од март наредната година ќе добиваат повисока плата. Ова се предвидува со измените на Законот за служба во Арми ...
АРТИЛЕРИСКИ СТРЕЛБИ ЗА ДЕНОТ НА АРМИЈАТА, ГРАД СКОПЈЕ ИНФОРМИРАШЕ ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ СЕ ВОЗНЕМИРУВААТ

АРТИЛЕРИСКИ СТРЕЛБИ ЗА ДЕНОТ НА АРМИЈАТА, ГРАД СКОПЈЕ ИНФОРМИРАШЕ ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ СЕ ВОЗНЕМИРУВААТ

Попладне во касарната „Илинден“ ќе се врши артилериска стрелба, по повод одбележување на Денот на Армијата - 18 Август. Од 15 до 18 часот како што инф ...
ВИЕ СТЕ ПРВА ГЕНЕРАЦИЈА КОИ ЌЕ СЛУЖАТ ВО НАТО, РЕКОА ЗАЕВ И ШЕКЕРИНСКА НА ПРОМОЦИЈАТА НА НОВИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ

ВИЕ СТЕ ПРВА ГЕНЕРАЦИЈА КОИ ЌЕ СЛУЖАТ ВО НАТО, РЕКОА ЗАЕВ И ШЕКЕРИНСКА НА ПРОМОЦИЈАТА НА НОВИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ

По добивањето на поканата за НАТО идната недела настапува ерата на стабилност, изјави министерката за одбрана Радмила Шекеринска, на доделувањето на д ...
ПОКРАЈ ПОВИСОКА ПЛАТА, ВОЈНИЦИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ НОВИ УНИФОРМИ И ЧИЗМИ СО НОВИОТ БУЏЕТ

ПОКРАЈ ПОВИСОКА ПЛАТА, ВОЈНИЦИТЕ ЌЕ ДОБИЈАТ НОВИ УНИФОРМИ И ЧИЗМИ СО НОВИОТ БУЏЕТ

Армијата со Буџетот за 2018 година од јануари ќе има 10 отсто повисоки плати и ќе се модернизираат воената опремата, возилата, а војниците ќе добијат ...
НЕ МОЖЕ ОРГАНИЗАТОРИТЕ ЗА 27 АПРИЛ ДА ДРЖАТ ЛЕКЦИИ НА СЛОБОДА, А НА СУД ДА ОДАТ САМО ТЕПАЧИТЕ, ИЗЈАВИ ШЕКЕРИНСКА

НЕ МОЖЕ ОРГАНИЗАТОРИТЕ ЗА 27 АПРИЛ ДА ДРЖАТ ЛЕКЦИИ НА СЛОБОДА, А НА СУД ДА ОДАТ САМО ТЕПАЧИТЕ, ИЗЈАВИ ШЕКЕРИНСКА

Истрагата за насилствата на 27 април мора да открие кои беа насилниците кои беа искористени или потплатени да тепаат, а кои се тие што стоеја во позад ...
6 / 6 НАПИСИ